Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
 • Save
Souhaite 9
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Souhaite 9

 • 173 views
Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
173
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1.
 • 2. Jason & Olivia
  Jason dacht nog steeds over gisteren: de heibel op school tussen Jessie en Aphrodite. Hij zag het niet aankomen dat Aphrodite gevoelens voor hem had. Dat was enorm spijtig voor haar want hij kon het geluk met Jessie bekoren.
 • 3. Jason had enorm veel spijt dat hij niet voor zichzelf was opgekomen. Er kwaakten twee vriendinnen tegen elkaar, hijzelf was de kern van dat verhaal en daarom was hij ineens dichtgeklapt. Dat de meisjes zoiets ruzie hadden gemaakt, met hem in de buurt. Om ervan te schamen! Moest Jason met Aphrodite praten en meer uitleg geven waarom hij voor Jessie had gekozen?
 • 4. Hij wou meteen de telefoon pakken en het nummer van Aphrodite intoetsen. Tevergeefs, Olivia hing al aan de telefoon met een goede vriendin van haar. Jason kon er niet echt uithalen met wie ze precies belde. Olivia haar mobieltje werd weer afgepakt – en die van Jason – ook omdat ze allebei een kort lontje hadden.
 • 5. “Olivia!” riep Jason op amper twee meter afstand van zijn zus, “ik moet iemand bellen en het is belangrijk.” Olivia legde haar wijsvinger op haar lippen, teken dat Jason zijn mond moest houden. “Zwijg, bro. Ik ben aan het bellen.” Daarna deed Olivia alsof er niets gebeurd was en belde doodleuk met haar vriendin verder.
 • 6. Jason liet zijn schouders zakken. Naar Aphrodite bellen zou voor een andere keer zijn. “Ach, laat het zo, zus.” mopperde hij, terwijl hij net zijn rug naar Olivia toekeerde, “het hoeft al niet meer. Blijf maar doodleuk bellen.” Met luide voetstappen liep hij de trappen terug op. “Die heeft een slechte dag vandaag.” dacht Olivia bij zich.
 • 7. Jade & Jessie
  Na haar telefoongesprekje met Olivia, legde Jessie de telefoon neer en nam nog een kijkje bij haar moeder Jade. Jessie schaamde zich erg dood, op dit moment op school was dit het hoofdonderwerp: ‘De moeder van Jessie reed onder invloed van alcohol en was opgepakt’. Tegelijkertijd voelde ze medelijden met haar moeder. Hoe zou zoiets kunnen gebeuren… Jade lag ziek in bed.
 • 8. Sinds Jade in de cel werd vastgezeten – ondertussen was ze terug thuis – werd er abnormaal niet veel in het huishouden gedaan. Zelfs de rommel van Jessie’s romantische avond met Jason lagen nog op tafel. Jessie vond dat ze de handen uit de mouwen moest steken en ruimde de rommel zelf op.
 • 9. En de afwas lag een paar dagen in de wasbak, dat moest ook eraan gebeuren. Alhoewel Jessie een grote hekel aan afwassen had, deed ze het uiteindelijk toch, om haar moeder een pleziertje te doen. Na een halfuurtje de afwas doen keek Jessie tevreden naar de lege wasbak, stiekem was ze trots op zichzelf en wist zeker dat haar moeder ook zo zou zijn.
 • 10. Wanneer ze een stofdoek nam en de kasten wou afstoffen, zag ze iets verschrikkelijks door het raam. Jessie kon het nog steeds niet geloven, ook al zag ze dat in de levende lijve. “Alsjeblieft, zeg dat het niet waar is, zeg dat ik dat niet gezien heb!” smeekte ze, maar tevergeefs…