10G Cameron [28]

660 views
605 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
660
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Cameron [28]

 1. 1. 10G Cameron
 2. 2. De scheiding was niet niets en natuurlijkeiste Zacharias de halve of hele voogdij overMilana op.Maar dat liet Jasmin niet gebeuren, ze wouniet dat die klootzak aan haar dochter kwam.Daarom nam ze een advocaat onder de arm.“Bent u mevrouw Cameron?”
 3. 3. “Klopt. Het advocatenbureau heeft ugestuurd, is het dat?”De vrouw knikte. “Inderdaad. Mijn naam isClaire Jensen en je mag tutoyeren.”“Je mag me Jasmin noemen, hoor.
 4. 4. Kom maar binnen, buiten is het niet bepaaldfrisjes.”Jasmin leidde Claire naar binnen en zenamen allebei een plek aan tafel.“Dus, het gaat hier om een scheiding,veronderstel ik?” begon Claire.
 5. 5. “De scheiding is ondertussen rond,” verteldeJasmin,“maar het gaat om mijn dochter, Milana.Mijn ex-man wil een voogdij over haar. Ikweet niet wat voor soort, een halve of eenhele, maar in ieder geval wil ik niet dat hijaan haar komt.”
 6. 6. Claire beet aarzelend op haar lip. “Euh, ikbegrijp je frustratie, maar volgens de wet bijeen scheiding heeft een ouder altijd rechtom-”“Wat kan mij dat schelen!” onderbrak Jasminde advocate meteen,“het recht. Betekent dat dat het verplicht is?Nee toch? Wel, wat mijn ex-man gedaanheeft, valt er niet over goed te praten. Hijheeft een slechte invloed op mijn dochter.”
 7. 7. “Oké, het is waar wat je zegt, maar dat rechtbestaat wel.” vertelde Claire.“De rechtszaak is niet publiekelijk. Derechter, de advocaat van Zacharias en jijmoeten overleggen wat het beste is en danverwittig jij mij welke keuze er is gemaakt.”zei Jasmin.“Ah, op die manier. Oké. Dat is toch in derechtbank in deze buurt?”Jasmin knikte.
 8. 8. “En mag ik ook wat meer details weten?Over de scheiding, bijvoorbeeld. Niet dat hetmij aangaat, maar zo kan ik meer een beeldkrijgen,” vroeg Claire,“zijn jullie vriendschappelijk uit elkaargegaan?”Jasmin schudde meteen haar hoofd. “Totaalniet. Er is nu een vete tussen mij enZacharias en ook zijn nieuwe liefde doet daaraan mee.”Claire knikte geïnteresseerd. “Ja, ik snap hetal. Euh, ik zal de rechtbank raadplegen en jouop de hoogte houden.”
 9. 9. “Bedankt Claire,” zei Jasmin,“je weet toch wat mijn verlangens zijn, hè? Ikwil dat er geen contact is tussen Zacharias enMilana, geen enkel.”Claire knikte. “Helemaal. Ik ga mijn bestdoen voor jou.”
 10. 10. Milana was op dat moment thuis – het waszaterdag, dan gingen de kinderen niet naarschool – en had het gesprek van A tot Zopgevolgd. Ze snapte niet waarover het ging,wel dat het te maken had met haar vader.“Mama, wie was die vrouw van daarstraks?”Ze kroop dicht mogelijk bij Jasmin.“Dat is een mevrouw die ervoor zal zorgendat papa met jou zal rust laten.
 11. 11. Ze heeft voor kinderverzorgster gestudeerden later heeft ze ook nog rechten gestudeerdom een advocaat te kunnen worden, dus zeis goed begaan met kinderen zoals jij.”“Hoe? Dat is toch niet nodig?” vond Milana,“papa laat me nu toch met rust?”Jasmin knikte. “Nu nog wel, maar papa heeftook iemand aangenomen die ervoor zalzorgen dat ik jou met rust moet laten. Hetwordt dus een harde strijd.”
 12. 12. “Ah. Kun je dat vergelijken met die slagen enoorlogen van in de geschiedenis?” vroegMilana,“ik weet niet precies welke, maar ik ben nubezig met het leren.”Jasmin grinnikte. “Wel, moet je niet verderleren? Anders krijg je weinig punten.”“Leren, ik haat leren.” mopperde Milana,“maar ik moet wel.”
 13. 13. Deze nacht was Jasmin goed in slaapgedommeld. Maar ineens buiten hoorde zeeen klap lawaai, dat ze daardoor wakker wasgeworden.
 14. 14. Als Jasmin buiten aan de voordeur een kijkjenam, was er niets speciaals, alleen eenomgegooide vuilnisbak.“Argh,” mompelde Jasmin als ze devuilnisbak probeerde recht te zetten,“dat heeft Zacharias of Christine zekergedaan.”
 15. 15. Maar deze nacht bleef het niet bij één keer.Iemand kwam weer langs om hetzelfde tedoen wat hij gedaan had:de vuilnisbak om schoppen.
 16. 16. Ook die keer had Jasmin dat gehoord en zagopnieuw de omgegooide vuilnisbak. Ze vroegzich af wanneer die ellende zou stoppen.“Argh godverdomme! Laat me toch metrust!” schreeuwde ze.
 17. 17. Deze keer sliep Jasmin niet meer in haar bed,maar wel op de sofa. Zo hoopte ze de dadersneller te pakken, al had ze vermoedens wiede dader kon zijn.Haar ex-man of zijn nieuwe liefde.
 18. 18. Heel de nacht was het stilletjes, geenomgegooide vuilnisbak meer te horen, echthelemaal niets.Om vijf uur ‘s ochtends liep iemand weerlangs het huis. Jasmin merkte gelukkig depersoon snel op. Het was Christine.“Wat doe jij hier?” Christine wasgeschrokken, maar liet het niet zien.
 19. 19. “Ik?” snauwde Jasmin,“ik woon hier! Ik moet eigenlijk vragen wat jijhier komt doen, want even als jouw liefje alsjij hebt hier niets verloren.”
 20. 20. “Ik kom jou alleen waarschuwen,” verteldeChristine,“want tijdens de rechtszaak ga je ferm op jebek gaan, zonder advocaat.”“Oh, wie zegt dat ik er geen heb?”schreeuwde Jasmin haar na,“en waarschuwen kan je ook via telefoon ofwhatever, maar niet om mij ‘s nachts te gaanbespieden. Opkrassen, nu!”Zonder meer vertrok Christine uit het zicht.
 21. 21. Tegen dat de zon in de hemel scheen,stonden de pannenkoeken al klaar op tafel.De dames – zeker Milana – smulden er van.“Jouw pannenkoeken zijn zoals altijd lekker!”zei Milana.“Oh, dank je! Voor de ik-weet-niet-hoeveelste keer.”De twee dames lachten.
 22. 22. “Maar mama, wanneer komt die mevrouwvan gisteren terug?” vroeg Milana op eensmekende toon.“Euh, ik weet niet. Ze zou me bellen oflangskomen. Ik hoop snel mogelijk.”antwoorde Jasmin op een aarzelende toon.
 23. 23. En alsof het snel mogelijk was.De tafel was net afgeruimd, Milana speeldebuiten met haar touw en Claire stond weervoor de deur.Jasmin ontving haar vriendelijk.
 24. 24. “Ik heb met de rechter en de advocate vanjouw ex-man gesproken. Het was niet simpelmoet ik zeggen,” begon Claire.Jasmin kon zo hard op haar tanden bijten, zohard als ze kon. “Ze zijn allemaal tegen,zeker?”“Hmm…” Claire draaide met haar hand, “derechter ziet mijn voorstel wel zitten, maar alsde advocate van jouw ex hem terechtwijst,dan plast hij precies in zijn broek.
 25. 25. Geen wonder, want de rechter en deadvocate zijn getrouwd.”Jasmin zuchtte diep. “Ik had al zoiets kunnendenken. Hebben ze nooit gehoord dat zeprivé en zaken moeten scheiden?”“Blijkbaar niet. De rechter ligt privé al onderde pantoffel,” grinnikte Claire,“maar ik kom hier niet om over hun huwelijkte roddelen. Het probleem is dat jouw ex-man, net als jij, een volledige voogdij overMilana wilt.”
 26. 26. Jasmin baalde als een stekker en kon nietmeer hopen in het goede. Als Zacharias zouwinnen, dan was Jasmin haar dochter welkwijt.“Wat een klootzak!” siste Jasmin.“Maar we mogen nog hopen. De rechter gaatnadenken over de zaak, dus het is bijlangenog niet voorbij.” stelde Claire haar gerust.“Ik hoop dat hij aan onze kant staat. Zo niet,ben ik mijn Milana wel kwijt.”
 27. 27. “Wees gerust, Jasmin. Het is niet zo druk inonze sector, dus we kunnen er veel aandachtaan besteden en is de zaak snellerafgehandeld,” meende Claire,“tja, als de rechter snel mogelijk zijn tekengeeft.”“Ik zal je eeuwen dankbaar zijn, mag ikwinnen.”
 28. 28. “Jasmin, ik ga alles geven wat ik kan. Ik benadvocate, maar geen tovenaar.”Jasmin haalde haar schouders op. “Ik weethet, maar toch…”
 29. 29. Ze rondden dan hun gesprek af en Clairevertrok naar huis. Ze was net niet vertrokkenof ze zag Christine die de vuilnisbalomgooide.Claire had die verhaaltjes van deze nacht dieJasmin had meegemaakt al gehoord. Ze wouingrijpen, maar besefte dat het niet kon. Entoch…
 30. 30. “Mevrouw,” Claire sprak Christine aan,“ik weet niet wat jij hebt maar wat voor nutheeft dit?”“Ik zal haar pakken, ik zal haar godverdommepakken.” siste Christine, hijgde wat paar keeren rende daarna meteen weg.“Wat een raar wijf.” dacht Claire bij zichzelf,raapte de vuilnisbak om en verdween zelf.
 31. 31. Deze avond gebeurde er ook een‘hoogtepunt’. Milana was vandaag jarig enging dus een tiener worden, een nogknappere jongedame…
 32. 32. Levenswens:
 33. 33. Milana was ook in een volledige make-overgedoken. Aan haar dos haren was er nietsveranderd, alleen haar kledingstijl en zedroeg ook make-up.“Wat ben je toch een grote jongedamegeworden.” zei Jasmin als ze haar dochter inhaar armen nam.“Ja. Ik blijf niet klein hè.” grijnsde Milana.
 34. 34. “Ik weet het. Over een week word ik ookstokoud,” zuchtte Jasmin,“en ik moet je iets vertellen.”Milana lachte. “Wel, op jouw leeftijd zie jenog heel goed uit, hoor. Wat moet jevertellen?”Jasmin slikte door haar keel. “Wel, mijnovergrootmoeder Fiona is lang geledenbegonnen aan een uitdaging. De tiengeneraties uitdaging.
 35. 35. De uitdaging wordt telkens moeder opdochter doorgegeven. Mijn grootmoederYana is aan de beurt geweest, daarna mijnmoeder Katinka en nu op dit moment ik.Maar ik wil de fakkel nu aan jou overdragen.”
 36. 36. Het klonk allemaal veelbelovend voor Milanaen ze wou nu één ding…“Oké, ik doe het! Ik zal jou en de vorigegeneraties gelukkig maken!”
 37. 37. Aan de andere kant van Water Valleygebeurde iets in een grote villa…“Ze worden nog gek.” giechelde Christine.“We blijven haar stalken tot ze haar draaddoorknipt,” grijnsde Zacharias,“en dan heb ik sowieso de voogdij overMilana.”
 38. 38. Was haar moeder helemaal gek geworden?Uma kon nog steeds niet geloven wat zehoorde. Ze kende Christine als een moedermet een goed hart maar nu…Christine had een nieuwe vriend. Allemaalgoed en wel, maar de vader van haar bestevriendin Milana? Ze wouden allebei op demoeder van Milana wreken?En natuurlijk zonder reden, want die tweewaren in de fout gegaan en niet de moedervan Milana.
 39. 39. Zonder twijfel greep Uma naar haarmobieltje en belde Milana op.“Milana? Met Uma hier. Zeg, we moetendringend afspreken bij jouw thuis. Ik hebinteressante informatie voor jou.”Gelukkig stemde Milana in en officieelhadden ze binnen een halfuur bij haar thuisafgesproken. Nu moest Uma een smoesjeverzinnen om uit de deur te gaan…
 40. 40. Uma trok haar ‘baggy’ outfit uit en ging vooriets strakker. Ze liet haar haren ook los enbracht ze in model.Nu was Uma tenminste deftig genoeg omnaar Milana te gaan.
 41. 41. “Wat?!” schreeuwde Milana het uit als zehet verhaal had gehoord.Haar beste vriendin Uma was sinds kort haarstiefzus en haar moeder wou samen methaar nieuwe man op Jasmin wreken.“Maar ik help niet mee, je bent mijn bestevriendin, jij en je moeder verdienen zoietsniet.” voegde Uma daar snel aan toe.
 42. 42. “Hoe willen ze op mijn moeder wreken?Haar vermoorden ofzo?” vroeg Milana.“Ze willen haar blijven stalken tot ze gekwordt en zo kan die vader van jougemakkelijker aan jou komen,” meendeUma,“ik vind dat onnodig.”
 43. 43. “Ik ook,” knikte Milana,“ik wil best contact met mijn vader, maar nugaat hij echt te ver. Ik kan ook beslissen bijwie ik wil gaan wonen, ik ben nu eentiener?”“Ja, dat mag nu wettelijk.” zei Uma.“Maar ja, daar willen die rechtslui niet naarluisteren.” Milana hield haar schouders op.
 44. 44. “Eigenlijk heeft Zacharias een fout begaan,want hij heeft je moeder toch bedrogen. Hijdoet alsof het andersom is.”“Euh, hoe dan ook. We moeten dit stoppenen voor onze eigen mening komen,” vondMilana, “wat denk je? Vertellen we het aanmijn ma?”Uma schrok. “Ze gelooft ons nooit!”
 45. 45. Terwijl de meisjes even naar televisie kekentot Jasmin thuiskwam, kwam Jasmin juist opdat moment thuis.“Hallo, Milana!” begroette Jasmin haardochter vrolijk,“en oh hallo, Uma! Leuk dat je hier bent!”
 46. 46. “Ik ben hier voor een dringende reden,” zeiUma,“ik moet je iets uitleggen, mevrouw, gaat ueven zitten?”Zo gezegd, zo gedaan. Jasmin ging zitten enmaakte zich gereed voor een ‘preek’. “Wat iser, Uma?”“Wel, ik ben de stiefzus van Milana,
 47. 47. ik bedoel, jouw ex-man Zacharias is nu sindskort samen met mijn moeder Christine.Samen wreken ze op jou. Ze dreigen jou testalken tot je gek wordt en Milana van jou afte pakken.” legde Uma van A tot Z uit.
 48. 48. “Dat weet ik.” zei Jasmin,“ze laten me niet met rust en ze gaan alleseraan doen om Milana hier weg te nemen. Ikben van alles op de hoogte, behalve dat jij dedochter van Chistine bent.”
 49. 49. “Ah, maar ik wil je alleen maar waarschuwenen een advocaat nemen.” zei Uma.Milana stond op en fluisterde in haar oor:“Dat heeft ze al, Uma.”“En ook Milana haar mening laten delen, watzij hierover denkt. Sinds ze tiener is, mag zewettelijk ook hierover mee denken.”
 50. 50. “Ah, dat is juist,” knikte Jasmin,“bedankt voor de goede raad dan, Uma. Ikwist niet dat je aan onze kant staat.”“Logisch toch?” glimlachte Uma,“Milana is mijn beste vriendin en jij benthaar moeder, dus…”Milana legde haar handen op Uma haarschouders. “Ja, maar nu moet ze dringendnaar huis! Kom Uma!”
 51. 51. 10G Cameron

×