• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Màquines virtuals
 

Màquines virtuals

on

 • 692 views

Instal·la diferents Sistemes Operatius en el mateix ordinador

Instal·la diferents Sistemes Operatius en el mateix ordinador

Statistics

Views

Total Views
692
Views on SlideShare
690
Embed Views
2

Actions

Likes
3
Downloads
14
Comments
2

1 Embed 2

https://twitter.com 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel

12 of 2 previous next

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Màquines virtuals Màquines virtuals Presentation Transcript

  • Màquines Virtuals Héctor Soriano Remolina Instal·la diferents Sistemes Operatius en el mateix ordinador
  • El professor Entusiasta de la Seguretat Informàtica, amb més de 8 anys d'experiència en el sector. Em vaig formar a la Universitat Rei Juan Carlos en Seguretat Informàtica i Hacking ètic de sistemes. Sóc especialista en:  Auditoria de Seguretat de la Informació.  Avaluació de Riscos.  Detecció de Vulnerabilitats en equipament.  Test d'Intrusió.  Anàlisi Forense.  Implementació i control de normes de seguretat.  Test de penetració.  Xarxes sense fils Héctor Soriano Remolina
  • Fundador del portal Web Safepadlock.es i formador en matèries de seguretat informàtica, xarxes sense fils i virtualització en diferents escoles privades. Col·laboro en diversos projectes de consultoria en EWC CYBERTHREATS, S.L implementant mesures preventives davant atacs externs i tecnologies sense fils. Sóc responsable de Ciber-investigació, consultoria en seguretat i noves tecnologies en onbranding.es Actualment
  • Formes de Contacte http://es.linkedin.com/in/hectorsoriano https://twitter.com/safepadlock hector@safepadlock.es http://www.safepadlock.es
  • Què és la virtualització? Segons la Wikipedia: En Informàtica, virtualització és la creació, a través de programes, d'una versió virtual d'algun recurs tecnològic, com pot ser una plataforma de maquinari, un sistema operatiu, un dispositiu d'emmagatzematge o altres recursos de xarxa Podem diferenciar dos tipus de virtualització: Virtualització de plataforma: es tracta de simular una màquina real amb tots els seus components i prestar-li tots els recursos necessaris per al seu funcionament. En general, hi ha un programa amfitrió que és el que controla que les diferents màquines virtuals siguin ateses correctament i que està situat entre el maquinari i les màquines virtuals. Ex: Virtualització de sistemes Operatius
  • Descobrint VirtualBox VirtualBox és un programa lliure i completament gratuït que permet instal•lar sistemes operatius addicionals, coneguts com a «sistemes convidats», dins d'un altre sistema operatiu «amfitrió», cadascun amb el seu propi ambient virtual. Així, en un ordinador amb Windows com a sistema operatiu instal·lat per defecte, podem instal·lar-li, per exemple, màquines virtuals que ens permetin treballar amb una distribució de Linux, amb un iOS de Mac o fins i tot amb un Android en versió PC. També podem instal·lar diferents versions d'un mateix sistema operatiu en el mateix ordinador, o configuracions diferents de la mateixa versió.
  • Descarrega Per descarregar el programa has d’accedir a la pàgina oficial de VirtualBox en el següent enllaç: https://www.virtualbox.org/wiki/downloads
  • Escollir el sistema operatiu que teniu instal·lat en l’ordinador. En el nostre cas, és el següent: Descarreguem el programa: Tindrem el nostre arxiu en la carpeta que tinguem destinada a les descarregues del nostre ordinador:
  • Instal·lació Fem clic en l‘arxiu del programa i sortirà la següent pantalla: Fem clic en “Next” Ens apareix la pantalla de presentació del programa
  • Escollim les opcions que necessitem , el directori , on volem instal·lar el programa i el Disc dur que utilitzarem. Fem clic en “Next” Ens pregunta si volem posar un accés directe al Escriptori o en la Barra de navegació. Seleccionem les opcions desitjades i fem clic en “Next”.
  • Ens comenta que les configuracions de xarxa del nostre ordinador es reiniciaran i si volem seguir amb la instal·lació. Fem clic en “Next” Ens pregunta si estem segurs que volem instal·lar el programa amb les opcions escollides anteriorment. Fem clic en “Next”.
  • Ja està instal·lant el programa. Durant la instal·lació preguntarà diverses vegades si volem instal·lar el software de Oracle, acceptem en totes les opcions. Ens confirma que el programa s’ha instal·lat correctament i si volem obrir el programa desprès de la instal·lació Seleccionem les opcions desitjades i fem clic en “Finish”.
  • Preparació del sistema Obrim el programa y ens apareix la següent pantalla:
  • Només instal·lar el programa es indispensable escollir la situació d’on instal·larem les nostres màquines Virtuals, per fer això hem d’anar : Archivo --- Preferencias En l’apartat “ Carpeta predeterminada de màquines” hem d’escollir la situació on volem que s'instal·lin els arxius de les nostres màquines . Nota: Si pot ser, és millor utilitzar un disc dur o partició superior a 200GB que no sigui la principal del sistema per tal d’evitar problemes de rendiment.
  • Creació d’una màquina Virtual Per començar a crear una màquina virtual amb VirtualBox hem de fer clic a “Nueva”. Tenim les següents opcions: Nombre: Aquí hem d’indicar el nom que volem anomenar a la Màquina, en aquest cas l’anomenarem Windows 7 Tipo: És el tipus de sistema operatiu que es vol instal·lar dins la màquina. Exemple: Windows, Linux, IOS, etc... Versió: És la versió del sistema operatiu que es vol instal·lar dins la màquina. Continuem fent clic en “Next”
  • En aquesta pantalla hem d’escollir la quantitat de memòria RAM que volem per la nostra Màquina Virtual. Escollim i fem clic en Next. Ara hem d’escollir el disc dur que utilitzarà la nostra màquina virtual. Escollirem que utilitzi un disc Nou virtual que crearem, per fer això, hem de seleccionar l’opció “Crear un disco Virtual ahora” i fem clic en “Crear”.
  • Hem de seleccionar el tipus d'arxiu que utilitzarà la unitat de disc. Segons el programa que utilitzem per fer les virtualitzacions necessitarem un tipus d’arxiu diferent. Fem clic en “Next” per continuar. VDI. En el nostre cas, com estem utilitzant VirtualBox escollirem l’opció VDI. VMDK. Aquest sistema d’arxiu l’utilitza Vmware. VHD. És el sistema d’arxius que utilitza Virtualpc de Microsoft HDD. La capacitat de disposar d’un disc dur específic per la màquina Virtual, que és la màxima capacitat de la que podrem obtenir.
  • En aquesta pantalla tenim 2 opcions: Reservat dinàmicament: que utilitzarà espai en disc segons vagi necessitant el sistema. (seleccionem aquesta opció) Espai fix: Nosaltres posarem un espai predeterminat que no es podrà modificar.
  • Escollim l’espai que volem per al nostre Disc virtual fem clic en crear. Ja tenim creada la nostra primera màquina Virtual.
  • Instal·lar sistemes operatius Windows 7 El primer que hem de fer es posar el Disc de Windows 7 en el lector del nostre Ordinador. Seguidament , seleccionem la nostra màquina virtual que hem creat per al sistema Windows 7. Desprès clic en Iniciar
  • Veurem com comença a fer l’ instal·lació. Seguim tots els passos de d'instal·lació de Windows 7.
  • Guest Addition Guest Additions és un programa proveït per Virtual Box, que proporciona una millor integració entre el sistema amfitrió i el “convidat”. El *Guest *Additions ens brinda: -Integració del cursor del ratolí -Carpetes compartides -Millor suport de vídeo -Finestres integrades -Sincronització horària -Portapapers compartit -Els inicis de sessió automàtics Per fer l’instal·lació de Guest Addition a una màquina virtual s´ha de fer el següent: Iniciar la màquina virtual, quan ja estigui carregada, anar a l’opció “dispositivos” i després instal·lar <Guest Additions>. Quan ja estigui això fet, seguir els passos segons el sistema operatiu de la màquina virtual.
  • Configuració de la Màquina Virtual Per entrar a les configuracions hem d’escollir la màquina amb la que volem treballar a la part esquerre de la pantalla , desprès fer clic en: S'obrirà aquesta finestra on podrem configurar totes les opcions de la màquina virtual: Opcions de sistema Opcions de pantalla Opcions d’emmagatzematge Opcions d'àudio
  • Configuració carpetes compartides Per crear carpetes compartides amb el sistema host o principal haurem d’anar una vegada iniciada la màquina virtual a: Dispositvos --- Carpetas compartidas S'obrirà aquesta finestra. Per començar, hem de fer clic sobre la carpeta amb un + que es mostra en el dibuix.
  • Seleccionem amb l’explorador d’arxius la carpeta que volem compartir . Aquesta carpeta ha d’estar ubicada en el sistema principal. Tenim 2 opcions per escollir: Sólo lectura: la marcarem si no volem que el sistema de la nostra màquina virtual modifiqui els arxius que hi ha dintre de la carpeta. Automontar: Serveix per a que la màquina virtual munti automàticament la carpeta. Aquesta opció és important marcar-la per no tindre problemes per trobar la carpeta en sistemes Windows. Acceptem i ja tenim la nostra carpeta compartida que trobarem en la nostra màquina virtual dins de les carpetes compatides en xarxa del vostre sistema operatiu.
  • Treballant amb instantànies (Punts de restauració) Quan estem treballant amb una màquina virtual, hi ha ocasions en les quals volem o hem de guardar l'estat del sistema perquè en tornar a iniciar el sistema continuï on l'hàgim guardat. Això en .VirtualBox es pot fer amb les “instantànies” fàcilment. En fer una instantània el que farà és guardar l'estat del sistema en aquest moment i poder restaurar-ho quan vulguem, a més de que podem crear múltiples instantànies per a un mateix sistema tenint així un sistema més gestionat i segur. Per començar obrirem les opcions de les instantànies
  • Per crear una instantània seleccionem al costat esquerra de la pantalla la màquina virtual de la que volem fer el punt de restauració. Després pressionem al botó en forma de càmera de fotos. Indiquem un nom a la instantània Indiquem una petita descripció . Acceptem i la instantània ja està creada.
  • Per restaurar la instantània: Seleccionem la instantània Fem clic aquí Fem clic en Restaurar
  • Clonació Mitjançant la clonació de màquines virtuals podem ràpidament obtenir una còpia idèntica d'una màquina en pocs minuts , aquest fet ens estalvia tots els processos d'instal·lació i configuració de la màquina virtual, això és una opció molt interessant a l'hora de necessitar per exemple dos servidors o diverses màquines per emular grups de treball o uns altres, i ara deurem diferenciar entre dos tipus de clonació, la completa i l'enllaçada. Clonació completa en VirtualBox La clonació completa còpia la màquina, les configuracions i els fitxers de discos durs etc. D'aquesta forma tenim una nova màquina virtual completament independent de la màquina origen utilitzada per realitzar la còpia. D'aquesta forma també es requereix més espai en disc així com més temps per realitzar el procés. Clonació enllaçada en VirtualBox La clonació enllaçada és una bona opció quan no necessitem màquines independents, per exemple, si anem a treballar simulant un grup de treball i després ja no seguirem treballant amb les màquines és la millor opció. L'opció de clonació enllaçada crea un nou estat en la màquina virtual origen i ho enllaça a la nova màquina virtual, d'aquesta forma utilitzem el disc dur i fitxers de treball de la màquina virtual origen.
  • Per començar obrirem les opcions de les instantànies Seleccionem la màquina que volem clonar
  • Seleccionem l’opció de clonar que té el següent dibuix Donem un nom a la màquina nova . Podem escollir l’opció de reinicialitzar les direccions MAC de les targetes de xarxa Seguim en Next Escollim si volem la clonació completa o enllaçada. I seguim en Next.
  • Ens pregunta si volem fer la clonació de la màquina en l’estat actual o si volem també clonar totes les instantànies fetes d’aquesta màquina. Per acabar fem clic en Clonar. Sortirà la barra d’estat i quan acabi ja tindrem la clonació de la nostra màquina completada. Podem veure que ja tenim la nostra nova màquina clonada.
  • http://es.linkedin.com/in/hectorsoriano https://twitter.com/safepadlock hector@safepadlock.es http://www.safepadlock.es No dubteu en contactar amb mi per qualsevol consulta en aquestes adreces.