Interlude

280 views
234 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
280
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Interlude

 1. 1. 10G Cameron Interlude
 2. 2. Uiteindelijk had Claire toch haar bestemmingbereikt: de gemeentelijke rechtbank, daarhad ze een afspraak met meneer Vegas – derechter – en mevrouw Vegas – de advocatevan Zacharias –Ze was bereid om haar paraplu dicht tedoen, het regende niet veel en ze moest ookzo dadelijk naar binnen.Claire keek er echt naar uit, dus echt niet,het werd weer een ongemakkelijke strijd enzeker als de rechter en de advocate eenhuwelijk hadden.
 3. 3. Wanneer Claire aan de deur van meneerVegas’ kantoor stond, kon ze al luidestemmen ontvangen.“Nee Eveline,” hoorde Claire meneer Vegasschreeuwen,“mevrouw Jensen beslist ook mee, dus geefhaar ook een kans!”Claire negeerde het en klopte gewoon op dedeur.
 4. 4. “Dat zal mevrouw Jensen zijn. Ja, kombinnen!”Op verzoek kwam Claire het kantoor vanmeneer Vegas binnen. “Hallo, ik kom hiervoor een afspraak.”Mevrouw Vegas schrapte haar keel. “Hmpf.”“Eveline,” wierp meneer Vegas een strengeblik naar zijn vrouw en vervolgens keek hijnaar Claire,“en kom binnen, mevrouw Jensen. Trek nietsvan mijn vrouw aan, ze is watslechtgeluimd.”
 5. 5. Claire ging naast slechtgeluimde mevrouwVegas zitten en keek voorzichtig naar haar.“Rick, meneer van de Storm heeft financieelgoed om zijn dochter op te voeden,”beweerde mevrouw Vegas,“ik kan al een beeld hebben van definanciële instelling van mevrouw Cameron.Ze leeft waarschijnlijk in armoede.”
 6. 6. “Ho!” protesteerde Claire,“stop eens met die vooroordelen te hebben,mevrouw Vegas. Mevrouw Cameron heeftals universitaire gastdocente een zeer goedinkomen en ze leeft helemaal niet inarmoede.”“Ja, dat zal wel.” mopperde mevrouw Vegas.“En Zacharias heeft geen goed inkomen, zijnvrouw wel dus stel dat ze gaan scheiden, danheeft hij helemaal niets.
 7. 7. Milana is ondertussen tiener en dus wettelijkmag ze ook een mening delen over dezesituatie.”“Ah,” kwam meneer Vegas eindelijktussenbeide,“heb je een mening van de dochter dan?”Claire schudde haar hoofd. “Als kind heeft zegezegd dat ze liever bij haar moeder blijft.Dat zal nu ook wel zijn, anders pleitmevrouw Cameron niet voor haar dochter.”
 8. 8. “Waarom moet dat kind bij zo’nbruutmoeder? Ze heeft meneer van deStorm wel bedrogen en-” meende mevrouwVegas.Claire liet mevrouw Vegas stoppen. “Ah! Datis niet waar! Onlangs is Uma, de dochter vanChristine, bij haar vriendin Milana geweesten is van mening haar stiefvader in de fout isgeweest.
 9. 9. Dus dat mevrouw Cameron haar ex-manbedrogen heeft, is een dikke leugen. Hetgaat hier niet om het financiële, maar omhet morele en daarom is mevrouw Cameronbeter geschikt voor een voogdij.” verteldeClaire.Meneer Vegas was onder de indruk van dejonge advocate. Nee, niet omdat ze jongeren vitaler was dan zijn vrouw, maar Claire’sverhaal was wel waar. Tijd om onafhankelijkvan zijn vrouw te worden…“Dat klopt,” knikte meneer Vegas,“en Eveline, het gaat hier niet over onshuwelijk, dus kom niet af met diedreigementen dat je van me gaat scheiden,
 10. 10. want ik ben hier de rechter en zakelijk heb ikeen hogere positie als jij. Als rechter en ookals man ga ik mijn mening delen…”Spanning viel te snijden voor de advocatevan Jasmin en de advocate van Zacharias,“mevrouw Cameron krijgt de volledigevoogdij over haar dochter!”Claire voelde enthousiasme en dat liet zeook zien. Dat was echt een spannende,moeilijke maar een boeiende strijd.Mevrouw Vegas was enorm teleurgesteld.“Argh Rick,” gromde mevrouw Vegas,“maak de scheidingspapieren al klaar!”
 11. 11. “Whatever.” mompelde meneer Vegas opeen onboeiende toon.“Wat whatever?” hyperventileerde mevrouwVegas helemaal,“niet zo brutaal, jij meneertje!”Meneer Vegas lachte cynisch. “Ik leef voormijn vak, niet voor jou. Ik heb gewoon mijnmening geven, maar jij kunt er niet tegen datje verliest, of je het toegeeft of niet, punt.”
 12. 12. “Bedankt, meneer Vegas. Echt waar, ik ben jeeeuwig dankbaar en mevrouw Cameron jouook, natuurlijk.”Meneer Vegas lachte. “Nee, het is andersom,mevrouw Jensen. Ik ben echt onder deindruk van jou.”“Hmpf, tuurlijk,” bleef mevrouw Vegasmopperen,“misschien een suggestie dat jullie tweetrouwen, ik heb daar nu niets mee temaken.”
 13. 13. 10G Cameron Interlude

×