Your SlideShare is downloading. ×
Analizat financiare
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Analizat financiare

9,255
views

Published on


0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
9,255
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
170
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Analizat Financiare
 • 2. Kush sherbehet me analiza financiare?
  • Perdorimi i brendshem:
  • Menaxheret
  • Oficeret
  • Auditoret e brendshem
  • Keshilltaret
  • Oficeret e buxhetit dhe
  • Hulumtuesit e tregut
 • 3. Kush sherbehet me analiza financiare?
  • Akcionaret
  • Kreditoret
  • Drejtoret e bordit
  • Klientet
  • Furnitoret
  • Rregullatoret
  • Avokatet
  • Brokeret dhe
  • Presi
 • 4. Informatat e analizave
  • Bilanci kontabel
  • Pasqyra e te ardhurave
  • Pasqyra e ndryshimeve te kapitalit
  • Pasqyra e qarkullimit te parase dhe
  • Shenimet
 • 5. Standardet per krahasim
  • 1. Brenda kompanise
  • 2. Konkurenca
  • 3. Industria (Mesatarja e
  • Udherrefyesit – normat (2:1 – niveli i koeficientit te qarkullimit; 1:1 niveli i testit acid)
 • 6. Instrumentet apo veglat e analizes
  • Analiza Horizontale (krahasimi nga periudha kohore ne tjetren)
  • Analiza Vertikale (krahasimi i treguesve financiar me treguesin financiar baze)
  • Analiza me Koeficiente (matja e relacioneve kryesore ne mes treguesve ne pasqyrat financiare
 • 7. 1. Analiza Horizontale
  • Llogaritja e ndryshimit ne shume parashe:
  • Ndryshimi ne para = shuma e parase per periudhen e analizuar – shuma e periudhes baze
 • 8. 1. Analiza Horizontale
  • b) Llogaritja e ndryshimit ne perqindje
  • Ndryshimi ne perqindje (%) =
  • shuma e parase per periudhen e analizuar –
  • shuma e periudhes baze/shuma e periudhes baze x 100
 • 9. Analiza Vertikale
  • Perqindja e thjeshte (%) = shuma e analizes/shuma baze x 100
  • Bilanci kontabel i thjeshte
  • Pasqyra e te ardhurave e thjeshte
  • Grafiket perkates
 • 10. Analiza e Koeficienteve
  • Likuiditeti dhe Eficienca
  • Solvenca
  • Profitabiliteti
  • Parashikimi (vleresimi) i Tregut
 • 11. Likuiditeti dhe Eficienca
  • Likuiditeti nenkupton: posedimi i burimeve per ti kryer obligimet afatshkurtra ne forme te parase – keshit.
  • Eficienca tregon: Sa eshte kompania produktive ne shfrytezimin e aseteve.
  • Zakonisht matet si: Sa eshte niveli i fitimit ne raport me nivelin e aseteve
 • 12. Koeficientet kryesor te Likuiditetit dhe Eficiences
  • Kapitali Punues ose Koeficienti i Qarkullimit
  • shpreh:
  • Aftesine e kompanise t’i paguaj obligimet afatshkurtera
  • Koeficienti i qarkullimit:
  • Asetet qarkullues/Detyrimet qarkulluese
  • Koeficienti i pranueshem 2:1
 • 13. Koeficientet kryesor te Likuiditetit dhe Eficiences
  • koeficienti Acid Test ose Koeficienti i shpejte
  • Koef. Acid test = Kesh+Investimet afatshkurtera+te arketuarat qarkulluese/Detyrimet qarkulluese
  • Koeficienti i pranueshem: 1:1.
 • 14. Koeficientet kryesor te Likuiditetit dhe Eficiences
  • Qarkullimi i Llogarive te Arketueshme
  • = Shitjet Net/Llogarite e Arketueshme Mesatare;
  • Qarkullimi i Inventarit
  • = Kostoja i Mallrave te Shitura/Inventarit Mesatar;
  • Qarkullimi Total i Aseteve
  • = Shitjet Net/Mesatarja e Totalit te Aseteve;
 • 15. Solvenca
  • Koeficienti i Borxhit = Detyrimet Totale/Detyrimet Totale + Kapitali Total
  • Koeficienti i Kapitalit = Kapitali Total/ Kapitali Total + Detyrimet Totale
 • 16. Profitabiliteti
  • Aftesia e kompanise te prodhoje fitim net nga shitja.
  • Marzha e Profitit = Fitimi Net/Shitja Net;
  • Kethimi ne Asetet Totale = Fitimi Net/Asetet Totale Mesatare
 • 17. Parashikimi (Vleresimi) i Tregut
  • Koeficienti Cmim – Fitim = Cmimi i Aksionit ne treg/Fitimet per Aksion
  • Ky koeficient tregon vleresimin e aksionit ne treg (mbivleresimin apo nenvleresimin)