• Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
576
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Informació Sobre DroguesCocaïna MDMA Speed Ketamina Bolets GHB LSD
 • 2. COCAÏNA
 • 3. COCAÏNA Què és? Substància estimulant obtinguda de la planta de la coca. La seva presentació més comuna és en pols blanca i cristal·lina. El consum més generalitzat consisteix a aspirar-la.
 • 4. COCAÏNAEls seus efectes És un estimulant del Sistema Nerviós Central. Els efectes vénen marcats bàsicament per dues fases:  La pujada (als pocs minuts del consum): Es dilaten les pupil·les, augmenta el ritme del cor, la respiració i la temperatura del cos. El consumidor pot sentir-se eufòric, amb sensació de força i major capacitat de concentració i imaginació. Pot aparèixer també ansietat o sobreestimulació.  La baixada (aprox. a la ½ hora): van disminuint els efectes anteriors, i apareixen altres en sentit contrari: apatia, cansament, símptomes dansietat o depressió.
 • 5. COCAÏNAEls seus riscos Amb el consum aspirat es poden produir danys a les foses nasals. Si es compateix el “rulo”, augmenten els riscs de malalties infeccioses. A dosis altes, algunes persones presenten una intensa ansietat, insomni, paranoies i al·lucinacions que poden conduir-les a un comportament violent. La cocaïna provoca una alta dependència psicològica caracteritzada per un fort impuls a seguir consumint. També genera una ràpida tolerància, que fa que es tingui que augmentar la dosi per aconseguir els mateixos efectes.
 • 6. COCAÏNAAltres possibles complicacions:  Dificultats a les relacions sexuals (dificultat per ejacular)  Hàbits alimentaris alterats  Alteracions sons i vigília  Alteracions neurològiques i cardiopaties  Complicacions psiquiàtriques  Ansietat  Disminució de la memòria i concentració  Brots psicòtics reactius al consum
 • 7. COCAÏNAPrecaucions Les dosis elevades o repetitives augmenten els efectes adversos La repetició freqüent augmenta lansietat, taquicàrdies, pressió arterial Tenir un límit de consum: quantitat, freqüència i context Disposar de material propi -sense compartir- pel consum Picar bé la cocaïna per evitar major dany a les foses nasals i vies respiratòries Evitar espais molt calorosos ja que potencien els riscos i toxicitat Evitar lexcés desforç físic i riscs cardíacs Evitar la interacció amb altres drogues La possessió i consum en llocs públics pot generar sancions administratives; i la seva venta un delicte contra la salut pública (amb penes de 3 a 9 anys de presó)
 • 8. COCAÏNA
 • 9. MDMA
 • 10. MDMA Què és? Són principalment derivats de les amfetamines i tenen un efecte estimulant. Rellevant també altres efectes com la capactiat de generar empatia (facilitar la comunicació) i produir sensacions plaents o agradables a un mateix. Es venen com a pastilles o càpsules, o també en pols o cristalls.
 • 11. MDMAEls seus efectes Bàsicament estimulants, acompanyades de sensació de connexió amb la resta i un mateix. Les fases de lèxtasi solen ser:  Pujada (30 minuts): desapareix el cansament i el consumidor se sent eufòric. Tensió mandibular, boca seca, sudoració i augment de la temperatura del cos.  Manteniment (unes 4 hores): augmenta leufòria, la capacitat per sintonitzar amb els altres i amb un mateix, escoltar amb atenció la música...  Baixada (a les 4 o 5 hores): els efectes van desapareixent, i deixen pas a un cansament físic i mental i a un estat dànim baix.
 • 12. MDMAEfectes secundaris Pèrdua de la gana, distorsions visuals, nistagmus (moviment involuntari i incontrolable dels ulls), midriasis (augment del diàmetre de la pupil·la), augment del ritme cardíac i pressió arterial, nerviosisme, canvis en la regulació de la temperatura corporal, vòmits, ansietat, sudoració, marejos, confusió, boca seca, tensió mandibular, dificultat de concentració.Els seus riscos Es pot produir un cop de calor si es produeix deshidratació i laugment de la temperatura en espais calorosos i la realització dexercici. Amb consum a altes dosis pot comportar ansietat, confusió i irritabilitat. Els efectes de “baixada” seran més forts. Els consums continuats incrementen el risc de paranoies, depressions i atacs de pànic. Així com altres problemes psicològics. El cor i fetge també poden veures afectats. El consum continuat dèxtasi genera molta tolerància. No genera dependència física demostrada, però si pot donar una dependència psicològica.
 • 13. Precaucions MDMA Les pastilles poden trigar a fer efecte des de 20 minuts a més duna hora (sobretot amb lestómac ple). Per evitar el cop de calor cal prendre aigua, fer pauses durant el ball i evitar els llocs calorosos i poc ventilats. Consumir més freqüentment (tots els caps de setmana per exemple), fa que el nostre cos s’habituï i que sigui cada cop més difícil assolit els efectes desitjats. Recuperar-se bédels consums. Cuidar la alimentació i assegurar-se que al dia següent podràs descansar. Davant una crisi dansietat (agitació, neguit, etc..): els efectes no son permanents i quan baixin els efectes també ho farà la crisi dansietat. Existeixen dos variables molt relacionades amb laparició de problemes importants: intensitat (consumir molta quantitat) i freqüència (repetir-ho continuadament al llarg de caps de dies, setmanes o mesos)
 • 14. MDMAPrecaucions La MDMA està contraindicada en persones amb problemes de cor, de fetge o de ronyons, en persones amb hipertensió, hipoglucèmia, diabetis, glaucoma o en tractaments amb antiretrovirals. Pot agreujar les crisis epilèptiques i asmàtiques. Tampoc està indicada per a persones amb historial de complicacions psiquiàtriques o psicològiques: trastorns dansietat, depressió, psicosis...
 • 15. SPEED
 • 16. SPEED QUÈ ÉS? Substància estimulant (de la família de les feniletilamines). Normalment es presenta com a pols cristal·lí (a vegades rosa o groc), deuria ésser metamfetamina, però lo més comú es que contingui amfetamina i en ocasions mesclada amb altres substàncies per emular els efectes buscats (p. ex. cafeïna). La seva puresa mitjana és molt baixa.
 • 17. SPEEDEls seus efectes Bàsicament, estimulants.  La pujada: es dona una forta excitació i eufòria. Disminueix el son i la gana així com la sensació de cansament i augmenta la capacitat de treball i concentració.  La baixada: Una vegada han passat els efectes estimulants, es comença a sentir el cansament acumulat. En alguns casos, el consumidor pot sentir-se també apàtic o deprimit.  Altres efectes que es poden donar són: boca seca i set, sudoració, augment de la tensió arterial i de la temperatura.
 • 18. SPEEDEls seus riscos A dosis elevades pot produir ansietat, agitació, idees de persecució, al·lucinacions i conductes agressives. En algunes persones, i després dun consum freqüent apareixen paranoies. Quan es suprimeix bruscament aquest consum, els símptomes que més es manifesten son de tipus depressiu. El speed produeix ràpida tolerància i dependència psíquica. Especialment contraindicat per a persones amb hipotiroïdisme, glaucoma, diabetis, malalties cardiovasculars com la angina, hipertensió o arítmies. El consum durant l’embaràs pot donar lloc a retards en el creixement intrauterí, parts prematurs i augmentar la mortalitat de la mare, fetus i nadó. Extremar les precaucions si sestà prenent alguna medicació.
 • 19. KETAMINA
 • 20. KETAMINA Què és? Anestèsic dissociatiu amb propietats al·lucinògenes. Es pot trobar com a líquid transparent o com a pols blanc.
 • 21. KETAMINAEls seus efectes A dosis baixes els efectes poden ésser els següents: pèrdua de coordinació i equilibri, dificultats per parlar i pensar, visió borrosa, certa eufòria, de toc psicodèlic (sensacions de flotar i petites distorsions dels sentits). A dosis altes es produeixen fortes al·lucinacions, perdent- se la noció de qui sés i on és troba, amb pèrdues de la noció del temps i del reconeixement del que passa al voltant. Algunes persones han descrit efectes -a altes dosis- en els que es veuen fora del seu cos o presenten experiències properes a la mort.
 • 22. KETAMINAEls seus riscos El consum habitual està associat a flashbacks, problemes de memòria, concentració i deteriorament de les habilitats lingüístiques. Poden presentar-se atacs dansietat, paranoies i mals viatges. Desorientació, desequilibri i accidentalitat. Té el risc de produir parades respiratòries, sobretot en grans quantitats o si es mescla amb alcohol o tranquil·litzants. Produeix una ràpida tolerància (cada vegada es necessiten quantitats majors) i algunes persones desenvolupen una forta addicció psicològica.
 • 23. BOLETS
 • 24. BOLETS Què és? Psilocibes cubensis o semilanceata. Contenen psilocina i psilocibina. Distorsions o al·lucinacions sensorials. Efectes psicodèlics similars al LSD però menys bruscos i de menys durada.
 • 25. BOLETSEls seus efectes Fases inicials: Alteració de les percepcions, les emocions i els processos de pensament. Efectes determinats per la dosi, les característiques de la pròpia persona (segons metabolisme o el estat dànim), així com pel context. Els efectes poden viures com quelcom fascinant, impactant i bonic, però en algunes ocasions pot mostrar una cara poc amable i poc agradable (un “mal viatge)”.
 • 26. BOLETSEls seus riscos El consum de bolets (shagi donat mal viatge o no) pot comportar laparició de problemes psicològics. Si bé és cert que la majoria de les persones que consumeixen bolets no es tornaran ni boges, ni tindran depressions o ansietat, malgrat tot, per algunes persones més vulnerables o predisposades a aquest tipus de problemes, menys estables psíquicament o amb un trastorn ja latent, el consum podria ser un detonant dalgun daquests trastorns. Poden presentar-se flashbacks encara que sovint de baixa intensitat.
 • 27. GHB
 • 28. GHB Què és? El GHB és un anestèsic general (que sha utilitzat en medicina). Pot trobar-se com pols blanc o com líquid.
 • 29. GHBEls seus efectes A dosis baixes relaxa, estimula la sensualitat i produeix eufòria i desinhibició. A dosis altes actua com un somnífer o un anestèsic.Els seus riscos El marge en una dosi activa i la intoxicació és molt estret. Està contraindicat en persones amb problemes cardíacs i epilèpsia. Shan donat casos de coma i parada respiratòria. Pot provocar dependència psicològica i física.
 • 30. LSD
 • 31. LSD Què és? Molècula química dacció al·lucinògena que es presenta en forma de “tripi”, micropunt o en forma líquida. El LSD es actiu a partir de 25mcg, i en un “tripi” podem trobar des de 50 a 400mcg.
 • 32. LSDEls seus efectes Partida (comença a la ½ hora): El consumidor es pot trobar inquiet, eufòric i deshinibit. Viatge (dura unes 5 hores): Se solen donar al·lucinacions, alteracions de la distancia i el temps i existeix distorsió de les imatges, els colors, la música. Retorn (entre les 8 i 12 hores): els efectes van disminuint i apareix cansament i baix estat dànim, encara que dependrà de la dosi consumida i de la durada i intensitat del viatge.
 • 33. LSDEls seus riscos Es pot donar un “mal viatge”: experiència dangoixa o traumàtica (es limitada en el temps, encara que pot durar més de 24 hores) que pot comportar problemes psicològics de llarga durada. Amb el LSD poden esdevenir els anomenats “flashbacks” Un consum intensiu o dosis massa elevades poden ser origen de problemes psicològics (depressions, paranoies...) I una persona amb predisposició pot tenir-los en un consum únic. El LSD produeix tolerància, encara que no dependència física o psicològica.