Delta Llobregat

1,063 views
665 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,063
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Delta Llobregat

 1. 1. TREBALL DE SÍNTESIS: DELTA DELLLOBREGATAndrea MecaDiego MadridEmilia MonagasGabriel PinedaInstitut Itaca 1rB ESO14/06/2013
 2. 2. INTRODUCCIÓ Som 4 alumnes de 1rB i estem fent el treball delcrèdit de síntesis. En aquest treball estempresentant el DELTA DEL LLOBREGAT. Un delta és la formació geològica que alguns riusoriginen en arribar al mar a causa de l’acumulacióde sedimentes en les seves desembocadures.
 3. 3. PRESENTACIÓ DEL TEMA El Delta del Llobregat està situat entre les àreesmuntanyoses del Montjuïc, Collserola, Garraf il’Ordal, i es distribueix en dues comarques: el BaixLlobregat i el Barcelonès. Es troba situatgeogràficament entre els 41 16’ i els 41 25’ latitud Ni els 1 58’ a 2 10’ longitud E.
 4. 4. FORMACIÓ I GEOLOGIA DEL DELTADEL LLOBREGAT El mecanisme de formació d’un delta marí com el delLlobregat és força complex . Els factors que intervenenen la formació d’un delta són: -La sedimentació dels materials i arrossegats pel riu. -Els moviments del mar (més o menys tranquil) quevarien la distribució d’aquests sediments. -La diferents densitat de l’aigua dolça del riu l’aiguasalada de mar fa que la primera,que arrossega elamaterials sòlids en suspensió,suri un temps sobre lasegona abans de barrejar-se.
 5. 5. DESCRIPCIÓ GEOGRÀFICA DELDELTA DEL LLOBREGAT El Delta del Llobregat té 97 km
 6. 6. EL DELTA DEL LLOBREGAT: UN PARCNATURAL Un parc natural és un espai de reserva en un territoriamb un cert nivell de protecció legal davant l’accióde l’home. Els parcs naturals són importants perquèprotegeixen la flora i la fauna de la gent que vol fer-la malbé.
 7. 7. FLORA I FAUNA DEL DELTADEL LLOBREGAT El delta de Llobregat té molta flora:plantes,arbres...imolta fauna:ocells, amfibis, insectes...
 8. 8. OCUPACIÓ HUMANA DELDELTA El desviament del riu Llobregat,un projecte històricque va ser inclòs l’any 1994 al Pla Delta,s’inaugurael mes de setembre després de tres anys d’obres. Les obres de desviament del Llobregat e van iniciarel juliol de 2001 i tenien un pressupost de 54 milionsd’euros.
 9. 9. UN AQÜIFER SOTA LA PLANADELTAICA Un aqüífer és una capa de roca subterrània saturadad’aigua portada a través de roques permeables omaterials sense consolidar (grava,sorra o llim) desde la qual aquesta aigua pot ser estreta i utilitzadafent servir un pou. El problema més important és la sevasobreexplotació i contaminació. En zonescostaneres hi pot haver instrucció d’aigua de marsalina.
 10. 10. PROBLEMÀTICA I FUTUR DELDELTA DEL LLOBREGAT Al Prat es realitzaran actuacions per augmentar idesenvolupar els espais naturals existents al municipicom: -Construcció de la depuradora del Prat al margeesquerre del riu desviat. -Recàrrega dels aqüífers del Delta. -Creació d’un parc Fluvial des de Sant Boi fins a lesbasses del Delta. -Adquisició d’espai naturals de la Ricarda ,Ca l’Arana i elRemolar-Filipines per l’administració. -Paralització de la regressió del litoral del Prat iregeneració de la platja.
 11. 11. CONCLUSIONS, VALORACIÓ IFONTS D’INFORMACIÓ En aquest treball em après moltes cosses el Deltadel Llobregat i tot lo que el envolta. També em aprèscoses sobre altres deltes del mon i de altres parcsnaturals de Catalunya. Aquest ecosistema es molt bonic i es una pena quealgun dia pugin destruir-lo.

×