Victimizarea copilului(1)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Victimizarea copilului(1)

on

 • 518 views

 

Statistics

Views

Total Views
518
Views on SlideShare
478
Embed Views
40

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

3 Embeds 40

http://spunenuviolentei2014.blogspot.ro 35
http://spunenuviolentei2014.blogspot.com 3
http://www.spunenuviolentei2014.blogspot.ro 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Victimizarea copilului(1) Presentation Transcript

 • 1. Victimizarea copilului Prof. Cercelaru Margareta Școala G imnazială ” Nicolae Romanescu ” Craiova
 • 2. Copilul – persoan ă cu vulnerabilitate victimală crescută       lipsa posibilităților fizice și psihice de apărare; capacitate redusă de anticipare a unor acte comportamentale proprii sau ale altora, în special ale adulților; capacitatea redusă de înțelegere a efectelor, a consecințelor unor acțiuni proprii sau ale altor persoane; imposibilitatea de a discerne între intențiile bune și cele rele ale altor persoane; nivelul înalt de sugestibilitate și al credulității; sinceritatea și puritatea sentimentelor, gândurilor și intențiilor lor.
 • 3. Bătaia - formă gravă de victimizare a copilului în familie    Această metodă este: Retroactivă - durere fizică și morală, resimițită pentru o conduită greșită; Proactivă – inhibarea pentru viitor a unor asemea acte comportamentale.
 • 4. Tipuri de părin ți abuzivi în utilizarea agresiunii fizice asupra copiilor – după Marrill     părinți care se caracteriează printr-un înalt grad de agresivitate, manifestată continuu ( datorită propriilor experiențe trăite în perioada copilăriei timpurii); părinți rigizi, impulsivi, reci afectiv și, după modul în care procedează în interacțiunea cu copiii, pledează mai mult pentru propriile lor drepturi (resping copilul și sunt preocupați mai mult de propria lor plăcere); părinți pasivi, reticienți, șovăielnici în a exprima sentimentele și dorințele lor; părinți frustrați, care au anumite dizabilități fizice ce-i împiedică să sprijine propria familie.
 • 5. Metodele agresive pot determina retragerea și evitarea interacțiunii sociale cu alții;  certuri și disensiuni frecvente ;  exteriorizarea unor comportamente ostile – manifestarea agresivității față de alți copii;  rezistența la cooperare. 
 • 6. Tratamentul psihologic și psihiatric pentru părin ții agresivi   ajutor pentru a înțelege cum se dezvoltă copilul normal, cum trebuie să te joci cu copilul, care sunt deprinderile și aptitudinile pentru parentalitate; pentru că au o foarte slabă imagine în raport cu ei înșiși , le lipsețte încrederea și nu știu cum să ajute pe alții este necesar să fie sprijinți pentru a se reorienta social.
 • 7. “Părinții buni le dau copiilor rădăcini și aripi. Rădăcini ca să șite unde le este casa și aripi ca să zboare în alte părți unde să arate celorlalți ce au învățat.” “Dacă copiii trăiesc în prietenie, Ei învață că lumea este un loc frumos în care poți trăi. Dacă copiii trăiesc cu seninătate, Ei învață să aibă mintea împăcată.”