Power point

650 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
650
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
140
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power point

 1. 1. Projecte 1 Que es la informatica?
 2. 2. INDEX 1.Que es la informatica? 2.Arees de coneixement de la informatica 3.Historia de la informatica 4. Hardware i software; Que es la CPU? 5.Quins elements son els que componen la CPU? 6. Que son els periferics? 7. Classificacio del software
 3. 3. Que es la informatica? La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.S'entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions. El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa que deriva de la fusió de information i automatique.
 4. 4. Arees de coneixement de la informatica · Arquitectura d'ordinadors= és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora. ·Llenguatge de programació= Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina.
 5. 5. · Sistemes operatius= El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal. El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació. · Xarxes informàtiques= Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació.
 6. 6. Historia de la informatica Esta dividida en 5 generacions d'ordinadors. Creadors importants en el desenvolupament de la informatica: Konrad Suze: Després d'acabar els seus estudis bàsics, al 1927 vastudiar enginyeria civil. Van ser aquests estudis d'enginyeria que van dur a Zuse a desenvolupar dispositius mecànics per al càlcul el 1934. Entre 1936 I 1939 va fer un treball que li exigia una enorme quantitat de càlculs matemàtics i per a això Zuse va decidir fabricar la seva primera computadora que va anomenar Z1.
 7. 7. Bill Gates i Paul Allen: Paul Allen és un empresari estatunidenc, co-fundador de Microsoft juntament amb Bill Gates.Des dels 14 anys va començar a ser un gran entusiasta dels ordinadors. Allen va anar a la Washington State University, encara que la va deixar als 2 anys juntament amb Bill Gates per dedicar-se a escriure programari comercial per als nous ordinadors personals. Stephen Gary Wozniaks és un enginyer electrònic nord-americà convertit en filántropoWozniak va fundar Apple Computer juntament amb Steve Jobs 1976 i va crear els ordinadors Apple I i Apple II a mitjans dels anys setanta, s'afirma que Steve Jobs i Wozniak són també els pares de l'era PC.
 8. 8. Hardware i software; Que es la CPU? La CPU es el processador a unitat central del proces que s' encarrega d'executar els programes i les dades. El processador pren la forma d'un circuit integrat les caracteristiques del qual permetran gestionar la informació i controlar gran part de les tasques efectuades pels altres circuits i perifèrics.
 9. 9. Quins elements son els que componen la CPU? Els elements que la componen són: ·Unitat aritmetico-lògica: Realitza una operació segons l'opcodeindicat per la Unitat de Control. ·Unitat de control: Eencarregada de llegir les instruccions máquina guardades en la memoria principal i de generar les senyals de control necessaries.
 10. 10. ·Memòria cau: Com que l'accés a memòria principal és molt lent en comparació amb les velocitats del processador,suavitzar aquesta diferència de velocitats. ·Registres: Són petites unitats que emmagatzemen dades del processador. Exemples de processadors: ATI, A4, ADM, INTEL, ARM, NANO..
 11. 11. Que son els periferics? S'entén per perifèric a les unitats o dispositius que permeten a la computadora comunicar-se amb l'exterior, això és, tant ingressar com exterioritzar informació i dades. Classificació: Perifèrics d'entrada : D'aquesta categoria són aquells que permeten l'ingrés de informació, en general des d'alguna font externa o per part de l'usuari. Perifèrics de sortida : Són aquells que permeten emetre o donar sortida a la informació resultant de les operacions realitzades per la CPU. Perifèrics mixts : Són aquells dispositius que poden operar d'ambdues formes: tant d'entrada com de sortida.
 12. 12. Classificacio del software SOFTWARE DE SISTEMES: Són aquells programes que permeten l'administració de la part física o els recursos de l'ordinador, és la que interactua entre l'usuari i els components maquinari de l'ordinador. Es classifiquen els Sistemes Operatius monousuari i multiusuari. SOFTWARE DE APLICACIÓ: Són aquells programes que ens ajuden a tasques específiques com edició de textos, imatges, càlculs, etc. també coneguts com aplicacions.

×