Prosessikuvaus laajennetun työssäoppimisen hidas, tuettu yksilöllinen polku

695 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
695
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prosessikuvaus laajennetun työssäoppimisen hidas, tuettu yksilöllinen polku

  1. 1. Prosessikuvaus: Laajennetun työssäoppimisen hidas, tuettu yksilöllinen polku Opiskelija Opettajat Oppimisen tukipalvelut Koulutuksen järjestäjä Työnantaja Työpaikkaohjaaja HuoltajaKun tarve -Ilmoittaa kiinnostuksensa -Huomaa opiskelijan tarpeen -Kuraattori, psykologi, -Huoltaja tai -Työnantaja hakee -Hakee työntekijääherää työvaltaiseen opiskeluun ja / ehdottaa tuettua hidasta terveydenhoitaja tai koulutusorganisaation työnteijää (rekrytointi) tai opettajalle/opolle/kuraatto (yksilöllistä) polkua. opo huomaa opiskelijan edustaja huomaa opiskelijan (rekrytointi) tai huomioi rille jne. -Vastaa e-hopsin laadinnasta tarpeen ja ottaa tarpeen ja ottaa yhteyttä huomioi työssä työssäoppijan -Osallistuu e-hopsin yhteistyössä opiskelijan ja yhteyttä opettajaan. opettajaan käyvän opiskelijan (opiskelijan) laadintaan. mahdollisen –Tukipalvelut - Vastaa puitesoipimusten tarpeen työvaltaiseen tarpeen tukipalveluhenkilön kanssa. osallistuu e-hopsin laadinnasta. opiskelupolkuun. työvaltaiseen laadintaan. -Ylläpitää opiskelupolkuun. työssäoppimispaikkarekisteriä. -Suosittelee työnantajille työpaikkaohjaajien kouluttamista ja järjestää koulutuksen. -Vastaa yhteistyöstä työ- ja elinkeinoelmän kanssa.Prosessin -Opiskelija on lähtökohta -Ammattiopettaja kuuntelee, -Oppimisen -Esimies valtuuttaa -Soveltuvan työpaikan -Soveltuvansuunnittelu- suunnitelmalle. ehdottaa neuvottelee. tukipalvelun henkilö sunnittelun opiskelijan etsintä tuettuna. työpaikkaohjaajanvaiheessa -Opiskelija on mukana koko -Tarvittavan OHR- kuuntelee, ehdottaa osallistumisesta laajennettuun -Ohjaukseen nimeäminen, suunnittelun ajan. tukiryhmän kokoaminen. - neuvottelee. työssäoppimiseen. serurssointi. koulututettu To-suunnitelman laadinta. -Yhteistyö huoltaja -Henkilöstön resurssointi -Yhteistyöstä työpaikkaohjaaja -Valmennus kanssa. kaikille toimijoille. sopiminen. (erityisesti työssäoppimiseen. -Yhteistyö huoltaja kanssa. -Työpaikkaohjaajalle ohjausosaaminen). -Yhteistyö huoltaja kanssa. resurssointi.
  2. 2. Prosessin -Koulussa tehdään alustava -Opettaja vastaa to- -Tukipalvelut auttavat -Huoltaja osallistuu to- -Työnantajan kanssa -Työpaikkaohjaaja,alussa TOPS. suunnitelmaan laadinnasta. tarpeen mukaan to- suunnitelman tekemiseen. sovitaan topsin opettaja ja -Opiskelija osallistuu ja suunnitelman mukaisista opiskelija sitoutuu to-suunnitelmaan. valmistelussa. - alakohtaisista täsmentevät to- Huomioiden mm. käytännön suunnitelmaa ja asumisen ja matkat järjestelyistä. allekirjoittavat to- sopimuksen. -Aloittaa työssäoppimisen -To-oppiminen -Perehtyy työpaikkaan ja alkaa työpaikalla. työtehtäviin tp.ohjaajan -To-ohjaaja aloittaa opastamana. perehdyttämisen.Prosessin -Työssäoppii suunnitelman -Vastaa ja valvoo -Ovat käytettävissä -Huoltaja kannustaa, seuraa ja -Työnantaja tukee to- -Ohjaa, seuraa jaaikana mukaan ja raportoi suunnitelman mukaisesta tarvittaessa opiskelijan tukee opiskelijaa ohjaajaa hänen arvio opiskelijan sovitulla tavalla. toteutumisesta ja oppimisen tukemiseen. työssäoppimisessa. työssään. oppimista. -Opiskelija arvioi omaa arvioinnista - Arvio opiskelijan oppimistaan ja työpaikkakäynnein ja muilla näyttövalmiuttta. valmistautuu mahdollisilla sovituilla -Osallistuu ammattiossaamisen menetelmillä. näyttösuunnitelman näyttöön. -Laatii -Arvioi opiskelijan valmiutta laadintaan ja näyttösuunnitelman. näyttöön. mahdollistaa -Ohjaa opiskelijaa opiskelijalle sen näyttösuunnitelman toteuttamista. tekemisessä.Prosessin -Tekee ammattiosaamisen -Opettaja tukee opiskelijaa -Keskeytys- ja -Näytön arvosana ja -Ottaa vastaan -Ottaa vastaanloppuessa näytön ja itsearvioinnin. itsearvioinnissa. ongelmatilanteissa työssäoppimisjakson arviointi palautteen ja näytön ja osallistuu -Arvioi työssäoppimistaan. -Osaltaan osallistuu tukipalvelut auttavat tallenettaan kehittämisehdotukset. sen arviointiin. -Antaa palautteen ammattiosaamisen näytön tarpeen mukaan. opiskelijahallintaohjelmaan. -Suorittaa työpaikkaohjaajalle. vastaanottamiseen ja vastaa työssäoppimisen näytön arvioinnista. arviointia. -Opettaja päättää näytön -Ottaa vastaan ja arvosanasta ja hoitaa antaa palautetta. dokumentoinnin. -Opettaja ohjaa työssaoppimisen arviointia ja tukee opiskelijaa palautteen
  3. 3. antamisessa.Prosessin -Tekee palautteen -Tekee palautteen -Osallistuvat tarpeen -Palautteen käsittely. -Yhteistyön -Antaa palautteenjälkeen oppilaitoksessa sovitulla oppilaitoksessa sovitulla mukaan Hopsin kehittäminen. oppilaitokseen tavalla tavalla. päivittämiseen ja sovitulla tavalla ja -Osallistuu -Ohjaa työssäoppimisen jatkosuunnitelmaan. osallistuu työssäoppimisen reflektointia. yhteistyön reflektointiin. -Opettaja vastaa hopsin kehittämiseen. -Opiskelija osallistuu päivittämisestä ja hopsinsa päivittämiseen ja jatkosuunnitelmista. jatkosuunnitelmien tekoon.

×