Spinnen

796 views
654 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
796
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Spinnen

 1. 1. SPINNEN
 2. 2. DE SPIN De spin is een bijzonder dier in alle kleuren , maten en vormen . En bij rare spinnen horen ook rare namen.
 3. 3. DE SPIN IS GEEN INSECT. EEN SPIN IS GEEN INSECT! De verschillen tussen een insect en een spin is dat een spin 2 lichaamsdelen heeft . Een insect heeft er 3. De 2 lichaamsdelen van een insect zijn de kop, borststuk en achterlijf. Die van een spin zijn de kopborststuk en achterlijf
 4. 4. DE OGEN De meeste spinnen hebben 8 ogen . Maar ze kunnen niet goed zien. Vooral de vrouwtjes niet. Na het paren denken sommigen dat het mannetje een prooi is. Dus eet ze hem op.
 5. 5. HET PAREN Het mannetje gebruikt palmen om te paren. Hij steekt een palm in een gaatje van de buik van het vrouwtje. Zo pompt hij de sperma erin. Als hij daarmee klaar is begint hij met de andere palm.
 6. 6. VERVELLEN Spinnen vervellen . Hun huid is gemaakt van chitine. Chitinehuid groeit niet . Daarom vervellen ze.
 7. 7. SOORTEN SPINNENEr zijn 3 soorten spinnen1. De webspin2. De jachtspin3. ZIEN JULLIE NOG WEL !!!
 8. 8. DE WEBSPIN De webspin vangt zijn prooi met een web. Soorten webspinnen zijn bijvoorbeeld de kruisspin. . In dit filmpje zie je hoe webspin een insect vangt. VIDEODe kruisspin.
 9. 9. De jachtspin Een jachtspin is een spin die zijn prooi vangt zonder web. Een voorbeeld daarvan is de zebraspin.De zebraspin
 10. 10. Het raadselEr bestaat ook een eetbare spin
 11. 11. HOEVEEL !!!In totaal zijn er 50.000 soorten spinnen.In Nederland en België leven bijna 700verschillende soorten spinnen
 12. 12. Wist je dat …De meeste soortenspinnen zijn nietgiftig voor de mensen ook niet agressief.Een beet bij de mensis vergelijkbaar meteen wespensteek De tarantula
 13. 13. SpinnenbeetBraziliaanse zwerfspinDe Braziliaanse zwerfspin of bananenspin iseen erg gevaarlijke soort die zeer giftig is maarbovendien bekend staat als zeer agressief enbijzonder snel; de spin kan ook sprongenmaken.
 14. 14. SpinnenbeetHet gif verlamt uiteindelijk de ademhalingsspieren wattot verstikking leidt. Het tegengif moet vrijwel directtoegediend worden omdat de dood al zes uur na de beetkan intredenDe zwarte weduweDe zwarte weduwe komt opde 4de plaats van de top 10 vangiftigste spinnen.Dat is slecht nieuws want de zwarte weduwein nu Vlaanderen.
 15. 15. EINDE

×