Baba Kladionicar

1,125 views
1,068 views

Published on

Published in: Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,125
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Vendre est idée représente un défi. Il consiste d'abord à obtenir l'accord de vos auditeurs sur votre message et ensuite à les inciter à agir. Utilisez la « Formule Motivante » mise en évidence par Dale Carnegie Training® pour que vos présentations incitent à une action : Preuve - Action - Bienfait.
 • Baba Kladionicar

  1. 1. Donosi sreću Funkcionira uvijek ... Copyright 1996-99 © Dale Carnegie & Associates, Inc.
  2. 2. Jednog dana jedna stara gospođa pojavila se u Banci Kanade sa torbom prepunom novca. Insistirala je da razgovara sa direktorom banke, tvrdeći da želi otvoriti račun u toj banci.
  3. 3. Nakon brojnih diskusija, jedan od uposlenika odveo ju je u ured predsjednika.   Upitana koliko novca želi položiti na račun, starica je odgovorila: 165 000 $, stavljajući torbu s novcem na stol.
  4. 4. Zaintrigiran, predsjednik je upita kako je uspjela tako mnogo novca uštedjeti...   Starica mu reče: Opklade. Iznenađen, on je upita: Kakve opklade?   Starica reče: Na primjer, evo: kladim se da su vaši testisi kvadratasti.  
  5. 5. Predsjednik se stade smijati, pa reče da je nemoguće zaraditi toliki novac pomoću takvih opklada.   Tad mu starica reče: Želite se kladiti da ću pobijediti?   ”  Naravno!, odgovori predsjednik, kladim se u 25.000 $ da moji testisi nisu kvadratasti ".
  6. 6. Starica reče: U redu. Ali, obzirom na veliku sumu novca, doći ću sutra ujutro sa svojim advokatom kao svjedokom, ako vi nemate ništa protiv.   “   U redu ", odgovori predsjednik.
  7. 7. Te noći predsjednik je bio jako zabrinut za ishod opklade. Dugo je stajao pred ogledalom izučavajući vlastite testise, okrećući ih na sve strane kako bi se uvjerio da nisu kvadratasti. Bez sumnje, ti prokleti testiti nisu nikako mogli biti kvadratasti.
  8. 8. Narednog dana, tačno u deset sati, starica ponovo dođe do predsjednika, ovaj put sa advokatom kao svjedokom. Predsjednik je također potvrdio da opklada vrijedi.
  9. 9. Starica ga zamoli da skine hlače, kako bi mogli vidjeti... Predsjednik pristade, i skinu se, kad mu starica priđe i upita smije li ih dodirnuti.   
  10. 10. <ul><li> “  Naravno ”, odgovori suho predsjednik . Uzevši u obzir količinu novca, ona ima pravo da sve lično prekontrolira, pomislio je. </li></ul>
  11. 11. Starica ih sa osmijehom uhvati u ruke...
  12. 12. Predsjednik primijeti da se advokat približava zidu, i da počinje da udara glavom o zid... Te upita staricu zašto ovaj to čini...
  13. 13. A ona reče: ”  Vjerovatno zato što sam se jutros s njim opkladila u 100.000 $ da ću oko deset sati držati u rukama jaja predsjednika Banke Kanade.
  14. 14. <ul><li>Izvor ove priče nije poznat, ali sigurno je da ona nosi sreću svima onima koji je pročitaju. Nosi nesreću onome koji prekine lanac. Nemoj je čuvati, pošalji je prijateljima kojima želiš sreću. Nešto dobro će ti se desiti u naredna 4 dana. Ako pošalješ ovo na više od 5 adresa, osim ova četiri obećana dana sreće imat ćeš još koju godinu sreće... </li></ul>

  ×