Your SlideShare is downloading. ×
Empresa
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Empresa

113
views

Published on

Published in: Business, Technology

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
113
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Funcionament de l'empresa 1-. Concepte d'empresa Unió de capital, tècnica i força de treball orientada a produir bens o serveis per a oferir-los als consumidors i obtindrem el màxim de beneficis. Però l'objectiu de l'assignatura és analitzar el concepte d'empesa com a entitat que genera i consumeix informació, aspecte que trobem estretament lligat amb l'aprofitament dels recursos que ofereix un sistema informàtic. Quina informació genera i consumeix una empresa? Abans de respondre a la pregunta seguim aprenent mes coses del funcionament i organització de l'empresa
  • 2. 2-. Tipus d'empreses En funció de les activitats que realitzem dins de l'empesa trobem principalment dos tipus de funcions. Organitzatives: Són aquelles funcions destinades a gestionar la informació de la empresa i supervisar el seu funcionament. Productives: Són les funcions pròpies de l'empresa, les que asseguren l'existència d'un producte que posteriorment es comercialitzarà i per els que obtindrem uns beneficis econòmics.
  • 3. Les funcions organitzatives són molt similars en totes les empreses. Atenent al procés de producció les empreses les podem classificar en: Industrials : Adquireixen productes simples, anomenats matèria primera, i els manipulen i transformen fins obtindre un producte final, un exemple d'aquest tipus d'empreses és una fusteria. Comercials : No existeix transformació: el producte que es compra i el que es ven és el mateix. El benefici de l'empresa s'obté per la diferencia entre el preu de compra i el de venda. Un exemple d'aquest tipus d'empresa seria una tenda d'electrodomèstics. De Serveis : No ofereixen cap producte material, sinó serveis no materials un exemple d'aquest tipus d'empreses seria un bufet d'advocats.
  • 4. 3-. Estructura organitzativa d'una empresa La distribució dels diferents tipus d'activitats fan que l'estructura funcional d'una empresa tinga una forma piramidal a la base més ampla se situen els processos productius que consumeixen més recursos de tot tipus. A mesura que ens apropem a la cima trobarem processos menys productius i mes organitzatius i finalment d'alt de tot es troba la pressa de decisions, procés al que intervenen molt poques persones però amb una importància bàsica en l'activitat empresarial. Al nivell mitja d'aquesta estructura organitzativa és on s'analitza manipula i gestiona tota la informació que es genera com a conseqüència de l'activitat empresarial.
  • 5. 4-. El sistema informàtic de l'empresa. Com hem vist, un dels principals punts de la correcta gestió empresarial és el tractament de la informació. El sistema informàtic de la empresa te la funció de recollida, emmagatzemament i tractament de les dades que siguen rellevants, a més d'automatitzar les tasques repetitives, garantir la exactitud dels càlculs i facilitar el control de grans quantitats d'informació. Per tot açò disposa dels següents components: Els equips físics o maquinari . Components físics de sistema: ordinadors, impressores, dispositius d'interconnexió, cablejat ... Les aplicacions informàtiques o Programari : Conjunt de programes al que trobem tant els encarregats de la gestió de dades com aquells que tenen la finalitat de fer possible la comunicació e interacció entre el sistema informàtic i els usuaris. Els usuaris : Sí efectivament els usuaris són una part molt important del sistema informàtic. Ells seran els que utilitzaran el sistema i per tant la seua opinió s'ha de tindre en comte.
  • 6. Tal i com passa a altres aspectes de la vida l'activitat empresarial es veu molt beneficiada amb l'aplicació de la informàtica, al pròxim apartat se estudiaran amb més detall les aplicacions informàtiques i veurem com poden classificar-se en funció del tipus de tasques que resolen,del seu grau d'especialització i del tipus de programació que s'ha utilitzat para la seua obtenció