Your SlideShare is downloading. ×
0
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
 Izkustvo Boga  A L A N A M E S Prvi Del
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Izkustvo Boga A L A N A M E S Prvi Del

358

Published on

Published in: Spiritual, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
358
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. ♫♫ VKLOPITE ZVOČNIKE ♫VKLOPITE ZVOČNIKE ♫♫♫ VKLOPITE ZVOČNIKE ♫VKLOPITE ZVOČNIKE ♫
 • 2. Izkustvo BOGA
 • 3. Moja želja je popolna predaja Kristusu, izgubiti se v Njegovi ljubezni, saj moja duša ne more nikoli biti potešena s stvarmi, ki jih daje svet. Lakote, ki jo čutim v sebi, ni moč potešiti z ničemer drugim, razen s Kristusom, Našim Gospodom. Strast ljubezni, ki jo doživim, ko se me dotakne On, hočem vedno čutiti. Ko se mi izpostavi v svoji ljubezni, in objame mojo dušo, mojega duha, moje srce, moje telesno bitje, objame mene celega v svoji ljubezni, spoznam polnost ljubezni in življenja, in to polnost želim imeti za vedno.
 • 4. Od trenutka, ko se me je Jezus, Naš Gospod, dotaknil in pobožal mojo dušo s svojo ljubeznijo, se je odprl prehod. To je bil prehod v ljubezen, skozi katerega me je peljal Gospod. S pomočjo tega prehoda sem, z Božjo milostjo, odkril Očetovo ljubezen in ljubezen Svetega Duha. Jezus me je peljal globoko v Troedino srce ljubezni, ki je Božje srce. Ljubezen, ki je tako silna, ljubezen, ki presega vsako zaznavo, vendar jo čutiš v globinah svoje duše, ljubezen, ki v duši vžge ogenj. Ogenj, ki zanj nikoli ne želim, da bi ugasnil. Ta Troedina ljubezen je obenem ista kot je ljubezen Očeta, kot je ljubezen Sina in ljubezen Svetega Duha, vendar je v vsaki od treh Božjih oseb različna. Ta ljubezen je kot vrelec notranjega ognja, ki se izliva v vse bolj nežno ljubezen, ki se izliva v vse bolj usmiljeno ljubezen. Oh, tako sladka ljubezen, ki napolni tvoje bitje s spoznanjem resnice, da je Bog en sam, a Troedin.
 • 5. V svojem življenju sem, preden sem spoznal Boga, hodil kot slepec skozi puščavo. Ta puščava je bila tista, ki sem si jo ustvaril v svojem zanikanju Boga. Bil sem sam v svoji sebičnosti in grešnosti, ko sem se oddaljil od Boga tako, da sem mislil samo nase in sem se oddaljil od drugih s tem, da mi zanje ni bilo mar. Šele takrat, ko se je pred menoj pojavila oaza ljubezni in me začela vabiti k sebi, sem začel spoznavati resnico. Ko sem krenil v to smer in se odpravil proti oazi, mi je postalo bolj in bolj jasno, kakšen svet sem si bil ustvaril prej v grehu. Potem sem na ta slavni dan, ko sem prišel do oaze ljubezni, sprva okleval, v negotovosti ali naj vstopim v njene vode ali ne.
 • 6. Ko me je voda nežno božala, sem se obrnil in pogledal proti puščavi, ki sem jo bil pustil za seboj in preplavila me je žalost, ko sem videl, kako nespameten sem bil. Zdaj sem vedel, da je bila oaza ljubezni vedno tam in me čakala, kot čaka na vse ljudi, in da v preteklosti ni bilo potrebno, da bi bil sam in žejen v puščavi. Ko je voda osvežila moje bitje, sem v njej začutil in slišal besede: ‘Ostani z Mano za vedno.’ Moje srce je bílo z radostnim vznemirjenjem ob misli, da ne bom nikoli več zapustil vode ljubezni, ki me je obdajala in tolažila. V globinah moje duše so eksplodirale besede: ‘Ja, s Teboj želim ostati za vedno.’
 • 7. Zdaj sem hotel tam ostati za zmeraj in se potopiti v globine večne oaze ljubezni. Zdaj je vse moje bitje, duh in telo, duša in moja človeškost zanihala z ljubeznijo. Zdaj si nisem želel ničesar razen te vode ljubezni. Potem je Tisti, ki me ljubi, spregovoril in rekel: ‘Mnogi ne pijejo od te vode in je ne poznajo. Pojdi in jim povej o njej.’ V meni je začela rasti želja, želja da bi vsi prišli in se okopali v oazi ljubezni, tako da bi tudi oni lahko našli ljubezen, mir, radost in varnost, ki sem jo našel jaz. Čim globlje v vodo sem šel, tem močnejša je postajala ta želja, kajti čim globlje si potopljen v vodo ljubezni in življenja, tem bolj si jo želiš deliti z drugimi.
 • 8. Ko se Gospodova ljubezen dotakne in napolni mojo dušo, jo objame luč Njegove ljubezni. V tej luči duša močno zasije, ker je obsijana s slavo Božje ljubezni. Izkustvo te Božanske svetlobe, te Božje slave prinese gotovost védenja o Božji ljubeči resnici. Ko sem bil pritegnjen v Njegovo luč, je postalo očitno, kako napačen je greh, in kako se je treba teme izogibati za vsako ceno. V Božji svetlobi je vse, kar je dobrega, medtem ko je v temi vse, kar je slabega. Ko sem odkril to resnico, je v meni zraslo sovraštvo do greha. Ko zdaj včasih grešim, moje srce napolni žalost, ker takrat vem, da je mojo dušo prebodla tema. Žene me hrepenenje, da bi ostal v svetlobi Božje ljubezni, da bi se spovedal svojih grehov, tako da bi bila moja duša spet osvobojena teme.

×