Administare magazin online by SilkWeb

713 views

Published on

Aceasta prezentare arata / explica modul de administrare a unui magazin online create pe platforma SilkWeb.

Aici poti vedea pasi necesari pentru adaugarea unui produs, crearea unei categorii, adaugarea de atribute si fitre pentru magazinele online.

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
713
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Administare magazin online by SilkWeb

 1. 1. Adaugare produs-click pe “catalog produse” “adauga produs”
 2. 2. Adaugare detalii produs Se completeaza caracteristicileprodusului si se adauga imagine Este foarte important ca produstrebuie sa aiba-1. un titlu-2. o categorie sau subcategorie-3. un furnizor-4. o marca-5. un cod – care trebuie sa fie unic-6. o imagine- Se completeaza si restulinformatiilor- descriere-atribute / filtre Dupa ce s-au completat toateinformatiile se da click pe butonul“salveaza”
 3. 3. Adaugare atribute si filtreDupa accesarea paginii deadministrare a site-ului se da clickpe “catalog produse” “atribute”“adauga atribute”
 4. 4. - se completeaza cerintele – maiputin sectiunea “grup atribut”-Se bifeaza, dupa preferinta, “nu afisadenumirea atributului in detaliileprodusului” – asta inseana ca desi inpartea de admin produsul are atributalocat, in site acesta nu este vizibilvizitatorului site-ului-“categorii asociate” – fiecare atributeste asociat unei sau mai multorcategorii/subcategorii (in functie denecesitate). Aceasta selectie se faceprin click pe categoria/subcategoriadorita si, daca se doreste asociereacu mai multe categorii/subcategorii sefolosesc tastele “ctrl+alt+click” pecategoria/subcategorie-IMP = atributele asociate categorieiparinte se preiau automat si de catresubcategorii- se selecteaza tipul de atribut doritdupa care se a click pe “salveaza”
 5. 5. Valoare unica ( text/da nu )Valoare unica text Permite administratorulul site-ului sa treaca laadaugarea/modificareaproduselor, de fiecare data, valoriunice, fara sa foloseasca valoriprestabilite. In site ele vor arata asa ca inimg. 1, iar in partea de admin vaarata ca in img.2.Valoare unica text Permite administratorulul site-ului sa treaca laadaugarea/modificareaproduselor, de fiecaredata, prestabilite, astfel incatadministratorul va bifa da sau nuin partea din admin
 6. 6. Creare filtre-Se aleg tipul “lista valori” (dupace s-au completat datele cerutemai sus 0 la fel ca la restulatributelor) si se bifeaza“utilizeaza ca filtru”, dupa care secompleteaza valorile/denumiriledorite.-- pentru a adauga mai multedenumiri/valori, se da clck pe“adauga optiune” – dupa ce s-aadaugat o optiune. Dupaadaugarea fiecarei optiuni.-IPM – filtrele sunt afisate in sitedoar daca exista produseasociate acesteia.Acest lucru se realizeazamodificand/adanugand atributulunui produs
 7. 7. Adugare “categorie”Dupa logarea in admin se intra in Se completeaza informatiile solicitate“catalog produse/categorii/adauga dupa care se da click pe “salveaza”categorie”
 8. 8. Adaugare categorie parinte si subcategorie-Pentru a crea o categorieparinte, categoria nou creata nutrebuie sa fie incadrata inCategorieparinte / subcategorie-tr-o categorie deja existenta . Casutava ramane deci cu textul “categorieparinte”-Pentru a crea una sau mai multesubcategorii trebuie sa incadraticategoria nou creata intr-o categoriedeja existenta selectand denumireacategorie.Categoriie create vor fi listate in“catalog produse/categorii/listacategorii” . Tot aici exista posibilitateade a le promova – apar sau nu in sitein functie de valoarea pe care otreceti la “promovat”, posibilitatea dea ordona categoriile prin “pozitie inlista” sau de a sterge si modifica .
 9. 9. CMSSe acceseaza sectiunea cu acelasinume. Din aceasta sectiune avetiposibilitatea de a edita sectiuneade noutati a site-ului (blogul), darsi paginile statice (despre noi, cumcumpar, etc).
 10. 10. Pentru a adauga o noutate sau Noutati / blogarticol in blog este important saparcurgeti urmatorii pasi :1. Se adauga o categorie din “cms/categorie stiri/adauga caterorie”. Se completeaza informatiile cerute dupa care sa salveaza.2. Se adauga stirea din “CMS/stiri/adauga stire”. Se vor parcurge toti pasii, se va adauga un titlu, o “stire pescurt” – un texr reprezentativ pentru stire care va aparea in site in pagina generala (pagina in care sunt listate toate noutatile), continutul stirii, o imagine reprezentativa si se va incadra intr-o categorie (care a fost creata la pasul 1), dupa care se salveaza informatiaFiecare stire poate fi stearsa sau reeditata din “CMS/stiri/lista stiri”
 11. 11. Adaugare / editare pagini staticeAdaugarea sau editarea pagiilorstaticese fac din “CMS/pagini”.Pentru a adauga pagini “CMS/pagini/adauga pagina” si se completeazainformatiile solicitate dupa care sesaveaza. Toate paginile create suntvizibile in “lista pagini”.Din “lista pagini” se ot face simodificari in cadrul paginilor create.Acest lucru se realizeaza printr-unclick pe cuvantul “modifica” careapare in momentul in care sunteti cucursorul deasupra unei pagini.Pentru a sterge o pagina trebuie sabifati casuta aflata inaintea denumiriipaginii si sa dati click pe “stergeselectia curenta” (textul apare scriscu rosu sub lista de pagini)
 12. 12. In aceasta secctiune se gasesc toateinformatiile legate de comenzile care s-aufacut in site-ul dvs.Toate comenzile merg in lista “inasteptare”. Asta inseamna ca acesteasunt comenzile care nu au fost inca livrate Sectiunea “comenzi”sau mutate, in celelalte stari :-Acceptate = sunt acele comenzi care aufost luate deja in evidenta dar, din diverseotive nu am fost inca livrate-Expediate = sunt comenzile care au fostluate in avidenta si a caror produse aufost deja trimise catre clienti-Finalizate – comenzile care au fostevaluate dar inca nu ai fost trimise-Returnate – comenzile care au fostlivrate catre clint dar din diverse motiveau fost retrimise-Anulate – comenzi la care s-a renuntat-Neplatite – comenzile pentru care nu s-afacut inca plata-Nefinalizate – comenzi care nu au pututfi trimise clientilor si care asteapta-Stand-by – comenzi incerte-Precomanda – sunt comenzile facutepentru produsele in precomanda –produse care se comanda doar lasolicitarea clientilorToate aceste stari sunt facute individualprin click pe “stare comanda” siselectarea starii potrivite
 13. 13. -Anulate – comenzi la care s-a renuntat-Neplatite – comenzile pentru care nu s-a facut inca plata-Nefinalizate – comenzi care nu au putut fi trimise clientilor si care asteapta-Stand-by – comenzi incerte-Precomanda – sunt comenzile facute pentru produsele in precomanda – produse care se comandadoar la solicitarea clientilor Toate aceste stari sunt facute individual prin click pe “stare comanda” si selectarea starii potrivite Tot din aceasta sectiune se pot adauga, prin comanda telefonica, alte comenzi. Se da click pe“comanda telefonica ” si se urmeaza pasii. Comenzile create aici se vaor regasi in comenzile “contactate”
 14. 14. Detalii comandaPentru a vedea mai multe detaliidespre comanda se va da click pe“detalii”Accesand acea functie veti puteavedea produsulcomandat, numarul de bucati darsi date despre cumparator cuposibilitate de modificareIn aceasta pagina aveti siposibilitatea de a vizualiza facturasau de a o trimite dand click pe“trimite”.Tot din aceasta pagina se pot facesi modificari ale comenzii. Pentruasta trebuie sa dati click pe“editeaza comanda”
 15. 15. Modificare comandaPentru a adauga un alt Dati click pe “+” pentru aproduse trebuie sa il cautati adauga produsul in comandain chenarul destinat
 16. 16. O data adaugat noul produs avetiposibilitatea de a :-Sterge vechiul produs = bifa incasuta de sub “sterge” si click pe“salveaza modificarile”-Modifica numarul de bucati siclick pe “salveaza modificarile”-Adaugarea de discount si click pe“salveaza modificarile”Noua comanda o va inlocui pecea veche. Factura va fi si earefacuta dupa noile valori dincomanda
 17. 17. Deatlii comandaPentru a vedea mai multe detaliidespre comanda se va da click pe“detalii”Accesand acea functie veti puteavedea produsulcomandat, numarul de bucati darsi date despre cumparator cuposibilitate de modificareIn aceasta pagina aveti siposibilitatea de a vizualiza facturasau de a o trimite dand click pe“trimite”.Tot din aceasta pagina se pot facesi modificari ale comenzii. Pentruasta trebuie sa dati click pe“editeaza comanda”
 18. 18. Adaugare furnizor Completati informatiilePentru a adauga furnizori solicitate si click petrebuie sa accesati “catalog “salveaza”- furnizorul creatproduse/furnizori/adaugafurnizor” este adaugat in “lista furnizori ”
 19. 19. Adaugare “marca”Pentru a adauga marca Completati informatiiletrebuie sa intrati in “catalog solicitate si dati click peproduse/marci/adauga ”salveaza”marca”
 20. 20. ClientiPentru a afla informatii despre clientiidvs trebuie sa intrati in sectiunea“clienti”.In aceasta sectiune aveti posibilitateade a grupa clientii dupa diversecriterii (acestea difera de la unmagazin online la altul). Aveti insa siposibilitatea de a monitorizacomentariile ce se fac in site sau sacreati discounturi in functie de criteriipe care le alegeti dvs.In aceasta sectiune aveti posibilitateade a afla istoricul mesajelor trimise decatre clienti sau istoriculcomenzilor, poteti sa modificati datesau sa stergeti/validati clienti.Aceste operatiuni se fac apasandbutoanele ce apar sub numelefiecarui client.
 21. 21. Reguli de discountRegulile de discount se Se completeaza toate datelecreaza din “clienti/discount solicitate – in functie declienti/creaza regula criteriile dupa care se aplicadiscount” regula de discount
 22. 22. ComentariiComentariile se verifica din “clienti/comentarii”.Toate comentariile se gasesc in “comentarii inactive”asta inseamna ca acestea nu sunt vizibile in site site pana in momentul in care dvs aprobati acelcomentariu. Tot de aici se pot sterge comentariile.Comentariile aprobate se muta in “comentarii active”, locatie de unde dvs puteti sa le si stergeti.
 23. 23. Sectiunea NewsletterSectiunea de newsletter este disponibila in panoul de administrare in tabul ce-I poarta numele.Aceasta sectiune permite :-Adaugare de newsletter-Adaugarea de abonati, gestionarea acestora-Adaugarea de grupuri si gestionarea lor
 24. 24. Grupuri abomati Grupurile se dauga din “newsletter/grupuri abonati/adauga grup abonati”, locatie in care se adauganumele grupei ce urmeaza a fi creata dupa care se salveaza. Grupele sunt vizibile in din “newsletter/grupuri abonati/lista grup abonati” de unde pot fi modificate sausterse.
 25. 25. Abonati newsletterLista abonatilor la newsletter este vizibila in “newsletter / abonati newsletter/lista abonati”. Aici apareadresa de e-mail cu care s-a facut abonarea, numele celui abonat, daca a fost trecut si grupul din careface parte, cu posibilitatea de a fi modificat. Abonatii pot fi stersi .Adaugarea abonati- Se face din “newsletter / abonati newsletter/adauga abonat” – se pote adauga o adresa de e-mail saumai multe, fie folosind un fisier csv fie editand pe rand adresele de mail in spatiul destunat
 26. 26. Locatia este“newsletter/newslettere/adauganewsletter”Selectati adresa/adresele de mailclientilor care urmeaza sa primeascanewsletterul. In cazul in care se Adaugare newslettertrimite doar catre membrii unuigrup, atunci se va bifa casuta dindreptul numelui grupului.-se adauga adresa de mail si numelede pe care urmeaza sa die trimisnewsletterul- se da un titlu si se adaugaprodusele ce urmeaza sa fiepromovate in newsletter. dUpafiecare produs alea sa da click pe“adauga”-Se trece un text prin care clientuleste instiintat de acele produse-Se selecteaza un template – celdestinat newsletterului-Se da click pe “previzualizeaza”- se salveaza informatiile adaugate. In acest moment newsletterulincepe sa fie trimis catre clienti iarnewsletterul este mutat in “listanewslettere” cu statusul “in curs detrimitere”. Statusul se transforma in“trimis” in momentul in care toti ceicatre care a fost trimis au primit

×