REG

779 views
447 views

Published on

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
779
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
29
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

REG

 1. 1. Sistemes de reg
 2. 2. L'aspersió.  Els aspersors tenen el desavantatge de malgastar aigua perquè reguen els senders i altres parts del jardí o la terrassa on no hi ha plantes. S'han de destinar exclusivament a zones de praderies. Si s'usen aspersors oscil·lants, és important que s'elevin per damunt de les plantes més altes perquè aquestes no impedeixin que l'aigua arribi a tota l'àrea.
 3. 3. REG D’ ASPERSIÓ
 4. 4. REG D’ ASPERSIÓ
 5. 5. Reg per degoteig .  Els sistemes de reg per degoteig necessiten una inversió de diners (entorn de 1.000 euros per cada 10 metres quadrats, inclòs el temporitzador) i de temps, però una vegada instal·lats, són més convenients que regar a mà i necessiten menys aigua. Es recomanen per a grups de plantes, espais decoratius i tests. L'objectiu d'aquests sistemes és regar amb poca freqüència però profundament. Normalment, es rega una o dues vegades a la setmana (1 o 2 hores cada vegada). Cal ser acurat i no regar en excés. Encara que la superfície del sòl sembli que estigui seca, pot haver-hi prou aigua a la zona en què creixen les arrels. En cas de dubte, s'ha d'inspeccionar la terra.
 6. 6. REG DEGOTEIG
 7. 7. REG DEGOTEIG
 8. 8. El agua procedente del centro de acopio, llámese embalse, pantano o centro de almacenamiento, discurre a través de grandes canales hasta los centros de distribución que repartirán por acequias medianas y pequeñas hasta llegar a la parcela objeto del riego donde llegará el agua por gravedad, inundando la zona de plantación. La pericia del buen labrador, y su experiencia, harán que el reparto del agua, por medio de tablillas o piedras con barro, sea el adecuado. Nadie como él conoce la capacidad de filtrado de su suelo hasta llegar al punto de saturación, y, nadie como él sabe aprovechar el caudal que recibe sólo por un tiempo determinado.
 9. 9. REG PER INUNDACIÓ
 10. 10. REG INUNDACIÓ

×