Forrest gump jun13

1,801 views
1,839 views

Published on

Presentació realitzada per l'alumnat de la matèria d'història del món contemporani de l'Institut Cubelles 2012-13. En aquesta presentació es preten tractar els episodis de la història del EUA.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,801
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,361
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Forrest gump jun13

 1. 1. LA HISTÒRIA IFORREST GUMPHistòria del món contemporaniInstitut Cubelles
 2. 2. Ku Klux Clan (Jordi)
 3. 3. Ku Klux Klan (Jordi)-És una societat secreta estadounidenca amb un fort caràcter racista i xenòfob,a més és un dels moviments racistes més importants de la història.-Fundada en el 1865 per veterans de lexèrcit Confederat, en la ciutat dePulaski, Tennesse.-Lorganització va començar sent un grup inofensiu que només gastava bromesa víctimes senyalades.-Van assesinar una sèrie de polítics i el congressista dArkansas James M.Hinds.-Aquest clan tenia uns objectius marcats, ajudar als veterans de la Guerra Civili eliminar tota iniciativa que otorguès drets civils als negres, considerats peraquest clan com una raça inferior.-Aquest clan va atacar sobretot a la zona dAlabama dels Estats UnitsdAmèrica.-Apareix aquest tema en la pel·lícula perquè Forrest Gump tenia familiars queformaven part daquesta societat secreta.-El Ku Klux Klan va ser disolt el 1870 pel president republicà Ulysses S. Grant,a través de lActe de drets civils de 1871.
 4. 4. Bibliografia Ku Klux Klanhttp://ca.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan(Definició del Ku Klux Clan i fundació)http://asambleademajaras.com/videos/detalle_video.php?idvideo=659(Quan es va dissoldre)http://historiageneral.com/2010/01/05/el-origen-del-ku-klux-klan/(On es va fundar)http://www.laguia2000.com/estados-unidos/el-ku-klux-klan(En què es basava i assassinats més importants)http://www.mundohistoria.org/temas_foro/historia-edad-contemporanea/ku-klux-klan(Objectius del Ku Klux Klan)http://es.wikipedia.org/wiki/Movimiento_por_los_derechos_civiles_en_Estados_Unidos(Lloc on va atacar aquest clan)
 5. 5. Creació del Rock n Roll (SANTI)A limatge podemobservar a ElvisPresley portant aterme el pas deball que li vaensenyar ForrestGump quan erapetit i portaba lapròtesi a les camesper dreçar la sevacolumna.
 6. 6. Creació del Rock n Roll (SANTI)El Rock n Roll apareix a lépoca dels anys 50 amb la cançó"Thats all right Mama" dElvis Presley,es pot dir queaquesta cançó va ser la primera cançó de Rock n Roll.El Rock n Roll va derivar de diversos estils folclóricsdEstats Units.Altres diuen que el Rock prové del Pop (un altre tipus deestil musical una mica anterior al Rock).També es comenta que qui va originar el Rock va serMuddy Waters.També altres diuen que el Rock sassembla a lesgrabacions de blues dels anys 1920.
 7. 7. Creació del Rock n Roll (SANTI)El Rock n Roll es va anar popularitzant i va a rribar al seumàxim esplendor als anys 60,70 i 80 amb grups com TheBeatles, The Who, The Rolling Stones o Pink Floyd.Sobretot es va extendre a Anglaterra i els Estats Units onva produir una gran revolució musical.El Rock n Roll ha arribat als nostres temps bastant avançatencara que els joves estimen més els grups anteriors alsde lactualitat.
 8. 8. Creació del Rock n Roll. (SANTI)Cançó Thats all right,Mamma - Elvis Presley
 9. 9. Grups de Rock n Roll (SANTI)Pink Floyd The Rolling Stones
 10. 10. Grups de Rock n Roll (SANTI)The Who The Beatles
 11. 11. Webografia-http://es.wikipedia.org/wiki/Rock#A.C3.B1os_1950 (Aquíhe trobat la primera cançó de Rock)-http:/reberamns.blogspot.com.es/2009/01/nacimiento-y-creacin-del-rock-and-roll.html-Google images.
 12. 12. Valoració de la pel·lícula.La pel·lícula mha agradat bastant,és unamanera dexplicar la història a través dunpersonatge benèvol i innocent i gràcies això espot entendre millor les parts de la història quesurten a la pel·lícula i a la vegada és moltdivertida i molt agradable de veure.
 13. 13. Aparició de drets per la raça negra
 14. 14. Aparició dels drets per a la raçanegra-Lacte dels drets civils de 1871 és un dels estatuts legals més importants envigència als Estats Units. Va entrar en vigor uns anys més tard desprès delfinal de la Gerra de Secessió, amb el propòsit de formar un medi jurídic deprotegir a les persones de raça negra dels estats del sud, ja que eran víctimesdels abusos dorganitzacions com el Ku Klux Klan.-El moviments pels drets civils va passar entre els anys 1955 i el 1968,especialment al sud de Nord-Amèrica.-El objectius eran terminar amb la discriminació per les persones de raçanegra. Aquestes lluites van durar molt temps i es va realitzar de manera no-violenta, amb la finalitat que totes les persones tinguin els mateixos drets iigualtats davant la llei.
 15. 15. Bibliografia drets de la raça negrahttp://es.wikipedia.org/wiki/Ley_de_derechos_civiles_de_Estados_Unidos_de_1871(Acte dels drets civils de 1871)http://www.monografias.com/trabajos88/derechos-afroamericanos/derechos-afroamericanos.shtml(Moviment dels drets civils)
 16. 16. Gump amb Kennedy, Rubén
 17. 17. Kennedy (1917-1963)En la imatge es pot veure a Gump amb Kennedy a laCasablanca, la visita de Gump es deguda a que vanguanyar un títol amb lequip de futbol americà.Lassasinat de Kennedy es va produir el 22 de Novembredel 1963, en Dallas,Texas, els Estats Units. Kennedy vaser mortalment ferit per trets de bala mentre circulava en elseu cotxe presidencial.Una de les teories del seu assesinat, es que Oswald, unempleat del magatzem Texas School Book Depository, a laplaça Dealey, va ser lassasí.
 18. 18. Importància de la mort de KennedyAquest crim va tenir molta importància en elsEstats Units per limpacte traumàtic que vaocasionar.
 19. 19. Bibliografiahttp://es.wikipedia.org/wiki/Asesinato_de_John_F._Kennedy (en aquesta pàgina he trobat la informació sobrelassasinat de Kennedy)http://es.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy (en aquestapàgina he trobat la importància del crim)
 20. 20. Forrest Gump i la Guerra del Vietnam
 21. 21. La Guerra del Vietnam (1957-1975)La Guerra del Vietnam va succeir entre ladècada dels cinquanta i seixanta, en aquest fetbèl·lic senfronten EE.UU, junt amb VietnamSur, contra el Vietnam Nord, junt amb lesguerrilles comunistes. Va ser la guerra mésllarga en la història dels EE.UU i alhora el seupitjor fracàs en la Guerra Freda.En el nostre llibre dHistòria podem trobaraquest fet dimportància en el tema onze en lespàgines 230 i 231.
 22. 22. Un cop finalitzada la guerra dindependènciadIndoxina, els francesos van evacuar la regió ila Conferència de Ginebra (1954) va dividir elterritori en dos estats.El 1960 els comunistes del Vietnam van fundarel Front Nacional dAlliberament. Els EE.UUdonava suport al Vietnam Sur i la URSSdonava suport a Vietnam Nort.
 23. 23. Després de la ofensiva vietnamita del Tet en 1968, elpresident Johnson va decidir el progressiudesvinculamento del conflicte i la recerca dunasolució negociada. Després duna complexa fase denegociacions i enfrontaments militars, es va signar aParís al gener de 1973 un acord de pau. A lagost de1973, el Congrés nord-americà va prohibir qualsevolrepresa de la intervenció nord-americana. La retiradade les tropes nord-americanes va fer que el règim deVietnam del Sud sesfondrés immediatament.Lofensiva final comunista va tenir lloc a la primaverade 1975. El 17 dabril, Phnom Penh va caure en mansdels Khmers Vermells i el 30 els comunistes vanprendre Saigon. La guerra havia acabat.
 24. 24. La derrota dEEUU va causar una grancommoció entre els americans produint un greutrauma en els veterans anomenat "Síndromede Vietnam" En la pel·lícula podem veureaquest síndrome en el cas del tinent Dan uncop ha perdut totes dues cames i es troba amben Forrest a New York.També va ser el president Johnson el qual vadonar-li la medalla dhonor al Congrés per laseva victoriosa gesta en el seu servei militar.
 25. 25. La Guerra del Vietnam: El secret.
 26. 26. Webgrafia1)- http://laultimabatalla.wordpress.com/2009/05/02/221/(En aquesta pàgina he pogut consultar el nom del presidenen el qual Forrest Gump surt en la conderació dhonor enlimatge).2)- http://www.historiasiglo20.org/GLOS/vietnam.htm (Enaquesta pàgina he pogut consultar lhistòria de la Guerradel Vietnam).
 27. 27. Torneig de Ping-Pong a Pekín, Xina
 28. 28. 1971 A Pequín (Xina), Forrest participa en el cèlebre partitde ping-pong durant el 31º World Table TennisChampionship (6 dabril).diplomacia del ping-pong: intercanvi de partides detennis de taula entre jugadors xinesos i nord-americans alcomençament de la dècada de 1970, les quals van tenirdestacables implicacions polítiques posteriors. De fet,aquest succés va marcar el començament del desglaç enles relacions entre la Xina comunista i els Estats Units, amés que va pavimentar el camí per a la històrica visita alpaís asiàtic realitzada el 1972 pel llavors president RichardNixon.
 29. 29. Bibliografiahttp://www.cinehistoria.com/forrest_gump_un_fresco_historico_de_pelicula.pdf
 30. 30. El president Nixon i el Watergate
 31. 31. Aparició de lempresa AppleMireia Soler
 32. 32. 1976. Neix la companyia AppleA la pel·lícula Forrest Gump, a lany 1976 el protagonistaanomenat igual que el llargmetratge, rep una carta la qualtenia impresa una poma de varis colors. Ell no sap que ési, per tant, no li dóna importància. El que no sap és queaquesta poma és el logotip duna empresa que en un futurserà una de les més importants del món. En aquell momentja havia presentat algun producte al mercat però no eratant conegut com avui en dia.Apple, nom daquesta companyia, neix al mateix any queen Forrest rep la carta. Va ser creada per Steve Jobs (16anys dedat) i Steve Wosniak (21 anys). Eren dos jovesenamorats de lelectrònica.
 33. 33. Wol (Steve Wozniak) va crear el seu propi ordinador i laseva calculadora els quals els va vendre per a podercomençar una empresa.El logotip és un pomer amb unapersona a sota en honor a AlanTuring ja que es va suicidar men-jant una poma enverinada.Aquesta era dels colors de larcde sant martí perquè era homo-sexual.El 1976 lempresa era situadaal garatge del Jobs i van elabo-rar el primer ordinador Appledel qual van vendre 175 unitats.
 34. 34. EL 1980 Apple va entrar a la borsa. EL 1981 Wol vaquedar greument ferit en un accident davió i quan es varecuperar no va desitjar seguir amb el negoci.Els treballadors que tenien accions es van fer milionarisquan es va vendre cada acció a 22 dòlars.Després de molts productes i dalguna crisi a lempresa, al1999 les accions dApple van arribar al seu nivell més alten molts anysSteve Wosniak i Steve jobs
 35. 35. Webgrafiahttp://www.apple.com/ He buscat informació sobre lacompanyia (el seu origen, els socis principals o fundadors,el logotip, etc) però no nhe trobat.http://www.cad.com.mx/historia_de_apple_computer_inc.htm Informació sobre la història dApple: Steve Jobs i SteveWosniak, el per què del primer logotip i del nom, com vasurgir fer Apple, quan va entrar a la borsa i quanva ser elseu moment desplandor parlant del nivell daccions.

×