Your SlideShare is downloading. ×
0
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Portfolio

290

Published on

Published in: Entertainment & Humor, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
290
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. PORTFOLIO Stephanie Rosemann
  • 2. CONCEPT DESIGN In 2008 ben ik met mijn studie Concept Design begonnen. De laatste deel is het creatief denken. Het leren om de geest Een concrete beschrijving van de studie is meestal bijna on- geregeld vrij te laten om naar een concept te komen. Tech- mogelijk. Maar deze studie is een samenspel van technische nieken om ideeën met elkaar te kunnen combineren of een kennis, kennis van richtlijnen en het leren van creatief den- proces te versnellen. ken. De technische kennis van de Adobe producten (Photo- shop, Illustrator, InDesign, Flash en Premiere) en het juiste Door deze kennis kan ik in de drie belangrijkste sectoren omgaan met video- en fotocamera’s is belangrijk om de van Concept Design (onderzoek, ontwerp en communicatie) ideeën om te kunnen zetten. terecht komen. Met kennis van richtlijnen bedoel ik de kennis van het schri- jven van een artikel ook een persbericht. Welke kleuren ik samen kan gebruiken of welke vormen wat uitdrukken. Hoe kom ik aan informatie en welke middelen van onderzoek gebruik ik. Maar ook hoe ik mezelf en mijn idee zo verkoopt dat andere dit willen hebben. Deze theorie is belangrijk van een idee een goed concept te kunnen maken en het goed te kunnen verkopen.
  • 3. PROJECTEN
  • 4. Product Squidbag Opdracht: Bedenk een product dat bij de HEMA past en bij het onderwerp “onderweg” past. Idee: Een sleutelzakje waaraan de sleutels voor zichzelf hangen en waardoor de sleutels geen andere dingen in een handtas bes- chadigen Concept: Aan de grond van het zakje zijn elastieken vastgenaaid die een lus zijn. Daardoor kunnen sleutels aangebracht worden zonder hulp van metaal en openingen. Verder kan het zakje over de sleutels hen worden getrokken. Door het elastiek aan het boord is het zakje dicht en de sleutels kunnen geen andere dingen zoals mobieltjes beschadigen. Als de sleutels in het zakje zijn, is aan de geslotene kant nog een ring om het zakje ergens op te hangen.
  • 5. Concept Relax Opdracht: Bedenk een concept dat geinspireerd door de natuur is en mensen helpt te ontspannen. Idee: Een mogelijkheid om van de drukke wereld te vluchten. Een stoel die ontspannt en waar men naar een andere wereld kan gaan en de problemen en drukte terug kan laten. Concept: Een stoel die zoals een blad is gebouwd. De gebruiker kan erin zacht liggen omdat het materiaal met schuim opgevuld is. Boven hangt een stengel en een kogel waarin zich een beamer, in vorm van een knop bevindt. Verder hangen om dit ligbed schermen die van buiten zo als bloembladden eruitzien en van binnen wit zijn. De beamer projecteert nu beelden op de schermen. Zo ligt de gebruiker in zijn eigene wereld en kan mooie beelden bekijken
  • 6. Concept BrainTrain Opdracht: Bedenk een concept dat de beleving van tijd op een positieve manier beinvloedt. Idee: Mensen verdoen veel tijd als zij op te trein wachten of in de trein zitten. Soms wordt een krant gelezen of naar muziek geluis- terd. Hoe zou het zijn als mensen andere mensen in de trein vinden die dezelfde interesses hebben en zo een leuk gesprek tijdens de reis hebben. Concept: Reizende kunnen online een eigen profiel met belangen maken. Na een paar dagen krijgen zij een kaart waar alle gegevens opgeslaan zijn. Met dit kaartje kunnen de mensen zich in de trein inloggen via een apparaat. Deze persoon kan nu actief aan het sociale netwerk in de trein meewerken. Onder “zoeken” kan iedereen met een kaart andere mensen zoeken die bepaalde belangen hebben. Daarna staan de namen van de mensen op de display die de gezochte belangen hebben. Als een persoon wordt gekozen, opent zich het profiel en men heeft een foto en weet waar deze persoon zit.
  • 7. Concept Promotie Opdracht: Bedenk een concept om een overtuiging of religie te promoten. Idee: De zingevingsysteem shintoisme gelooft veel in natuurgeesten. De natuur zal een grote deel van de promotie uitmaken. Concept: De promotie bestaat uit twee delen: een billboard en een af- fiche. Op het billboard is in de achtergrond een donkere hemel te zien en links beneden staat grote bomen. De slogan is “Als God huilt, is de natuur je enigste bescherming”. De af- fiche wordt met een stuk natuur zoals een blad of een tak uit- gedeeld. Op de affiche staan informaties over de shintoisme.
  • 8. Concept Design by Nature Opdracht: Bedenk een maatschappelijk prikkelnde con- cept dat geinspireerd is door de natuur. Idee: Het nest van de ekster. Het zit hoog in de bomen en is rond zodat de wind eraan voorbij gaat. Concept: Het huisvorm is georienteerd aan een ei. Zodat de wind niet direct tegen het huis weet. Verder zit een dak op het huis dat water dat van boven komt, afleidt naar rechts en links. Het huis staat op een podium waar in de zijkanten gaten zijn. Bij een overstroming kan het water door deze gaten doorstromen. Zo is het huis tegen wind, regen en een overstroming beschermd.

×