Pin 9 edition 230511

414 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
414
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
190
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pin 9 edition 230511

  1. 1. [1] PIN PIN09EDITION Τεύχος 8(+1) | Περιοδική έκδοση του AshleyWorldGroup Υπ. έκδοσης: Γ. Σπηλιόπουλος από τη νέα καμπάνια diesel. λεπτομέρειες στη 2η σελίδα
  2. 2. [2] PIN09 Diesel Island:“It’s the land of the stupid and home of the brave” Η Diesel παρουσίασε τον νέο της κατάλογο στο Diesel Island, µία online κοινότητα που δε διαφέρει σε τίποτα από τον πραγµατικό κόσµο: έχει το διαβατήριό της (ο κατάλογος), την ιστορία της, νόµους (λιγότερους από την Ελλάδα) και -φυσικά- εξωτερική πολιτική. Επίσης, το Diesel Island είναι ο τόπος όπου ο καθένας µπορεί να δηµιουργήσει τους δικούς του νόµους. Στο µέλλον του Diesel Island µπορούν όλοι να συµβάλλουν µέσω facebook.
  3. 3. [3] PIN09 “Τα Mc Donald’s έχουν τόσα πολλά burgers στο µενού τους που δεν είναι εύκολο να διαλέξεις ποιό θα απολαύσεις σήµερα.” Απλό το σκεπτικό και εξίσου απλή η λύση (αν έχεις facebook): µπαίνεις στη σελίδα των McDonald’s, ανοίγεις τη web camera σου, ανοίγεις όσο περισσότερο µπορείς το στόµα σου (αν θέλεις να χορτάσεις) και... αυτό είναι! Στη συνέχεια µπορείς να “µοιραστείς” το µεγάλο στόµα µε τους φίλους σου και µία φορά την εβδοµάδα να κερδίσεις burger McDonald’s. Δείτε εδώ το case video. Κ ά ν ε . . . “ α α α α α ”
  4. 4. [4] PIN09 Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό: το concept IKEA είχε πρόβληµα! Και έπρεπε να βρεθεί άµεσα λύση.Η ιδέα ήταν απλή:“you do your part, we do our part, together we save money”. Ο µηχανισµός: 4 οικογένειες πήραν από µία βιντεοκάµερα µε σκοπό να κινηµατογραφήσουν όλη τη διαδικασία - εµπειρία IKEA. ΑΠό τις αρχικές σκέψεις και το σχεδιασµό µέχρι την αγορά, το µοντάρισµα και -τελικά- την υλοποίηση ενός ολόκληρου δωµατίου. Το πολύωρο υλικό µονταρίστηκε σε 4 ντοκυµαντέρ όπου παρουσίαζαν την ολοκληρωµένη εµπειρία IKEA. Η Rovio -η εταιρία πίσω από τα Angry Birds και η οποία ήταν ένα βήµα πριν το “λουκέτο” µέχρι να βγαλει το δηµοφιλές παιχνίδι- φέρνει στον αληθινό κόσµο και σε πραγµατικές διαστάσεις το παιχνίδι σε συνεργασία µε την Deutsche Telekom. Ένα flashmob που έγινε µε στόχο να προµοτάρει το παιχνίδι που πλέον είναι διαθέσιµο σε mobile και desktop έκδοση. Δείτε την ταινία στοYou Tube Μία ενδιαφέρουσα πρόταση outdoor από την Ελβετία. Νέα καµπάνια Mini σε outdoor που έχουν χρησιµοποιηθεί ξανά.“Minimalism” είναι η καµπάνια για το mini cooper και εδώ µπορείτε να δείτε το case video.
  5. 5. [5] PIN09 Το “3LiveShop” είναι ένα νέο online κατάστηµα που βάζει ξανά τον “άνθρωπο πίσω από τον πάγκο”. Πιο συγκεκριµένα στο 3LiveShop µπορείς να κάνεις τις αγορές σου σαν να κάνεις chat µε τη διαφορά ότι ο υπάλληλος που συνοµιλεί µαζί σου έχει µία σούπερ multitouch οθόνη την οποία χρησιµοποιεί για να βλέπει µαζί σου προϊόντα και προϊοντικά χαρακτηστικά. Το κατάστηµα (ακόµα τουλάχιστον) δεν είναι ανοικτό για αγορές σε όλο τον κόσµο αλλά µπορείτε να το δείτε µε ένα κλικ εδώ. Έ ν α δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ό o n l i n e κ α τ ά σ τ η µ α Η Bora είναι η µικρότερη πόλη στη Βραζιλία, έχει µόλις 805 κατοίκους και αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές στην on line και off line καµπάνια της Halls XS. Η πόλη Bora θα γίνει κάτι σαν Hall of Fame και θα φιλοξενήσει τους “Καθηµερινούς Ήρωές” της. Για την ακρίβεια θα φιλοξενήσει το Halls of Fame όπου όλοι -αφού πρώτα κάνουν sign-in στο facebook- θα µπορούν να ανταγωνιστούν µεταξύ τους στους µικρούς, καθηµερινούς ηρωισµούς τους. Κριτική επιτροπή θα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Bora. Δείτε εδώ το κανάλι τους στοYou Tube. ' S m a l l m o m e n t s o f e v e r y d a y h e r o i s m ' .     To Axe εκμεταλλεύτηκε με ιδιαίτερο τρόπο το relationship status update στο facebook. Για πρώτη φορά μπορούσες να έχεις σχέση με όσες γυναίκες θέλεις και μάλιστα να επιλέγεις εσύ τον αριθμό. Μέσα απο ένα application φυσικά. Αν ο επισκέπτης έκανε κλικ στο status σου τότε θα πήγαινε στη σελίδα του Axe όπου μπορούσε να τρέξει την εφαρμογή για τον ευατό του (συμπληρώνοντας τον σριθμό που ήθελε). “ I n a r e l a t i o n s h i p w i t h m a n y w o m e n ” ! Δείτε εδώ το case video. Η ενέργεια έτρεξε στην Τυνησία!
  6. 6. [6] PIN09 Ντου στο προφίλ! Η ενέργεια που περιγράφεται εδώ έχει τρέξει πριν από καιρό αλλά ακόµα συζητιέται. Μία από τις καλύτερες εταιρίες digital του Ισραήλ, η d-say αποφάσισε να κάνει µία ενδιαφέρουσα καµπάνια για να βρει και να προσλάβει νέους και ταλαντούχους: να κάνει “κατάληψη” στο νέο -και πολλά υποσχόµενο- προφίλ CEO και Δηµιουργικών Διευθυντών ανταγωνιστικών εταιριών (δείτε photo παραπάνω). Χρησιµοποιήθηκε ένα δωρεάν application, ένα powerpoint αρχείο και ένα print screen. Το αποτέλεσµα ήταν πραγµατικά εντυπωσιακό δίνοντας ταυτόχρονα στην d-say τη δηµοσιότητα που ήθελα, τα βιογραφικά που έψαχνε και χωρίς να ξοδέψει απολύτως τίποτα! Το banner που δημιουργήθηκε σε powerpoint Τα facebook profiles με το banner
  7. 7. [7] PIN09 Είδες κάτι που σου έκανε εντύπωση; µοιράσου το µε τους άλλους. Στείλε το στο PIN για να δηµοσιευθεί στο επόµενο τεύχος. Sponsored Stories: νέα διαφηµιστική υπηρεσία από το Facebook Εδώ και δύο µήνες περίπου το Facebook παρουσίασε µία νέα υπηρεσία στην οποία η δραστηριότητα των φίλων σου µετατρέπεται σε promoted content. Ο διαφηµισζόµενος µπορεί να επιλέξει συγκεκριµένες ενέργειες των χρηστών (µέσα από apps) και να τις “χορηγήσει” ενώ η εµφάνισή τους γίνεται αριστερά στη σελίδα του facebook. Πιο συγκεκριµένα το πρώτο 20 ηµέρο που “τρέχει” το service υποστηρίζονται τα “likes”, checkins, δραστηριότητες µέσα σε apps και Page Posts. Αν, για παράδειγµα, µία εταιρία όπως τα Starbucks έχουν µία εφαρµογή (app) µπορούν να προµοτάρουν τις δραστηριότητες των χρηστών (βλ. φωτό) Sponsored Stories: νέα διαφηµιστική υπηρεσία από το Facebook µπλα Sponsored Stories: νέα διαφηµιστική υπηρεσία από το Facebook Εδώ και 15 περίπου ηµέρες το Facebook παρουσίασε µία νέα υπηρεσία στην οποία η δραστηριότητα των φίλων σου µετατρέπεται σε promoted content. Ο διαφηµισζόµενος µπορεί να επιλέξει συγκεκριµένες ενέργειες των χρηστών (µέσα από apps) και να τις “χορηγήσει” ενώ η εµφάνισή τους γίνεται αριστερά στη σελίδα του facebook. Sponsored Stories: νέα διαφηµιστική υπηρεσία από το Facebook Εδώ και 15 περίπου ηµέρες το Facebook παρουσίασε µία νέα υπηρεσία στην οποία η δραστηριότητα των φίλων σου µετατρέπεται σε promoted content. Ο διαφηµισζόµενος µπορεί να επιλέξει συγκεκριµένες ενέργειες των χρηστών (µέσα από apps) και να τις “χορηγήσει” ενώ η εµφάνισή τους γίνεται αριστερά στη σελίδα του facebook. Digital Revenues Τα digital services στις ΗΠΑ την περασµένη χρονιά έκαναν τζίρο 8,5 δις δολλάρια από τα 30,4 που έκαναν συνολικά οι 900 και πλέον εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες marketing και επικοινωνίας. Το µερίδιο των digital εταιριών ανέβηκε από 25,8% το 2009 σε 28% το 2010 και -όπως δέιχνουν τα στοιχεία µέχρι τώρα- θα ξεπεράσει το 30% το 2011. Μεταφράζοντας σε δολάρια τα στοιχεία φαίνεται ότι ο τζίρος των digital agencies ανέβηκε 16,9% το 2010.

×