Business Quiz   June 09
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Business Quiz June 09

on

  • 8,011 views

 

Statistics

Views

Total Views
8,011
Views on SlideShare
7,709
Embed Views
302

Actions

Likes
6
Downloads
984
Comments
1

6 Embeds 302

http://cbequizcircle.blogspot.com 220
http://cbequizcircle.blogspot.in 54
http://www.slideshare.net 20
http://mimmanipal.blogspot.in 5
http://www.cbequizcircle.blogspot.com 2
http://mimmanipal.blogspot.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel

11 of 1

  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
  • its very good
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Business Quiz   June 09 Business Quiz June 09 Presentation Transcript

    • COIMBATORE QUIZ CIRCLE Business Quiz @ PSG IM - June 7, 2009.
    • LIVE YOUR BEST LIFE Connect 1.
    • Ans. Oprah Gail Winfrey
    • Name the co-author of this book? 2.
    • Ans. C.K. Prahalad
    • GT, Agila, Antara, Insignia and Ampera are key brands of which company? 3.
    • Ans. Opel
    • 4. Victor Gruen designed the first of these in 1956, impelled by his hatred of cars and his hatred of American suburbs. The structure that he put up at Edina in Minneapolis was envisioned as an air-conditioned centre where community would be possible. This structure is still in use. What did Gruen thus create?
    • Ans. Shopping Mall
    • 5. Common practice in middle-management is to impose unreasonable work demands on subordinates. Upon completion of the task(s) in question, equal or higher work demands are then imposed; moreover, no credit, or overt appreciation is demonstrated by way of recognition. The name for this sort of treatment is the ______Syndrome, an analogical reference to the role of the King in the story of ______
    • Ans. Rumpeltiltskin
    • 6. What variation on a six-letter word resulted because Silicon Valley engineer Tim Beauchamp refused in 1997 to relinquish the domain that he was using as a site for math and astronomy?
    • Ans. Google.com
    • 7. This management cliché is derived from a term used in military strategy for a general who takes his men into the attack. It was also used as the title of cricketer Mike Gatting’s autobiography. What four-word term?
    • Ans. Leading From The Front
    • 8. ______ is a group creativity technique designed to generate a large number of ideas for the solution to a problem. The method was first popularized by Alex Faickney Osborn, in the late 1930s, an advertising executive and one of the founders of the agency BBDO, in a book called Applied Imagination. Fill the blank.
    • Ans. Brainstorming
    • 9. He is credited with having kick-started a revolution in the FMCG sector in India. Identify him and the revolutionary idea he came up with to market a product named after his father Chinni Krishna?
    • Ans. C.K. Ranganathan and the Rs.1/- per sachet for Chik Shampoo.
    • 10. Identify this person who was recently in the news?
    • Ans. Homai Vyarawala (Tata Nano’s first owner and India’s first woman photojournalist.
    • 11. In 1981, as Washington correspondent for an Indian newspaper, he scooped the story of India taking a $5 billion loan from the IMF under strict conditions. Which present-day media bigwig and newspaper editor broke into the limelight thus?
    • Ans. N. Ram
    • 12. What began in October 2005 with a posting titled Me at the Zoo by someone identified only as Jawed?
    • Ans. Youtube.com
    • 13. Explain the term ‘Sandwich Generation’?
    • Ans. Middle-aged individuals who are pressurized to support both ageing parents as well as growing children.
    • 13. “ Live the moment” is the tagline of?
    • Ans. Maruti Suzuki Ritz
    • 14. India we use this word without the prefix motor. In other countries it is also known as a child's toy or a flat-bottomed sail boat. In India we use this word without the prefix motor. In other countries it is also known as a child's toy or a flat-bottomed sail boat - SCOOTER.
    • Ans. Scooter
    • 15. Connect
    • Ans. Paris Hilton Stock Index
    • 16. The key which is depicted on the logo entitles the holder of ‘X’ to be welcome to the City of Bremen. There is a folk lore joke that says this design is interpreted as “Hamburg is the gate to the world – but only Bremen has the key to it.” What is ‘X’? In India we use this word without the prefix motor. In other countries it is also known as a child's toy or a flat-bottomed sail boat - SCOOTER.
    • Ans. Beck’s (Beer)
    • 17. Name the famous concept pioneered by Rosser Reeves in his book ‘Reality in Advertising’? In India we use this word without the prefix motor. In other countries it is also known as a child's toy or a flat-bottomed sail boat - SCOOTER.
    • Ans. USP (Unique Selling Proposition)
    • 18. The complete title of Mike Wilson’s new biography of X refers to a joke about him which went thus: “Question: What is the Difference between God and X? Answer: God doesn’t think He’s X”. Who is X?
    • Ans. Larry Ellison (Co-founder of Oracle Corporation)
    • 19. Identify this personality?
    • Ans. Jack Dorsey (Creator of Twitter)
    • 20. Which company founded in 1923 by the brothers Henry and Helal Hassenfeld uses a stylized smile in its logo to indicate the fact that their business is fun?
    • Ans. Hasbro (from Hassenfeld brothers)
    • 21. The ‘fixing’ started on 12 September 1919 and takes place twice daily. These days, the proceedings take place by phone and the five participants are Scotia-Mocatta, Barclays Capital, Deutsche Bank, HSBC and Societe Generale. The chair always ends the meeting with the phrase “There are no flags, and we’re fixed”. What is being ‘fixed’?
    • Ans. (Price of) Gold
    • 22. Connect a fruit, a rabbit in the Richard Adams novel Watership Down, and a yuppie gadget?
    • Ans. Blackberry
    • 23. This portal founded by New Delhi based sisters Megha Singhal and Aditi Gupta with the tagline “for the large hearted” offers unique matrimonial services. Name the website?
    • Ans. OverweightShaadi.com
    • 24. FieldFresh Foods Pvt. Ltd. is a joint venture between Del Monte Pacific Ltd. and which Indian company?
    • Ans. Bharti Enterprises
    • 25. Nakshatra, Lucera, D’damas, Sangini, Asmi and Gili are all jewellery brands of which company?
    • Ans. Gitanjali Group
    • 26. Shri Kapilram Vakil set up Okhamandal Salt Works in 1927. Tatas took over this company and thus ______ was born?
    • Ans. Tata Chemicals
    • 27. This was an ad created by BBH in 1982. The line at the bottom of the poster has been the BBH philosophy ever since. Which company was this poster made for?
    • Ans. Levi’s (for introducing black denim)
    • 28. What is a surge in the price of stocks that occurs in the week between Christmas Day and New Year’s Day called?
    • Ans. Santa Claus Rally
    • 29. This Japanese city noted in 2006 that a certain person had become very well known and decided to use their common name for publicity. It sent that person a set of the city’s famous lacquer chopsticks, a DVD about the city and a letter wishing him the best. As the person became even more popular in early 2008, it began to organize parties, posters and T-shirts in support. Name the town.
    • Ans. Obama
    • 30. Which company was created by the 1996 merger of Ciba-Geigy and Sandoz Laboratories, both Swiss pharmaceutical companies with long histories, and is headquartered in Basel, Switzerland?
    • Ans. Novartis
    • 31. Originally, the mark was referred to as ‘the strip’ but was later changed to its present name to describe the fibers used. The logo and name were originally in white, overlapping with each other. In the early 1980s they alternated between name and logo in white with name above and a red box above logo. They no longer carry the name, just the logo. What?
    • Ans. The Nike Swoosh
    • 32. This confectionary company was founded in Chittoor by B. Ventakatarama Reddy in 1952. It grew to be a household name, partly on account of its mascot, a Bugs-Bunny-look alike. This company was acquired by Godrej Foods and Beverages Ltd in 2006. Identify the company.
    • Ans. Nutrine
    • 33. Amazon, Nordstrom, Starbucks, Washington Mutual and Safeco Corporation are five major companies that are headquartered in this city. It is also famous for being the birthplace of grunge music. Identify.
    • Ans. Seattle
    • 34. A market theory that suggests that when a company reveals bad news to the public, there may be more related negative events that are yet to be revealed.
    • Ans. Cockroach Theory
    • 35. Identify this management guru.
    • Ans. Tom Peters
    • 36. It was Abram Games who created this company’s first identity, also known as Bat’s wings. Name the company.
    • Ans. BBC