10G Cameron [14]

439 views
346 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
439
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
24
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Cameron [14]

 1. 1. 10G Cameron Update 2.10
 2. 2. Yana & FlorenceYana kwam eindelijk bij Florence thuis aan, deze keer als studente. Ze keekenorm uit naar het studentenleven, hoe dat allemaal in elkaar zou zitten.
 3. 3. Yana was geen seconde binnen of iemand pakte al haar meteen vast.“Flor!” riep ze verrast uit, “ik verschoot me als een bult!”
 4. 4. Florence nam even adem. “En dan? Ik heb je gemist.” Daarna pakte hij Yanameteen weer vast en zoende haar hevig. Yana genoot lekker mee…
 5. 5. Florence droeg Yana de trappen op en liet haar op het bed ploffen. Daarnakwam hij zelf op het bed en zette ‘het gesprek’ van daarnet meteen voort.
 6. 6. Kledingstukken werd door heel de kamer gegooid en vanaf dat ze in hunondergoed op bed lagen, trok Yana zich terug… of dat zo bleef.“Ik weet niet of ik dat wil.”Florence streelde door haar haren naar haar wang. “Ik doe je geenpijn, liefste. Je zult zien, het gaat leuk zijn!”
 7. 7. Toch had Yana er mee ingestemd. Zo werd ze de volgende ochtend wakkerin Florence zijn armen. Zo wou ze elke ochtend wel wakker worden en hetzag er naar uit dat het ook zo zou zijn.“Goedemorgen. Heeft mijn schoonheid goed geslapen?” fluisterde hij.“En of ik goed geslapen heb.” grinnikte ze zachtjes en leunde zich goedtegen zijn lijf aan.
 8. 8. “Ik ben God dankbaar, dat ik jou nu heb. Ik was echt bang-”“Ja, het is goed.” legde Yana een vinger op zijn lippen, “je was bang dat ik jezou laten stikken.”Florence grijnsde en drukte een zoen op haar voorhoofd,“ik ga een specialisatie zoeken en mijn spullen inladen.”
 9. 9. Blijkbaar wou Florence dat nog niet. “Komaan. Blijf je gewoon niet bij mijliggen? Of doen we ons avontuurtje van gisteren eens over?”Yana lachte. “Graag. Maar ik heb gisteren al overgeslagen en nu moet alleszeker vandaag af zijn.”
 10. 10. Yana wou er graag mee beginnen. Maar iets hield haar tegen; ze rende naarhet toilet, zo snel als ze kon en hing boven de wc. Yana begreep niet wat ermet haar was, gisteren voelde ze zich kiplekker en nu zo ziek als een hond!
 11. 11. Daarna ging het dan wel weer met Yana. Via de officiële website van deuniversiteit, koos ze haar ideale specialisatie: toneel.
 12. 12. Yana begon meteen aan haar paper. Ineens hoorde ze voetstappen op detrap maar dat zou Florence zijn. Florence kwam meteen een balk aan demuur tegen die hem niet zo bekend voorkwam.“Schat, wat is die balk die aan de muur hangt?”
 13. 13. “Jezus. Dat is geen balk, dat is een barré.” corrigeerde Yana hem op eengeërgerde toon.“Oké, wat voor een naam die ook heeft. Wat is daar de bedoeling van? Alsdecoratie?” Florence kwam bij Yana staan en deed zijn armen rond Yanahaar nek.“Nee, ik doe ballet. Als ik me wil bezighouden, oefen ik.”
 14. 14. “Komaan, dat is toch niet nodig. Als je je wil bezighouden, dan sta ik tochvoor je klaar. Oh ja, je hebt dan nog die stomme paper van de docenten.”Yana grijnsde. “Als ik geen werk te doen heb, hè. Daarbij, ik doe ballet sindsik klein was en het is nogal belangrijk voor me, snap je?”
 15. 15. “Uw wens, mijn bevel!” Florence haalde een fles bier van in de keuken enplofte daarna neer op de bank.“Zeg euh… ik ruik het van de badkamer. Heb je gekotst ofzo?” klonk hijaarzelend.“Euh ja, ik voel me eigenlijk niet zo kiplekker.”
 16. 16. “Oei, dan-”Yana onderbrak hem onmiddellijk. “Nee, het is niet jouw schuld. Je moetniet alles zwart zien, lieverd.”“Haha, ik dacht al. Maar als je verzorging nodig hebt…” Florence dronk uitzijn fles bier.“Ja, jouw verzorging ken ik.” fluisterde Yana gniffelend.
 17. 17. “Als jij dat maar weet.” Florence stak speels zijn tong naar Yana uit. Toch hadze het al gezien en stond – gespeeld – kwaad achter hem.“Hou je stoute streken maar voor jezelf hè. Ik moet naar mijn college.”“Oké!” Yana gaf hem een zoen, “en blijf niet te lang weg.”Giechelend liep Yana de deur uit.
 18. 18. Snel kroop Florence achter de computer en maakte zelf zijn eigen paper af.Eén ding wist hij zeker: hij was dolgelukkig met Yana. Sinds hun eersteontmoeting was Yana nooit uit zijn gedachten geweest, zelfs niet voor éénseconde, hij had er alles voor gevreesd. Nu woonden ze al zelfs samen…
 19. 19. Florence moest om één uur vertrekken naar zijn college en net op dat uurwas Yana al thuis. Het was al één groot hel geweest, ze kon haar hoofd nietbij houden omdat ze zich misselijk voelde. Met dik tegen haar zin werkte zehaar paper af.
 20. 20. Nadat ze klaar was met haar paper, ging haar mobieltje af. “Wie kan dat nuweer zijn?” dacht ze en nam het toch op.“Met Yana.”Aan de lijn hoorde ze meteen dat het Grietje was.
 21. 21. “Ja, alles oké hoor! Alhoewel, ik ben wel wat misselijk tegenwoordig.”vertelde Yana. In haar zicht zag ze Florence meteen. Met een blos op haarwangen glimlachte ze naar hem.“Oei. Dan moet je naar een dokter gaan, Yana.”“Als ik tijd voor heb. Ik heb bomvol werk te doen.”
 22. 22. “Bel je achter mijn rug naar andere mannen?” grapte Florence. Yana waaidemet haar handen als gebaar dat het niet waar was.“Nee, met mijn zus … Sorry Grietje, het was mijn vriend.”“Haha, blijkbaar de plezantste thuis?” hoorde ze Grietje aan de lijn lachen.“Ja. Maar ik moet ophangen nu.”
 23. 23. “Oké. Tot later.” Samen namen ze afscheid en Yana legde haar mobieltjeneer. Vervolgens stapte ze op Florence af en zoende hem.“Je moet me niet storen als ik aan het bellen ben.”“Zeg, dat was wel een grap.”
 24. 24. “Ja, jouw grappen ken ik nu al maar te goed.” Langzaam liet ze hem los enmaakte afstand. Ze voelde een enorme misselijkheidsgolf.“Gaat het, schat?” was hij meteen bezorgd.“Euh, ja hoor…”
 25. 25. Zo ging het zo’n paar dagen verder, tot de examens voor de deur stonden.Gelukkig voor Florence en Yana dat ze allebei een behoorlijk resultaathadden gehaald.“Ik ben echt blij voor je!” klonk het.
 26. 26. Ze stopten ineens met enthousiast juichen. Yana voelde een schop in haarbuik. Wanneer ze ernaar keek, kon ze het haast niet geloven:zwanger, zwanger op de universiteit. Florence keek het ook en kon welneervallen van de schok.“Yana, het is toch niet…”
 27. 27. “Toch wel.” Yana hapte naar adem, zo nerveus dat ze was op Florence zijnreactie. Misschien kon hij haar wel neerslaan, kon hij haar verlaten, “ik benzwanger. Van jou.”Ze kon ineens haar tranen niet meer bedwingen en liet ze dus de vrije loop.Florence nam haar meteen in zijn armen.“Het komt wel goed, we gaan erdoor.”
 28. 28. YoranYoran had echte liefde te pakken deze keer. Het was gisteren zo gezellig engeweldig in Het Brandpunt, samen met Jaqueline. Nu wist hij zeker dat hijzijn toekomst met die vrouw wou delen!
 29. 29. Yoran wist dat Yana ‘s anderendaags hier kwam studeren. Via de telefoonhadden ze een afspraak gemaakt om elkaar eens te zien, alhoewel Yana heelaarzelend klonk. Yoran wou meteen weten wat ze op haar hart had en hijwist meteen als hij haar aan de deur zag. Haar buik waar ze haar handen oplegde…
 30. 30. “Het is zover, hè?” Yoran was hiermee in ieder geval niet blij, “het is van dietirannetje van jou, zeker?”“De enige die tirannie uithaalt, dat ben jij wel.” beet Yana toe, wel op eenkalme toon, “en daarbij, wie zegt dat Florence en ik geen kinderen willen?Het is wel onverwacht maar…”
 31. 31. “Hij heeft zeker een klap in jouw gezicht geven, toen hij hoorde dat hij devader was?”Yana had nooit verwacht dat haar broer zoiets zou zeggen. Dat hij haar nietvertrouwde.“Zie je dan een schram of een blauwe plek in mijn gezicht? Je ziet misschientranen maar dat heeft niets met Florence te maken, hoe hij mij behandeld.”
 32. 32. “Hoe behandelt hij je dan?” Yoran kwam vlak naast Yana staan.“Als een prinses op het paleis.” fluisterde Yana stilletjes en bleef naar haarbuik kijken. Het was inderdaad onverwacht maar ze keek er stiekem naaruit, het kindje van haar en Florence.“Ja, dat zal wel zijn. En jouw carrière dan? Jouw talent?”
 33. 33. “Gast, je moet mijn tekening niet maken! Je bent mijn broer maar niet mijnvader!” In een ruk hief Yana haar stem op, “ik regel jouw zaken ook tochniet zelf, niet?”Yoran werd er meteen stil van. “Sorry Yana. Maar je bent echt niet zoverstandig, zwanger op de universiteit, waar ga je nu naartoe?”
 34. 34. “Aan mijn eigen familie heb ik echt niets meer. Echt waar, stop gewoon mijnleven te regelen want ik word er serieus ziek van!” siste Yana kwaad enverliet waggelend het pand.
 35. 35. Snel nodigde Yoran zijn vriendinnetje uit, hij moest nu iemand hebben omzijn verhaal tegen kwijt te kunnen.“En nu is ze zwanger van die zieke gast.” eindigde Yoran het verhaaltje.Jaqueline had het verhaal van A tot Z gehoord.
 36. 36. “Zieke gast, zieke gast. Schat, je zegt het zelf dat je hem nooit gesprokenhebt en je kent hem niet. Toch haat je hem.”Yoran zuchtte geërgerd. “En dan nog? Hij gaat mijn zus kwetsen, ik weet datgewoon zeker.”
 37. 37. “Komaan, Yoran.” Jacueline streelde over zijn wang, “en trek niet zo’ngezicht. Daar krijg je rimpels van.”Ze giechelde zachtjes maar hij daarentegen kon hiermee niet mee lachen.“Is het weer grappig, ja?”“Ik heb dit ook meegemaakt, met mijn zus.”
 38. 38. “Oké, dan zitten we allebei in hetzelfde schuitje.” mopperde Yoran.“Och, sukkel, luister nou toch eens!” keek Jaqueline hem streng aan en datschrok hem af, “ze zat op de universiteit en op een moment was zeverkracht en vergat zo’n pil te nemen. Daardoor is ze zwanger geraakt. Ikheb haar gesteund, van het eerste tot laatste en kijk, toch met haar kindjeerbij heeft ze haar studies afgemaakt.
 39. 39. Alleen sterk blijven en volhouden volstaat niet. Je zus heeft steun nodig, vanhaar vrienden en familie, en zeker op dit moment. Accepteer dat ze nueenmaal zwanger is, dit heeft ze echt niet gepland. Ik weet zeker dat ditheel goed gaat aflopen.”“Jaqueline, je vergeet wel één ding.” onderbrak Yoran haar, “en wat met dieeikel van een vriend van haar?
 40. 40. Ze leerden elkaar kennen en begonnen een relatie toen Yana een tienerwas. Hij was toen meerderjarig, zij nog niet.”“Aangezien je zo koppig bent…” Jaqueline wreef in haar handen, “als ik eensnaar jouw zus en haar vriend zal gaan? Om te praten? Ik laat je weten hoebetrouwbaar hij er uit ziet.”
 41. 41. Yoran sloeg zijn arm rond Jaqueline’s nek en trok haar dichter bij hem.“Ach, waarom ook niet? Ik kan dit niet echt weigeren.”Jaqueline drukte haar lippen op de zijne. “Je bent echt wel eensteenezel, de grootste die ik ken, maar wel MIJN steenezel!”
 42. 42. De enige wat Yoran toch nodig had, was frisse lucht in de natuur. MetJaqueline praten was toch geen spetterend succes, nou ja, ze stondneutraal. Wat moest Yoran dan anders doen? In de natuur, aan nietsdenken!
 43. 43. Maar eventjes verderop zag hij een bekend iemand, die bij het meertjerustte.“Maar die gast ken ik.” mompelde Yoran tegen zichzelf, “dat is die vriend vanYana. Die ga ik een schoon bezoekje bij brengen.”
 44. 44. Zonder gêne ging Yoran naast Florence zitten. Florence keek de student metzwart haar raar aan.“Moest je niet vragen of je naast mij mocht komen zitten?”“Ik moet een aardig woordje met je klappen. Florence.”
 45. 45. “Ik denk het ook, ja.” Alhoewel Florence was geschrokken, bleef hij opdezelfde positie zitten.“Hoe weet ik dat je mijn zus niet gaat kwetsen?”Florence fronste zijn wenkbrauwen van onbegrip. “Je zus?”“Ik bedoel Yana. Ik heb jullie lang geleden gezien in een bubbelbad. Ze wasnog een klein tienertje.
 46. 46. En nu is ze zwanger. Van jou.”Florence kwam eindelijk wat rechter. “Ah zo, daarom dat Yana daarstrakshuilend thuis kwam. Schoonbroertje, ik zou maar oppassen als ik jou waswant ik denk dat diegene die haar zal kwetsen, dat jij diegene bent.”
 47. 47. “Laat me niet lachen, joh.” lachte Yoran cynisch, “Yana kan je zoveelwijsmaken maar ik ben niet achterlijk, ik weet heus dat je haar gebruikt.”“Weet je dat nu echt zeker? Oké, we begonnen met iets toen ze minderjarigwas. Op die tijd in het bubbelbad hadden we gezoend en geknuffeld, daarwas het ook bij gebleven dus geen probleem, toch?”
 48. 48. “Geen probleem? Hoe komt het dan dat ze zwanger is?” wou Yoran hetweten.“Oh, dat. Toen ze pas haar eerste stapjes in deze universiteitswereld hadgezet en bij mij thuis kwam, waren we dolenthousiast dat we elkaar zagenen dat we elkaar onafgebroken konden zien. Natuurlijk op die avond warenwe samen in bed gekropen.”
 49. 49. Yoran zijn ogen werden groot.“En nu ga je nog zo’n zware fail meemaken. Ik beken dat ik wel meerderestukgelopen relaties achter de rug heb gehad maar wat ik voor Yana nuvoel, heb ik in mijn leven nooit gevoeld, het was puur liefde op het eerstegezicht. Haar zwangerschap is onverwacht maar daarom wil ik haar nietlaten stikken, we proberen gewoon daar het beste van te maken.
 50. 50. Ik blijf bij haar omdat ik van haar hou, omdat ik haar wil steunen. Ze is nietde enige die het nu moeilijk mee heeft, ik zit er ook mee. Kerel, snap dat nutoch eens. Ik snap wel dat je geschrokken bent toen je ons zag en dat deleeftijdsverschil niet normaal is. Onze liefde is onbeschrijfbaar. Ik hou vanhaar, zoals zij van mij.”Yoran voelde dat hij zwaar op zijn bek was gegaan.
 51. 51. “Oké.” Yoran stond onmiddellijk op, “ik denk dat ik alles weet. Sorry dat ikjouw tijd heb verspild.”“Ik heb mijn tijd niet verspild.” ging Florence daar tegen in, “beter dat je hetnu weet.”
 52. 52. Eén dag later stonden de examens – voor de zoveelste keer – voor de deuren haalde Yoran weer het maximum van de cijfers.“Nog één semester en ik ben een derdejaar. Woehoe!” dacht hij.
 53. 53. Yoran schaafde zijn vaardigheden inzicht nog wat bij…
 54. 54. Daarna zijn charisma…
 55. 55. En tenslotte zijn schoonmaker nog en dat bestuurde hij samen met zijnvriendinnetje Jaqueline.
 56. 56. Fiona, Diana, Grietje & OtisZoals gewoonlijk checkte Fiona dagelijks haar e-mail. Een glimlachjeverscheen toen ze de naam ‘Yana’ opstond, tot ze de mail zelf las ging hetglimlachje snel vandoor.
 57. 57. “Dat kan niet.” fluisterde Fiona vol ongeloof. Yana zat pas op het unief of zewas al meteen zwanger. Natuurlijk moest Fiona blij zijn; wie weet was debaby een meisje en kreeg de familie meteen een nieuwe stamhoudster.Maar toch, het was veel te vroeg.
 58. 58. “Yana meteen bellen…” Fiona greep in een snelheid de hoorn vast entoetste het nummer van Yana in.
 59. 59. Natuurlijk was het altijd hetzelfde: “Hallo, dit is de voicemail van YanaCameron. Ik ben er niet. Spreek een bericht in na de biep.”Echt pech had Fiona dat ze geen nummer van Florence had, anders had zeook meteen naar hem gebeld, om te vragen wat de bedoeling hiervan was.
 60. 60. * Toen kreeg het huis een complete make-over *Tegen de middag kwam Grietje weer thuis van school, met huiswerk zoalsiedere leerling. Zoals er te zien was, zag Grietje niet meer uit als een braafmeisje.
 61. 61. Ook haar kamer was even rebels als Grietje zelf geworden.Maar zo rebels was Grietje ook weer niet, ze was steeds hetzelfde meisjedie altijd aan haar schoolwerk werkte.
 62. 62. Diana was met een extra goed humeur thuis gekomen en waarom? Het waslogisch, ze kreeg promotie!
 63. 63. Nadat Grietje haar huiswerk had afgewerkt, rende ze meteen naar decomputer om een tienerjob aan te nemen. Ze had van de eerste keer haardroomjob gevonden: platenzaakbediende in carrière muziek.
 64. 64. Sinds Yoran en Yana naar de universiteit waren vertrokken, was aan tafeltijdens het eten ook niet meer zo levendig. Dat voelden de overblevenfamilieleden nu.“Konden ze nu al terugkomen…” hoopte Grietje.
 65. 65. “Wie weet, vliegt de tijd in een ruk voorbij. Yoran gaat een huisje kopen metzijn vriendin waar ze gaan samenwonen.” vertelde Diana, “en als Yanaafgestudeerd is, moet ze hier sowieso wonen omdat ze een stamhoudsteris.”
 66. 66. “Verwacht niet dat Yana hier alleen komt.” kwam Fiona tussenbeide. Grietjeslaakte een ‘ah’-geluid.“Ah ja, met haar vriendje!”Diana knikte maar Fiona schudde alsnog haar hoofd.“Ja, hij waarschijnlijk ook.
 67. 67. Maar… Yana is zwanger.”Grietje slikte in haar hap kalkoen, Diana liet haar vork per ongelukvallen, dat allemaal door pure schok. Grietje was enthousiast.“Echt? Dat is geweldig! Dan word ik tante!”
 68. 68. “Wat is daar geweldig aan als je zwanger bent en als je studeert? Nu je nogin verwachting bent, gaat dat nog maar wat als het kindje er is? Waar is detijd dat je voor het kindje kan zorgen?”Iedereen werd al meteen stil.“Ach, schat. Yana kan haar boontjes doppen, maak je geen zorgen.”
 69. 69. “Maar nee. Ik ben blij dat ik oma word en als het kindje een meisje is, dat ereen nieuwe stamhoudster is. Maar toch, ik vind het nog veel te vroeg. Ikvoel dat ze het niet gaat volhouden.” Fiona deed alle moeite om haar tranenin te houden, het was nu niet het moment om te gaan huilen.“Yana redt zich echt wel. Ze is niet alleen, ze heeft haar vriendje en wie zegtdat ze met zijn allen tegelijk naar hun college moeten?
 70. 70. Ik denk dat jij haar vriend nog niet vertrouwt. Wat denk je van een grootfamiliefeest? Wij drie, Yoran met zijn vriendin en Yana met haar vriend.”Fiona zuchtte diep. Dat was een mooi voorstel van Grietje maar toch, daarhad ze de fut niet voor.“Ach, het is lief maar… nee, bedankt.”
 71. 71. Na het eten was iedereen vrij in wat ze wouden doen en tegen half tien ‘savonds moest iedereen in hun bed liggen. Grietje maakte zich alvast klaarom onder de lakens te kruipen en naar dromenland te vertrekken.Ze was echt zeker van dat Yana sterk was… wat bazelde Fiona allemaal dan?
 72. 72. Zoals elke ochtend speelde Grietje op haar keyboard voor ze naar schoolzou vertrekken. Dat gaf haar een extra boost.
 73. 73. Enkele uurtjes later had ze al haar eerste werkdag achter de rug, de eerstewerkdag waarop ze al meteen promotie had gekregen. Petje af, Grietje!
 74. 74. “Ik ben goed bezig.” dacht Grietje de hele tijd bij zichzelf en eens in dewoonkamer pakte ze een boek over techniek uit de kast, vevolgens plofte zeneer op de bank,“maar ik zal nog beter zijn!”
 75. 75. In de loop van de dagen werd het steeds beter met Diana en haar werk. Zesleep nog een promotie en een bonus in de wacht!
 76. 76. Ook met de jongste van de familie – Grietje – ging het van goed naar beter:ze kreeg opnieuw een promotie en een bonus. Plus, ze had de top van haarcarrière bereikt.
 77. 77. 10G Cameron

×