Drogues

851 views
755 views

Published on

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
851
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
254
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drogues

 1. 1. Informació Sobre DroguesCocaïna MDMA Speed Ketamina Bolets GHB LSD
 2. 2. COCAÏNA
 3. 3. COCAÏNA Què és? Substància estimulant obtinguda de la planta de la coca. La seva presentació més comuna és en pols blanca i cristal·lina. El consum més generalitzat consisteix a aspirar-la.
 4. 4. COCAÏNAEls seus efectes És un estimulant del Sistema Nerviós Central. Els efectes vénen marcats bàsicament per dues fases:  La pujada (als pocs minuts del consum): Es dilaten les pupil·les, augmenta el ritme del cor, la respiració i la temperatura del cos. El consumidor pot sentir-se eufòric, amb sensació de força i major capacitat de concentració i imaginació. Pot aparèixer també ansietat o sobreestimulació.  La baixada (aprox. a la ½ hora): van disminuint els efectes anteriors, i apareixen altres en sentit contrari: apatia, cansament, símptomes dansietat o depressió.
 5. 5. COCAÏNAEls seus riscos Amb el consum aspirat es poden produir danys a les foses nasals. Si es compateix el “rulo”, augmenten els riscs de malalties infeccioses. A dosis altes, algunes persones presenten una intensa ansietat, insomni, paranoies i al·lucinacions que poden conduir-les a un comportament violent. La cocaïna provoca una alta dependència psicològica caracteritzada per un fort impuls a seguir consumint. També genera una ràpida tolerància, que fa que es tingui que augmentar la dosi per aconseguir els mateixos efectes.
 6. 6. COCAÏNAAltres possibles complicacions:  Dificultats a les relacions sexuals (dificultat per ejacular)  Hàbits alimentaris alterats  Alteracions sons i vigília  Alteracions neurològiques i cardiopaties  Complicacions psiquiàtriques  Ansietat  Disminució de la memòria i concentració  Brots psicòtics reactius al consum
 7. 7. COCAÏNAPrecaucions Les dosis elevades o repetitives augmenten els efectes adversos La repetició freqüent augmenta lansietat, taquicàrdies, pressió arterial Tenir un límit de consum: quantitat, freqüència i context Disposar de material propi -sense compartir- pel consum Picar bé la cocaïna per evitar major dany a les foses nasals i vies respiratòries Evitar espais molt calorosos ja que potencien els riscos i toxicitat Evitar lexcés desforç físic i riscs cardíacs Evitar la interacció amb altres drogues La possessió i consum en llocs públics pot generar sancions administratives; i la seva venta un delicte contra la salut pública (amb penes de 3 a 9 anys de presó)
 8. 8. COCAÏNA
 9. 9. MDMA
 10. 10. MDMA Què és? Són principalment derivats de les amfetamines i tenen un efecte estimulant. Rellevant també altres efectes com la capactiat de generar empatia (facilitar la comunicació) i produir sensacions plaents o agradables a un mateix. Es venen com a pastilles o càpsules, o també en pols o cristalls.
 11. 11. MDMAEls seus efectes Bàsicament estimulants, acompanyades de sensació de connexió amb la resta i un mateix. Les fases de lèxtasi solen ser:  Pujada (30 minuts): desapareix el cansament i el consumidor se sent eufòric. Tensió mandibular, boca seca, sudoració i augment de la temperatura del cos.  Manteniment (unes 4 hores): augmenta leufòria, la capacitat per sintonitzar amb els altres i amb un mateix, escoltar amb atenció la música...  Baixada (a les 4 o 5 hores): els efectes van desapareixent, i deixen pas a un cansament físic i mental i a un estat dànim baix.
 12. 12. MDMAEfectes secundaris Pèrdua de la gana, distorsions visuals, nistagmus (moviment involuntari i incontrolable dels ulls), midriasis (augment del diàmetre de la pupil·la), augment del ritme cardíac i pressió arterial, nerviosisme, canvis en la regulació de la temperatura corporal, vòmits, ansietat, sudoració, marejos, confusió, boca seca, tensió mandibular, dificultat de concentració.Els seus riscos Es pot produir un cop de calor si es produeix deshidratació i laugment de la temperatura en espais calorosos i la realització dexercici. Amb consum a altes dosis pot comportar ansietat, confusió i irritabilitat. Els efectes de “baixada” seran més forts. Els consums continuats incrementen el risc de paranoies, depressions i atacs de pànic. Així com altres problemes psicològics. El cor i fetge també poden veures afectats. El consum continuat dèxtasi genera molta tolerància. No genera dependència física demostrada, però si pot donar una dependència psicològica.
 13. 13. Precaucions MDMA Les pastilles poden trigar a fer efecte des de 20 minuts a més duna hora (sobretot amb lestómac ple). Per evitar el cop de calor cal prendre aigua, fer pauses durant el ball i evitar els llocs calorosos i poc ventilats. Consumir més freqüentment (tots els caps de setmana per exemple), fa que el nostre cos s’habituï i que sigui cada cop més difícil assolit els efectes desitjats. Recuperar-se bédels consums. Cuidar la alimentació i assegurar-se que al dia següent podràs descansar. Davant una crisi dansietat (agitació, neguit, etc..): els efectes no son permanents i quan baixin els efectes també ho farà la crisi dansietat. Existeixen dos variables molt relacionades amb laparició de problemes importants: intensitat (consumir molta quantitat) i freqüència (repetir-ho continuadament al llarg de caps de dies, setmanes o mesos)
 14. 14. MDMAPrecaucions La MDMA està contraindicada en persones amb problemes de cor, de fetge o de ronyons, en persones amb hipertensió, hipoglucèmia, diabetis, glaucoma o en tractaments amb antiretrovirals. Pot agreujar les crisis epilèptiques i asmàtiques. Tampoc està indicada per a persones amb historial de complicacions psiquiàtriques o psicològiques: trastorns dansietat, depressió, psicosis...
 15. 15. SPEED
 16. 16. SPEED QUÈ ÉS? Substància estimulant (de la família de les feniletilamines). Normalment es presenta com a pols cristal·lí (a vegades rosa o groc), deuria ésser metamfetamina, però lo més comú es que contingui amfetamina i en ocasions mesclada amb altres substàncies per emular els efectes buscats (p. ex. cafeïna). La seva puresa mitjana és molt baixa.
 17. 17. SPEEDEls seus efectes Bàsicament, estimulants.  La pujada: es dona una forta excitació i eufòria. Disminueix el son i la gana així com la sensació de cansament i augmenta la capacitat de treball i concentració.  La baixada: Una vegada han passat els efectes estimulants, es comença a sentir el cansament acumulat. En alguns casos, el consumidor pot sentir-se també apàtic o deprimit.  Altres efectes que es poden donar són: boca seca i set, sudoració, augment de la tensió arterial i de la temperatura.
 18. 18. SPEEDEls seus riscos A dosis elevades pot produir ansietat, agitació, idees de persecució, al·lucinacions i conductes agressives. En algunes persones, i després dun consum freqüent apareixen paranoies. Quan es suprimeix bruscament aquest consum, els símptomes que més es manifesten son de tipus depressiu. El speed produeix ràpida tolerància i dependència psíquica. Especialment contraindicat per a persones amb hipotiroïdisme, glaucoma, diabetis, malalties cardiovasculars com la angina, hipertensió o arítmies. El consum durant l’embaràs pot donar lloc a retards en el creixement intrauterí, parts prematurs i augmentar la mortalitat de la mare, fetus i nadó. Extremar les precaucions si sestà prenent alguna medicació.
 19. 19. KETAMINA
 20. 20. KETAMINA Què és? Anestèsic dissociatiu amb propietats al·lucinògenes. Es pot trobar com a líquid transparent o com a pols blanc.
 21. 21. KETAMINAEls seus efectes A dosis baixes els efectes poden ésser els següents: pèrdua de coordinació i equilibri, dificultats per parlar i pensar, visió borrosa, certa eufòria, de toc psicodèlic (sensacions de flotar i petites distorsions dels sentits). A dosis altes es produeixen fortes al·lucinacions, perdent- se la noció de qui sés i on és troba, amb pèrdues de la noció del temps i del reconeixement del que passa al voltant. Algunes persones han descrit efectes -a altes dosis- en els que es veuen fora del seu cos o presenten experiències properes a la mort.
 22. 22. KETAMINAEls seus riscos El consum habitual està associat a flashbacks, problemes de memòria, concentració i deteriorament de les habilitats lingüístiques. Poden presentar-se atacs dansietat, paranoies i mals viatges. Desorientació, desequilibri i accidentalitat. Té el risc de produir parades respiratòries, sobretot en grans quantitats o si es mescla amb alcohol o tranquil·litzants. Produeix una ràpida tolerància (cada vegada es necessiten quantitats majors) i algunes persones desenvolupen una forta addicció psicològica.
 23. 23. BOLETS
 24. 24. BOLETS Què és? Psilocibes cubensis o semilanceata. Contenen psilocina i psilocibina. Distorsions o al·lucinacions sensorials. Efectes psicodèlics similars al LSD però menys bruscos i de menys durada.
 25. 25. BOLETSEls seus efectes Fases inicials: Alteració de les percepcions, les emocions i els processos de pensament. Efectes determinats per la dosi, les característiques de la pròpia persona (segons metabolisme o el estat dànim), així com pel context. Els efectes poden viures com quelcom fascinant, impactant i bonic, però en algunes ocasions pot mostrar una cara poc amable i poc agradable (un “mal viatge)”.
 26. 26. BOLETSEls seus riscos El consum de bolets (shagi donat mal viatge o no) pot comportar laparició de problemes psicològics. Si bé és cert que la majoria de les persones que consumeixen bolets no es tornaran ni boges, ni tindran depressions o ansietat, malgrat tot, per algunes persones més vulnerables o predisposades a aquest tipus de problemes, menys estables psíquicament o amb un trastorn ja latent, el consum podria ser un detonant dalgun daquests trastorns. Poden presentar-se flashbacks encara que sovint de baixa intensitat.
 27. 27. GHB
 28. 28. GHB Què és? El GHB és un anestèsic general (que sha utilitzat en medicina). Pot trobar-se com pols blanc o com líquid.
 29. 29. GHBEls seus efectes A dosis baixes relaxa, estimula la sensualitat i produeix eufòria i desinhibició. A dosis altes actua com un somnífer o un anestèsic.Els seus riscos El marge en una dosi activa i la intoxicació és molt estret. Està contraindicat en persones amb problemes cardíacs i epilèpsia. Shan donat casos de coma i parada respiratòria. Pot provocar dependència psicològica i física.
 30. 30. LSD
 31. 31. LSD Què és? Molècula química dacció al·lucinògena que es presenta en forma de “tripi”, micropunt o en forma líquida. El LSD es actiu a partir de 25mcg, i en un “tripi” podem trobar des de 50 a 400mcg.
 32. 32. LSDEls seus efectes Partida (comença a la ½ hora): El consumidor es pot trobar inquiet, eufòric i deshinibit. Viatge (dura unes 5 hores): Se solen donar al·lucinacions, alteracions de la distancia i el temps i existeix distorsió de les imatges, els colors, la música. Retorn (entre les 8 i 12 hores): els efectes van disminuint i apareix cansament i baix estat dànim, encara que dependrà de la dosi consumida i de la durada i intensitat del viatge.
 33. 33. LSDEls seus riscos Es pot donar un “mal viatge”: experiència dangoixa o traumàtica (es limitada en el temps, encara que pot durar més de 24 hores) que pot comportar problemes psicològics de llarga durada. Amb el LSD poden esdevenir els anomenats “flashbacks” Un consum intensiu o dosis massa elevades poden ser origen de problemes psicològics (depressions, paranoies...) I una persona amb predisposició pot tenir-los en un consum únic. El LSD produeix tolerància, encara que no dependència física o psicològica.

×