Nyiragongo in Congo

1,967 views

Published on

Amazing pictures of a volcano.
Fantastiques photos d'un volcan

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,967
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Nyiragongo in Congo

 1. 1. De bijna 3500 meter hoge stratovulkaan Nyiragongo is een van de acht actieve vulkanen Virunga in het grensgebied van Rwanda, Oeganda i n Congo .
 2. 2. Het permanente lavameer van de Nyiragongo i s het grootste in de wereld, met naar schatting 282 miljoen kubieke meter lava .
 3. 3. Een overloop begint bij het begin van de nacht. J aar na jaar, reikt de lava hoger langs de kraterwanden, t otdat een andere uitbarsting het vat leeg maakt.
 4. 4. Het uitzicht vanaf de rand van de vulkaan, 11.380 meter boven de grond. Op 1.300 meter diep, heeft de lava een meer gemaakt .
 5. 5. Hoewel het lavameer vaak overstort, willen de zeven leden van de expeditie toch naar de oevers lopen .
 6. 6. Aan de oppervlakte van het meer, ontploffen gasbellen. Het oppervlak is permanent gekarnd door de kracht van de aardkorst .
 7. 7. In het Virungagebergte is de vulkaan Nyiragongo de meest actieve vulkaan van de acht in dit gebied .
 8. 8. Het basiskamp is opgezet ongeveer 400 meter boven het lavameer .
 9. 9. Jacques Barthelemy, een bergbeklimmer en veteraan van Nyiragongo, maakt gebruik van een touw om spullen mee te nemen naar het tweede terras .
 10. 10. Aan het begin van de afdaling naar het tweede terras, zijn vallende rotsen een groot risico. Het gas verblind vaak de afdalers.
 11. 11. Tijdens de voorbereidingen hebben de expeditieleden vier maanden van training ondergaan .
 12. 12. Dario Tedesco, een vulkanoloog, verzamelt gas om meer te leren over de vulkanische activiteit. De monsters worden onderzocht in een laboratorium .
 13. 13. Met behulp van een laser afstandsmeter, neemt een lid maatregelen om de veranderende omvang van de lava te controleren .
 14. 14. In de nacht is het basiskamp verlicht door het licht van het lavameer .
 15. 15. Pierre-Burgi verzamelt gas in de buurt van de bodem van de krater .
 16. 16. Leden van het team blijven in contact via de radio en geven gegevens door over het lavameer de activiteiten en de richting van de gassen .
 17. 17. Het doel van de expeditie is de rand van het lavameer te bereiken. Niemand heeft eerder een dergelijke ontmoeting overleefd .
 18. 18. Gasbellen ontploffen op het oppervlak van het lavameer .
 19. 19. Olivier Grunewald bereidt zijn fotografische apparatuur voor ter bescherming tegen temperaturen die kunnen oplopen tot 1.300 graden celcius
 20. 20. Klimmers moeten bepalen wat de beste methode voor de afdaling is .
 21. 21. Franck Pothé benadert de lava. Voor een dergelijke ontmoeting moet de wind in de rug staan. Pothé is voortdurend op de hoogte van de wervelende winden via radio contact met andere leden .
 22. 22. Bezwaard met apparatuur, moet Grunewald (fotograaf) via de radio worden begeleid door een lid van de expeditie waar hij zijn handen en voeten kan plaatsen .
 23. 23. Grunewald, neemt de eerste close-up bij het lavameer. Ik was zo overweldigd door het spektakel van dit oppervlak en om te proberen goede foto's te nemen, dat ik geen idee had van de hitte, ik werd gewaarschuwd dat ik daar weg moest gaan omdat ik te dicht bij kwam .
 24. 24. Het naderen van 282 miljoen kubieke meter lava vereist uitgebreide bescherming .
 25. 25. Een belangrijk risico is het veelvuldig overstorten van het lavameer .
 26. 26. Marc Caillet is het eerste lid van het team die de rand van het lavameer kan bereiken .
 27. 27. Bij dageraad, het licht wordt magie, maar gassen kunnen de bodem van de krater in seconden bedekken . EINDE

×