IOTO 3: Foursquare, 8 november 2011

557 views
494 views

Published on

Wat kan Foursquare voor u betekenen.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
557
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

IOTO 3: Foursquare, 8 november 2011

 1. 1. Foursquare informatie gids edited for dutch by al sauerfield
 2. 2. 7 slimme manieren om uw gasten te boeien, belonen en aan u te binden
 3. 3. HOE HET WERKT Wat is het doel van Foursquare?
 4. 4. HOE HET WERKT Wat is het doel van Foursquare?
 5. 5. HOE HET WERKT Wat zijn de mogelijkheden met Foursquare?
 6. 6. HOE HET WERKT
 7. 8. Maar er is meer !
 8. 9. In twee jaar tijd hebben meer dan 10 miljoen mensen zich aangemeld bij foursquare en al meer dan 1 miljard keer in gecheckt! GROEI
 9. 10. VOOR MERKEN
 10. 11. Wie checkt er bij u in?
 11. 12. De Amerikaanse President
 12. 13. President Obama geeft steeds tips en (historische) informatie over de steden die hij bezoekt tijdens zijn campagne
 13. 14. Ondertussen, Kilometers boven het Witte Huis,
 14. 15. Checken zelfs astronauten in op Foursquare
 15. 16. 40 % van de jongeren maken gebruik van de op lokatie gebaseerde applicatie-tools zoals Foursquare
 16. 17. Sterker nog, miljoenen mensen checken elke dag in elk bedrijf, in elke stad, elk land, op elk continent. Dat doen zij 23 x per seconde, 24 uur per dag , 7 dagen per week
 17. 18. Grote en kleine bedrijven gebruiken Foursquare om gasten te boeien , te belonen en te binden op manieren die hiervoor nog niet eerder mogelijk waren.
 18. 20. Foursquare is een social media applicatie die valt onder de categorie: Locatie Gebaseerde Service. Het maakt gebruik van het GPS systeem in telefoons en tablets om locaties te bepalen. De afkorting SoLoMo staat voor So ciaal, Lo kaal en Mo biel
 19. 22. Foursquare is een mobiele applicatie die smartphone-eigenaren in staat stelt hun ervaringen en informatie van een lokatie zeer gebruiksvriendelijk te delen. Vooral op een positieve, leuke en informatieve wijze. Het is een tool die je helpt de wereld om je heen te ontdekken. Het informeert, inspireert en daagt je uit je ervaringen te delen en je kennis te vergroten over de dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven.
 20. 26. Verbind uw merk
 21. 27. Een in New York gevestigde makelaar geeft locale tips voor haar (potentiële) huurders, middels Foursquare, in de wijken waar zij huizen verhuren. Als voorbeeld The Shake Shack waar de gasten in een lange rij soms tot een uur moeten wachten, en daar dus veel gebruik maken van hun smartphones om de tijd te doden. Hier op deze lokatie geeft deze makelaar slimme tips over de omgeving.
 22. 28. Deze makelaar geeft locale tips die alleen de insiders/inwoners weten. Zoals in dit geval neem de kortere B-lijn als je alleen ijs, frisdrank of een biertje wil.
 23. 29. Deze makelaar heeft nu reeds meer dan 1000 zeer gewaardeerde locale tips gegeven voor alle wijken en voegen dagelijks nieuwe tips toe!
 24. 30. tekst “ Foursquare is een zeer krachtige marketingtool. Een verlenging van onze merkwaarde op een speelse, gerichte maar ongeloofelijk toegespiste manier”
 25. 31. Bindt Nieuwe Gasten
 26. 32. Tips zijn bruikbaar om uw merknaam te vergroten, maar nog beter is het aanbieden van specials exclusiefl voor de Foursquare gebruikers!
 27. 33. Foursquare heeft maar liefst 7 manieren om uw gasten/klanten te boeien, te belonen en te binden
 28. 34. We zijn blij met uw komst , daarom een gratis plakje van onze zelfgebakken chocolade cake, gewoon omdat u d’r bent de simpelste variatie is een speciale aanbieding zoals bijvoorbeeld bij een tearoom voor iedereen die incheckt Welkom bij tearoom SEB’s op het Marktplein 6 AZ&S
 29. 35. SEB’s Tearoom is lokaal wereldberoemd vanwege haar bijzondere zelfgebakken cake-soorten, daarom geeft zij iedereen die incheckt via foursquare een groot stuk chocolade cake. deze special is ‘unlocked’ als wordt ingecheckt. Men toon het scherm aan de ober en kan genieten van een lekker stukje chocolade cake
 30. 36. elke bedrijfssoort kan specials aanbieden. Je bent alleen gelimiteerd in je eigen creativiteit . AZ&S
 31. 37. De Fastservice formule Eataly in New York City gebruikt een toepassing om haar gasten eenmaal binnen te binden .
 32. 38. AZ&S Op de Eataly Foursquare pagina kun je zien wie er nog meer aanwezig is, de tips lezen en de foto’s van vrienden bekijken.
 33. 39. AZ&S maar je kan ter plaatse een Eataly ‘special’ ontsluiten
 34. 41. Als je eenmaal binnen bent bij Eataly,
 35. 42. is het bijna zeker dat je niet vertrekt zonder iets te kopen
 36. 43. Met Justin Timberlake als mede- eigenaar gebruikt Southern Hospitality in NYC haar Foursquare specials om zich te onderscheiden van de naburige restaurants
 37. 44. AZ&S Southern Hospitality geeft, gastvrij als zij zijn, een gratis biertje als men incheckt met Foursquare
 38. 45. Southern Hospitality heeft nog een speciale korting/beloning voor de Burgemeester van Foursquare, dat is titel voor de persoon die zich het meest heeft ingecheckt de afgelopen 30 dagen.
 39. 46. Southern Hospitality maakt gebruik van ieder marketing en advertentie kanaal -inclusief haar eigen menukaart- om haar gasten te laten weten op welke Social media platforms men zich bevindt.
 40. 47. De Round Table pizzaformule maakt ook gebruik van ieder sociaal marketing- en advertentie-kanaal. Maak van iedere gelegenheid in uw bedrijf gebruik om uw gasten op uw sociale media mogelijkheden en virtuele aanwezigheid te wijzen.
 41. 48. Het informeren van je volgers
 42. 49. De universiteit van Berkely is een van de vele universiteiten die gebruik maakt van het gemak van Foursquare om haar studenten, sponsoren, ouders en bezoekers van lokaal gebaseerde informatie te voorzien.
 43. 50. Foursquare wordt hier gebruikt als een mobiele tourgids voor op de campus
 44. 52. Het creëren van beloningen
 45. 54. Miss Shirley’s gevestigd in Baltimore is beroemd voor haar ontbijt zoals: ......
 46. 55. ....kip en wafels, Het is zo populair dat gasten tot wel 2 uur blijven wachten voor een tafeltje !
 47. 56. ....Maar bij Miss Shirley’s zal de Foursquare burgemeester nooit wachten voor zijn tafeltje ! Hij mag direct doorlopen.
 48. 57. Knock-out concurrentie
 49. 58. AJ Bombers, Milwaukee Winsconsin. Een café succesvol geworden door het gebruik van de mogelijkheden van social media .
 50. 59. Foursquare, Twitter en Facebook heeft de eigenaar van dit café meer omzet gebracht in 18 maanden dan zijn concurrent in de laatste 10 jaar ! met dank aan social media .
 51. 60. Foursquare, geeft de eigenaar van dit café exclusief inzicht in zijn gastengedrag, bezoekfrequentie en andere data
 52. 61. In 2009 nam Luke Holden ontslag van Wall Street om zijn droom waar te maken: een restaurant met kreeften & sandwiches . Gestart met de eerste zaak in NY’s East Village is zijn bedrijf ondanks de reccessie uitgegroeid tot een mini- keten van 3 Luke’s Lobsters
 53. 62. Luke gaf aan dat hij ruim 11.000 check-ins had in de afgelopen 2 jaar.
 54. 63. stimuleer je gasten tot actie
 55. 64. Earthjustice , een non-profit organisatie in Oakland, Californië creëerde een unieke foursquare stimulansactie om geld in te zamelen voor het goede doel.
 56. 65. Iedere keer als iemand via foursquare een “check-in” op lokatie deed d.m.v. de info van een reclamebord, gaf een anonieme sponsor een donatie van $ 10 voor het aangeduide goede doel. Earthjustice haalde in een paar weken meer dan $ 50.000 op.
 57. 66. Een electronica keten ondekte dat foursquare gebruikers 350% meer uitgeven dan de gemiddelde Radio Shack klant.
 58. 67. AZ&S
 59. 68. De voordelen van de inzet van Specials: train je personeel over de ins en outs van je campagnes en actie , en de verschillen tussen de ‘ locked ’ en ‘ unlocked’ specials.
 60. 69. Een beroemde IJssalon keten in San Fransico geeft 20% korting iedere keer als men incheckt met foursquare!
 61. 70. AZ&S Geef je gasten iedere keer weer een extra reden om in te checken. Chocolade is natuurlijk een goede verleider
 62. 71. De voordelen van de inzet van Specials: Geef aanbiedingen: stimuleer het gebruik van mobiele kortingsacties, prijsvragen, geef ze aan via Fousquare als je gasten in de buurt van je bedrijf bevinden.
 63. 72. Een pizza-keten uit het noorden van Californië ondekte dat bij hen een opvallende aanbieding (gratis pizza bij aankoop van een softdrink), meer opleverde met foursquare dan de combinatie van de email-kortingsbonnen en facebook kortingsacties bij elkaar .
 64. 73. AZ&S
 65. 75. Soupplantation/Sweet tomatoes kwamen met foursquare specials omdat haar gasten daar al volop foursquare toepassingen gebruikten !
 66. 76. AZ&S
 67. 78. Stop nooit met je gasten verrassen!
 68. 79. Stop nooit met je gasten verrassen! Your Coffee Cups Fremont, Californië ook een manier om aandacht te krijgen!
 69. 80. maar er is een slimmere manier om gasten binnen te krijgen!
 70. 81. Jimmy Choo in Londen bedacht een unieke foursquare campagne met de pakkende naam catch-a-choo !
 71. 82. Jimmy Choo had 4000 foursquare gebruikers die letterlijk op schoenenjacht gingen in Londen. De winnaar kreeg een paar nieuwe schoenen. De verkoop van de $ 400 per paar kostende schoenen steeg met ruim 33 % gedurende de 3 weekse foursquare catch-a-choo campagne!
 72. 83. Het Hofbrau-haus in New York City daagt haar gasten uit om in originele Duitse klederdracht te komen in ruil voor een gratis biertje
 73. 84. AZ&S
 74. 85. Mensen gebruiken hun smartphones voor spelletjes, chatten, foto’s en video’s. Neem daarom je on-line campagnes niet te serieus. Social media is bedoeld om speels en leuk te zijn.
 75. 86. De voordelen & beloningen pagina’s
 76. 87. <ul><li>Verificatie van uw lokatie </li></ul><ul><li>onderhoud uw openbare pagina’s </li></ul><ul><li>bekijk uw statistieken </li></ul><ul><li>maak uw aanbieding /beloning </li></ul><ul><li>Voorbeelden met Foursquare </li></ul><ul><li>het gebruik van 4SQR specials </li></ul><ul><li>mogelijkheden ROI </li></ul><ul><li>Claim uw 4SQR lokaties </li></ul><ul><li>bedrijven met 1 tot 10 lokaties </li></ul><ul><li>kleine ketens: max 100 bedrijven </li></ul><ul><li>Nationale ketens </li></ul>Ondernemers Platform
 77. 88. Het voordeel van verifiëren/claimen van je Foursquare-pagina: Als je de eigen lokatie claimt, kan je gemakkelijk de eigen pagina’s onderhouden
 78. 89. De voordelen van het verifiëren/claimen van uw Foursquare-pagina: Ondernemers van geclaimde bedrijven krijgen toegang tot gratis lokatie statistieken
 79. 90. De voordelen van het verifiëren/claimen van uw Foursquare-pagina: Ondernemers van geclaimde bedrijven kunnen gasten belonen met speciale campagnes
 80. 91. De voordelen van het verifiëren/claimen van uw Foursquare-pagina: Campagnes en acties maken, onderhouden en volgen op verschillende lokaties genereren en analyseren veel bruikbare informatie
 81. 92. De voordelen van het verifiëren/claimen van uw Foursquare-pagina: Maak gebruik van hun tool om acties maken, onderhouden die aansluiten bij je doel om gasten te werven of te belonen.
 82. 93. De 7 verschillende soorten 4SQR Specials Met de 7 makkelijk aan je eigen wensen aan te passen specials helpt 4SQR je te communiceren met je vaste en loyale gasten en het makkelijk verwerven of te belonen van nieuwe klanten. <ul><li>Let op! </li></ul><ul><li>Het maken van de aanbiedingen is gratis en ze werken direct </li></ul><ul><li>Lopende aanbiedingen bieden je de mogelijkheid ze via je dashboard te volgen </li></ul><ul><li>en te onderhouden( zowel op lokatie en je gasten) </li></ul>
 83. 94. De voordelen van de inzet van Specials: Optimaliseer je campagnes/acties door specials te combineren, vooral op de rustige momenten die je kan meten uit je lokatie statistieken
 84. 95. Claim dus je lokatie op Foursquare: Door middel van zoeken op foursquare.com/search kun je gemakkelijk je eigen bedrijf vinden en deze claimen; Claim je lokatie via de mail, duurt ongeveer 1 week
 85. 96. Maak je eigen Foursquare pagina
 86. 97. Waarom een eigen Foursquare-pagina: het maken van een gratis Foursquare pagina is een slimme manier om je gasten aan je te binden door hen jou tips en lijstjes te geven. Tips en to-do lijstjes zijn adviezen of acties die je volgers direct kunnen doen of voor een ander moment bewaren. Door jou pagina te laten volgen, zullen volgers je tips-pagina gebruiken en worden ze steeds getipt als ze bij je in de buurt zijn.
 87. 98. <ul><li>Het maken van pagina’s </li></ul><ul><li>Huisstijl toepassen </li></ul><ul><li>Tips en Lijstjes </li></ul><ul><li>Volgers </li></ul><ul><li>Pagina galerij </li></ul>Hoe maak je eigen Foursquare-pagina:
 88. 99. Selfservice: Met een Twitter account is een gratis Foursquare pagina zo gemaakt! <ul><li>Link je Foursquare account aan je twitter en Facebook account om zo een gelijke huisstijl te waarborgen en geef je check-ins en tips ook aan de andere social media platforms. </li></ul><ul><li>Ga de interactie aan met je gasten/volgers en geef ze tips en lijstjes rond een specifiek thema, product of evenement. </li></ul>
 89. 100. Huisstijl: De banner staat bovenaan je pagina & vertegenwoordigd je partnership met je huisstijl en Foursquare
 90. 101. Afbeeldingen: Banners moeten aantrekkelijk en dynamisch zijn. Zorg voor mooie afbeeldingen die je huisstijl versterken. Het mogen foto’s of illustraties zijn. <ul><li>Banners mogen naast je eigen logo een Foursquare logo bevatten. Het is niet noodzakelijk maar bevorderd wel de herkenbaarheid. Een banner hoeft niet te lijken op de badges. Alle logo’s staan op www.foursquare.com/about/logos en zijn gratis te gebruiken. </li></ul>
 91. 102. Tips: Bedrijven worden de gidsen als het gaat om goede tips voor volgers, bijvoorbeeld restaurant review- of geschiedenis-sites geven historische informatie aan de gebruikers. Tips moeten simpel zijn en tot actie roepen: “ kom hier..., doe dat..” Goede tips bevelen iets aan een gerecht, een soort drankje of insiders info Tips worden gegeven door vrienden moeten daarom interessant, simpel, de moeite waard en kort zijn. Tips kunnen worden voorzien van foto’s, video’s of links naar relevante websites De beste tips stijgen in waarde als gebruikers aangeven dat ze gedaan zijn op hun to-do list
 92. 103. Lijstjes: het verzamelen van je tips in de zogenoemde Lijstjes geven je volgers een goede leidraad. Lijsten zijn georganiseerd rond een thema, merk, lokatie, of activiteit Wees creatief: Gebruik de tips van anderen in je eigen lijsten om hen extra aandacht te geven Lijstjes zijn gemakkelijk te delen via Facebook, Twitter en e-mail! Lijsten kunnen handig zijn als to-do lijstjes die gebruikers toevoegen aan hun to-do lijst
 93. 104. Volgers: Tips en lijstjes met tips uit de buurt kunnen worden gestuurd naar een foursquare gebruiker als hij je volgt of in-checkt op een locatie vlakbij uw bedrijf.
 94. 105. Volgers: Laat je volgers weten dat je ook op foursquare te vinden bent in al je uitingen, twitter, websites,emails, nieuwbrieven.
 95. 106. Voor nog meer zichtbaarheid: Zorg ervoor dat je in de Page Gallery komt te staan.
 96. 107. 5 VALKUILEN OM TE MIJDEN
 97. 108. verzeker je ervan dat iedereen binnen je bedrijf op de hoogte is van je marketing en social media activiteiten . Vooral je acties !
 98. 109. Een aanbieding van 5% na vijf keer inchecken zal niemand inspireren. Een sportwinkel gaf haar foursquare klanten een waardebon van $20 voor elke 50$ die werd uitgegeven. Maak je aanbieding interessant genoeg om de mensen naar binnen te krijgen.
 99. 110. Burgemeesters zijn je meest loyale gasten/klanten en je beste ambassadeurs . Zij delen dat met hun vrienden hou daar met je beloning rekening mee!
 100. 111. Ontevreden gasten/klanten zijn sneller geneigd hun negatieve ervaringen te delen met hun (on-line) vrienden en sociale netwerken. Als je nog niet goed scoort met je klantgerichtheid en je nog veel klagende gasten hebt, zorg dat je die eerst op orde maakt voordat je je gasten vraagt hun mening en ervaring over uw bedrijf op internet te geven.
 101. 112. vele bedrijven gaan meedoen met social media omdat ze bang zijn achter te blijven. Maar angst verstijfd creativiteit. Doe mee met foursquare en mobiele marketing omdat je je gasten ook daar wil ontmoeten en het innovatief, leuk en laat zien dat je belangstelling voor hen hebt. Veel bedrijven gaan meedoen met social media omdat ze bang zijn achter te blijven. Maar angst verstijfd creativiteit. Doe mee met foursquare en mobiele marketing omdat je je gasten ook daar wil ontmoeten en het vooral innovatief en leuk is. Het laat zien dat je belangstelling voor hen hebt.
 102. 113. Strategisch 4 stappenplan voor Foursquare
 103. 114. Strategisch 4 stappenplan voor Foursquare Strategisch 4 stappenplan voor Foursquare Bepaal je Strategie Claim je bedrijf Beloon je gasten Bouw je sociale vergroot je virtuele zorg dat je te maak speciale aan- netwerk verder aanwezigheid! vinden bent! biedingen! uit, promoot !
 104. 115. more info by: sauerfield@gmail.com

×