Klaus Stenild Andersen: "brev til Sven Koefoed-Hansen" 13.12.2009

626 views

Published on

http://www.nationalttestcenter.dk formidler al information vedr. regeringen og Miljøministeriets (Miljøminister Troels Lund Poulsens) planer om at fælde 15 kvadratkilometer skov i Østerild, Thy. Det over 30 kvadratkilomter store naturområde der skal inddrages skal give plads til verdens største (nationale) testcenter for hav-vindmøller på land. Testcenteret skal drives af bl.a. RISØ og DTU - Vestas og Siemens skal teste deres nye teknologier og vindmøller på centeret.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
626
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Klaus Stenild Andersen: "brev til Sven Koefoed-Hansen" 13.12.2009

  1. 1. Skørping d. 13.dec. 2009 By- og Landskabsstyrelsen Att. Vicedir. Sven Koefoed-Hansen Haraldsgade 53 2100 København Ø Vedr. Esdal Plantage matr. nr. 1d og 1e Viksø By og Sogn samt matr. Nr. 1e Esdal Sletning Det er med nogen forundring, at jeg nu igen konstaterer at By- og Landskabsstyrelsen disponerer over min ejendom i forbindelse med etableringen af Testcenteret for Vindmølleindustrien, uden på nogen måde at rette henvendelse til mig eller mine to brødre, som jeg i fællesskab ejer ejendommen Esdal Plantage med. Vi fik ingen henvendelse fra By- og Landskabsstyrelsen, eller fra andre instanser under Miljøministeriet, da man ultimo september offentliggjorde kortmateriale med første udkast til vindfeltet for Testcenteret for Vindmølleindustrien, men måtte gennem gode naboer erfare, at der var indkaldt til borgermøde med orientering om Testcenteret og dets placering. I denne uge blev jeg så igen kontaktet af min nabo Hans Melgaard, som orienterede mig om, at Regeringen har besluttet, at flytte testcenteret for vindmølleindustrien 400 meter i vestlig retning, og at han i den anledning var blevet kontaktet såvel telefonisk af SNS sent torsdag aften, samt via brev fra Miljøministeriet fredag, idet hans ejendom vil blive berørt af den nye placering. Ej heller denne gang synes man i By- og Landskabsstyrelsen tilsyneladende, at det er ulejligheden værd, at kontakte mine brødre eller undertegnede, uagtet at den nye placering i høj grad vil berøre vores ejendom og vil lægge beslag på endnu et stort areal af vores ejendom. På By- og Landskabsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at en af begrundelserne for at flytte Testcenteret skulle være at gavne naturen, samt at den nye placering vil flytte centreret ud af to §3-beskyttede områder. Det er muligt at man flytter ud af to §3-beskyttede områder, men man flytter så ind i andre §3-beskyttede områder, bl.a. på vores ejendom, hvor vi i Esdal Plantage for få år siden fik dikteret §3-beskyttede hede- og moseområde og hvor By- og Landskabsstyrelsen har placeret naturovervågning via placering af et meget stort antal Novana stationer og prøvefelter - min forundring er stor.
  2. 2. Jeg vil sætte stor pris på at blive orienteret om hvilke planer man fra By- og Landskabsstyrelsen fremover har for vores ejendom, herunder snarest muligt om hvilke tiltag man forventer at udsætte Esdal Plantage for, hvis det mod al sund fornuft ender med en etablering af Testcenteret for Vindmølleindustrien. Vores skov blev grundlagt for næsten 100 år siden, og en stor del af de træer der muligvis skal fjernes i forbindelse med etableringen af vindfeltet, blev plantet af vores morfar for ca. 60 år siden – det mindste man kan forlange, er vel at blive orienteret direkte af den myndighed, der mener sig berettiget til at disponere over vores private ejendom på vegne af den private vindmølleindustri. Med venlig hilsen Klaus Stenild Andersen

×