Eines per disposar d'un web o un blog

420 views
360 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
420
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Eines per disposar d'un web o un blog

 1. 1. Eines per disposar d'una web i/o un blog
 2. 2. Web Les pàgines web són documents, generalment en format HTML, al contingut de les quals podem accedir-hi mitjançant navegador. El conjunt de pàgines web que formen aquest portal és un lloc web (en anglès, website). Estan agrupades en un domini o subdomini d'Internet. Blog Un bloc és una eina de comunicació en línia que permet a l’usuari crear el seu propi espai web, on pot escriure sobre diferents temes per publicar-los i fer que altres usuaris hi puguin afegir els seus comentaris. Les entrades (o posts) es classifiquen de manera cronològica, segons el seu ordre de publicació Situem-nos Font: actic.gencat.cat
 3. 3. <ul><li>Informar
 4. 4. Publicitar
 5. 5. Negoci global
 6. 6. (24 hores / 365 dies l'any)
 7. 7. Comunicació i atenció al client
 8. 8. Reputació i marca
 9. 9. Automatitzar processos de negoci (banca, compres, etc.) </li></ul>Per què? Una web o un blog és un canal més de vendes i de comunicació amb clients actius i potencials.
 10. 10. Passos a seguir (projecte web) <ul><li>Què volem?
 11. 11. Qui farà què?
 12. 12. Definició de requeriments i selecció d'eines
 13. 13. Calendari
 14. 14. Dissenyar, maquetar, programar, ...
 15. 15. Continguts
 16. 16. Testeig
 17. 17. Manteniment (documentació)
 18. 18. Estrena i difusió </li></ul>
 19. 19. Consell “ Un full en blanc i un boli ens poden ser de gran utilitat en aquesta etapa, per no oblidar que abans de crear la web, hem de saber què volem ” Comença per decidir: <ul><li>Per què vols la web?
 20. 20. Per què servirà?
 21. 21. Quins objectius pretenem aconseguir?
 22. 22. A qui va dirigida?
 23. 23. Un cop estrenada, què en farem? </li></ul>
 24. 24. Planifica Quins elements ha de tenir cada pàgina? Com distribuïm els continguts? Com han d'enllaçar les pàgines entre elles? Comença per elaborar un esquema que et serveixi de guia a tu i a les persones que col·laborin en el projecte.
 25. 25. Què necessito? Domini (o subdomini) El nom de domini és com la seva adreça en Internet (ex: www.lamevaempresa.com o lamevaempresa.domini.com). Hospedatje / Hosting del domini Espai en disc dintre d'un servidor web connectat a Internet on hi haurà els arxius de la seva web.
 26. 26. Què necessito? Disseny de la pàgina web La imatge de la seva empresa a Internet, la targeta de presentació. Cal tenir en compte les característiques específiques d'Internet. Manteniment de la pàgina web Com, quan i qui actualitzarà la web? Difusió de la pàgina web La web ha de tenir un pla de difusió i promoció (posicionament, difusió de continguts, etc.)
 27. 27. Definint el contingut És important definir quin tipus de contingut volem en aquesta web i quines seccions del lloc web seran dinàmiques i quines estàtiques . Això ens ajudarà a decidir l'eina i a definir l'estructura. Pàgines dinàmiques - Facilitat d'edició de continguts - Pretenen donar informació actualitzada de forma permanent Pàgines estàtiques - Pot ser menys fàcilment editable - Pot oferir opcions més específiques i personalitzades de disseny - Pretén donar informació de caràcter més estable
 28. 28. Eines per crear la meva web/blog <ul><li>Gestors de continguts (en anglès, Content Management System, coneguts per les sigles CMS) </li></ul><ul><ul><li>Lliures:
 29. 29. Objectiu - web: Joomla, Drupal, Wordpress (.org)
 30. 30. Objectiu - blogs: Blogger, Wordpress (.com)
 31. 31. Gestors de continguts amb llicència propietària </li></ul></ul><ul><li>Programació
 32. 32. (web a mida, solucions específiques a realitats concretes) </li></ul>
 33. 33. Els gestors de continguts Són sistemes que permeten mantenir i actualitzar una web de forma senzilla . A la vegada que ens facilitant l'edició dels continguts de forma visual i senzilla, controla bases de dades on es guarda tot el contingut del lloc web. Característiques principals: <ul><li>Permet treballar de forma independent entre contingut i disseny.
 34. 34. Permet la publicació fàcil i controlada de publicacions per part de diversos editors.
 35. 35. La gestió s'acostuma a fer des del propi web.
 36. 36. Modularitat: es poden afegir mòduls que donen noves funcionalitats al lloc, sense haver de redissenyar-lo des de 0. </li></ul>
 37. 37. Consells <ul><li>Recorda que el darrer responsable del projecte ets tu . Segueix tot el procés.
 38. 38. Titularitat i propietat : assegura't l'accés i el control del domini, l'allotjament i els continguts.
 39. 39. Defineix l' objectiu al principi.
 40. 40. Fes un disseny funcional i atractiu .
 41. 41. Ofereix contingut de qualitat i actualitzat.
 42. 42. Tot i les facilitats d'aquestes eines, el coneixement de llenguatges, codis i tecnologia associats a aquestes eines en amplia les possibilitats de personalització (forma't, assessora't o deixa't acompanyar) </li></ul>
 43. 43. Exemples Joomla <ul><li>7 i TRIA
 44. 44. Restaurant La Calèndula </li></ul>Wordpress <ul><li>Ciberteka
 45. 45. Txell Costa </li></ul>Drupal <ul><li>Cal Rosset </li></ul>Blogger <ul><li>Llima Llimona </li></ul>
 46. 46. Sant Feliu Innova a la Xarxa A nosaltres ens encantarà comptar amb tu . <ul>Twitter @santfeliuonline Blog www.santfeliu.cat/innova Linkedin Grup: Xarxa social d'innovació Moodle www.santfeliu.cat/eva </ul>Vols formar part d'aquesta xarxa social ?
 47. 47. Mar Cots @ciberteka www.facebook.com/ciberteka [email_address] Gràcies

×