DIWUG - Social in SharePoint Online 2013

353 views

Published on

What is Social en what is the business value? This includes the new and improved My Site and the Community site template. By using a real world scenario I show the new and improved SharePoint 2013 Social features to get the audience excited.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
353
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Internetnaareendefinitie van het woord Social zoektdankrijg je eenverzameling van dezetermen:Online serviceVerbinden van mensen met gezamenlijke interesses, activiteiten, achtergrond en connectiesProfiel per gebruikerDelen ideeën, activiteiten evenementen en interessesIn de vorm van een communitySocial is enorm populair, kijk maar naar Twitter, Facebook en LinkedIn. Waarom zou je dat dan inzetten binnen een organisatie?
 • Mijn redenen om Social in te zetten binnen een onderneming:Het delen van je kennis met collega’s. Wat zijn mijn skills? Waar kunnen collega’s mij vragen over stellen?Het delen van kennis resulteert in het verbeteren van de interne samenwerking. Vindt een collega met een bepaalde expertise, creëer een tijdelijke team site en werk samen aan het oplossen van een opdracht.Verbind mensen met dezelfde interesses zoals reizen of hobby's. Voornamelijk de jongere generatie werkt sinds jaren met Social media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn en verwacht deze features in een onderneming. Maak jezelf interessanter voor jongere en hoogopgeleid personeel.
 • Wij waren enorm blij met de nieuwe Social features in SP2010. Een enorme sprong ten opzichte van SP2007:Note board: Achterlaten van berichtenOrganizationalchart: Een dynamisch organogramTags andnotes:Taggen van content en achterlaten van berichten rondom contentActivity feed: Centrale feed a la LinkedIn met alle activiteiten van je collega’s
 • Wij waren enorm blij met de nieuwe Social features in SP2010. Een enorme sprong ten opzichte van SP2007:Note board: Achterlaten van berichtenOrganizationalchart: Een dynamisch organogramTags andnotes:Taggen van content en achterlaten van berichten rondom contentActivity feed: Centrale feed a la LinkedIn met alle activiteiten van je collega’s
 • Ondanks de enorme verbeteringen bleven wij achter met een aantal beperkingen:Microblogging: Newsfeed is erg statisch, geen reactie mogelijkheid. Geen @ en # opties.Navigatie: De My Siteis erg geïsoleerd van de overige sites, onduidelijk voor eindgebruikers wanneer ze andere My Sites bezoeken en terug te gaan naar de eigen My Site.Community: Geen mogelijkheid voor het bouwen van een interne community. Volgen: Omslachtig ommedewerkers, sites en content te volgen.
 • Vanuit de SharePoint Community worden customsolutions aangeboden om de Social features uit te breiden. Bijvoorbeeld uitbreiden van de newsfeed met Microblogging mogelijkheden.
 • Newsgator biedt een module genaamd Social Sites voor SharePoint 2010. Deze bevat bijvoorbeeld een Community site template.
 • Yammer biedt ook een integratie door middel van een web part.
 • Wat is er nu verbeterd in SharePoint 2013?Microblogging features zoals like, reply, @ en #Navigatieverbetert en overzichtelijkerTakenuit Outlook, Project Server en SharePoint centraalweergegevenVolgen van personen en content en delenenormverbeterdSkyDrive Pro voordelen van documentenCommunity site template
 • DIWUG - Social in SharePoint Online 2013

  1. 1. Social in SharePoint Online 2013 11 december 2012
  2. 2. Kennisdelen Doorbreken barrières Jongere generatie

  ×