Pu rozenbottel 2

394 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
394
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pu rozenbottel 2

 1. 1. Xander staat al vroeg weer in de tuin. Opnieuw heeft een hond gegraven in hun tuin. ‘Stom beest.’ mompelt hij geïrriteerd terwijl hij toch nieuwsgierig verder graaft.
 2. 2. Lisanne zit binnen met een boek aan tafel, zij en Xander hebben allebei een vrije dag, en daar maakt ze goed gebruik van door te leren voor een promotie.
 3. 3. Opeens klinkt er geschreeuw van buiten, en vanuit het raam ziet ze dat Xander een waterleiding geraakt moet hebben; uit het gat dat hij in de grond gegraven heeft spuit water, terwijl hij het haastig probeert dicht te gooien.
 4. 4. Wanneer het gat weer gevuld is, en het spuiten dus gestopt is, gaat Xander vlug het huisje weer in om een douche te nemen.
 5. 5. Lisanne maakt ondertussen het avondeten klaar, en kan het niet laten hem een beetje uit te lachen om zijn actie.
 6. 6. Brommend komt hij naast haar zitten, maar zijn gezicht klaart toch op als hij het heerlijke bord spaghetti voor hem ziet. ‘Lekker,’ mompelt hij voor hij er op aanvalt.
 7. 7. Nadat de borden zijn afgeruimd, en ze nog even wat dingen voor zichzelf hebben gedaan, is het tijd om in bed te kruipen. De volgende dag zullen ze beiden weer gewoon moeten werken.
 8. 8. De volgende morgen staat hun carpool inderdaad al vroeg voor de deur te toeteren. Snel stappen ze in, om weer aan een nieuwe werkdag te beginnen.
 9. 9. Tekst
 10. 10. ‘Gefeliciteerd,’ zegt Lisanne trots terwijl ze haar armen om Xander heen slaat. Grijnzend kijkt hij haar aan. ‘Ik weet wel iets om het te vieren.’
 11. 11. Meer dan lachen kan ze niet, want voor ze het weet heeft Xander haar het huisje in gesleept en liggen ze samen op het bed zijn promotie te vieren.
 12. 12. Dat ze de volgende morgen ook weer vroeg op moeten, maakt ze even niks uit, en de rest van de avond houdt het feestje nog niet op.
 13. 13. De volgende morgen is Lisanne het eerst weer op, en aangekleed, als ze plots het gevoel heeft dat haar maag omdraait. Snel rent ze naar de WC en gooit haar hele ontbijt er weer uit.
 14. 14. Xander heeft vandaag een vrije dag, en ligt dus nog te slapen wanneer haar carpool voor de deur staat. Met een glimlach stapt ze in, met een klein vermoeden waar het overgeven vandaan komt.
 15. 15. Xander wordt twee uur later pas wakker, en brengt zijn middag door met de krantenjongen, die vrij heeft.
 16. 16. Tekst
 17. 17. Ze begroet Xander even, maar dan loopt ze snel naar binnen en stapt het bed in. Ze is doodop van de werkdag, en misschien ook wel van het extra gewicht dat ze bij zich draagt.
 18. 18. ‘s Avonds staat ze op haar nieuwe ezel te schilderen, als ze plots weer een raar gevoel in haar buik krijgt. ‘Dus toch,’ mompelt ze terwijl ze even dromerig over haar buik strijkt.
 19. 19. Xander komt net onwetend het huis binnen, en blijft even staan als hij zijn vrouw met een immens grote glimlach naar hem ziet kijken.
 20. 20. ‘We worden ouders.’ piept Lisanne meteen terwijl ze hem omhelst. ‘Ouders? Je.. Wij?’ met grote ogen omhelst hij haar terug. ‘Maar dat is geweldig.’ zegt hij dan terwijl ook hij een grote glimlach op zijn gezicht krijgt.
 21. 21. Nog even houden ze elkaar vast, maar dan moet Xander beginnen aan wat nieuwe vaardigheden voor nog een promotie. Lisanne trekt meteen maar wat wijdere kleren aan.
 22. 22. Trots als een pauw kijkt ze nog even naar het bolle buikje onder het T-shirt, maar besluit dan om is iets te gaan doen.
 23. 23. Nu ze zwanger is kan ze niet meer naar haar werk, maar veel maakt dat haar niet uit. Ze blijft gewoon oefenen voor als ze weer wel kan.
 24. 24. Xander moet, tot zijn grote spijt, echter wel gewoon blijven doorwerken. Eigenlijk blijft hij liever bij zijn vrouw en toekomstige kindje, maar de plicht roept, en ze hebben het geld nu meer dan ooit nodig.
 25. 25. Lisanne ’s dagje verloopt vlekkeloos, en ze doet alleen waar ze zin in heeft. Dat betekent vooral slapen en eten, maar ze geniet wel van alles wat ze doet.
 26. 26. Tekst
 27. 27. Na even gepraat te hebben met zijn collega, gegeten te hebben met zijn vrouw, en gedoucht te hebben, kruipt Xander zijn bed in.
 28. 28. Lisanne daar in tegen barst nog van de energie, omdat zij de hele dag al heeft geslapen, en dus vermaakt ze zichzelf bij haar schildersezel.
 29. 29. Uiteindelijk begint ze toch wel moe te worden, en na een restje spaghetti kruipt ze dicht tegen Xander aan het bed in.
 30. 30. Midden in de nacht staat ze slaperig weer op, om te kunnen zien hoe haar buik opnieuw gegroeid is. Snel trekt ze haar eigen pyjama weer aan, en kruipt dan gewoon weer het bed in.
 31. 31. De volgende dag heeft Xander vrij en zitten ze samen aan tafel. ‘Weet je, nu ik op knappen sta,’ begint Lisanne met een lach. ‘Misschien moeten we aan verbouwen denken.’
 32. 32. Xander vind dat een prima idee, en voor ze het weten staan ze samen voor hun iets uitgebreide huisje.
 33. 33. ‘Het is perfect.’ zegt Xander als hij tevreden naast Lisanne op de bank ploft. ‘Komt omdat jij hier samen met mij woont.’ plaagt Lisanne terwijl ze zich in zijn armen nestelt.
 34. 34. ‘Aah, komt het daardoor?’ grinnikt Xander voor hij haar voorzichtig achterover drukt en haar begint te zoenen.
 35. 35. Die avond zitten ze gezellig samen buiten te schaken. ‘Moet je echt geen jas aan?’ vraagt Xander nog eens bezorgd. ‘Nee, joh, het is hartje zomer.’ antwoord Lisanne geïrriteerd.
 36. 36. ‘Ow, fuck,’ paniekerig staat ze op, en meteen wordt Xander hysterisch. ‘Is het toch te koud? Moet ik je jas halen? Is er iets met de baby?’
 37. 37. ‘Ja, er is iets met de baby ja,’ begint Lisanne met een rood hoofd. ‘hij of zij wil eruit.’ voegt ze er aan toe voor ze het uit schreeuwt van de pijn, en Xander alleen maar paniekerig kan toekijken.
 38. 38. ‘Godverdomme, ik hou het niet!’ Hysterisch snikkend begint ze te puffen, met alleen maar een gechoqueerde Xander als hulp.

×