Your SlideShare is downloading. ×
0
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Semma 160610
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Semma 160610

850

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
850
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1.  
 • 2. ” Elinkeinopolitiikan perustehtävänä on auttaa yrityksiä menestymään” Työllisyyttä, Laadukkaita palveluita, Elinvoimaa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 3. Mikkelin kaupunki v.2020 Mikkelissä on modernein yritysten kehitys- ja palvelujärjestelmä. Maankäyttö ja kaavoitus toimivat notkeasti. Mikkeli on kärkialoistaan tunnettu. Kaupunki on edelläkävijä turvallisuudessa sekä ympäristö- ja energiataloudellisissa ratkaisuissa. Mikkeli on kansakunnan arkistoinnin ja sähköisen muistin päämaja. Mikkelin kiinnostava keskusta houkuttelee yrityksiä ja asukkaita. Palveluista, palvelukulttuurista ja luonnosta Mikkeli saa vetovoimaa ja kasvua.
 • 4. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkeli ja seutu on yhteisöllinen. Suomen kansa ikääntyy vauhdilla, niin Mikkelissä ja seudullakin. Täällä kuitenkin ikääntyvät, lapsiperheet ja nuoret kohtaavat turvallisessa ja hyvien palveluiden kaupunkiympäristössä. Mikkelin seudusta on muodostunut mielenkiintoinen ja vetovoimainen asuinpaikka erityisesti nuorille ja lapsiperheille.
 • 5. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkelin seudulla menestytään. Talouden suunta on jatkuvasti positiivinen valtakunnallisista talouden taantumista välittämättä.
 • 6. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkelin seudulla on vahvaa osaamista. Täällä on vahvasti kehittyvä, monialainen yliopisto-keskus, vetovoimainen ammattikorkeakoulu ja dynaamiset toisen asteen oppilaitokset. Jatko- ja täydennyskoulutusmahdollisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät.
 • 7. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkelin seutu on pk-yritysten menestyksen keidas. Täällä palveluyritysten rooli on keskeinen ja erityisesti kaupan alalla kehitys- ja investointivauhti on kova.
 • 8. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkelin seutu on mukana globaalissa kehityksessä. Suomen asiakaslähtöisimmät ja moderneimmat yrityspalvelut mahdollistavat yritysten pääsyn globaaleihin arvo- ja tuotantoketjuihin.
 • 9. Muutosten tuulissa – vahvuuksien varassa Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Mikkelin seutu on vihreä menestyjä. Ympäristötietoiset kuluttajat juurruttavat vihreitä arvoja ja yritysten taloudellinen menestys rakentuu niiden pohjalle.
 • 10. Osaamisen kärjet suuntaavat menestystä Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla .
 • 11. Elinkeinostrategian painotuksia ja toimenpiteitä <ul><li>Yrityspalvelut kootaan yhteen – palvelut yhdeltä luukulta, asiakkaan tarpeisiin osuen. </li></ul><ul><li>Perustetaan elinkeinorahasto ja alkavien yritysten start up-rahasto – notkeutta elinkeinopolitiikkaan. </li></ul><ul><li>Vahvistetaan toimitilaohjausta ja -omistusta – tilat löytyvät, aina . </li></ul><ul><li>Uudistetaan kaupunkimarkkinointi ja matkailu – kaupungin ja seudun näkyvyys, mainekuva ja mielikuva kohenevat, ja asiakas saa palvelun yhdestä pisteestä . </li></ul><ul><li>Käynnistetään kehittämiskohteet: Satama-Kenkävero; Moisio-Kyyhkylä, Itäportti, TUMA – Mikkelin ja seudun vetovoimaa, uusia asumisen, yrittämisen ja elämisen paikkoja. </li></ul><ul><li>Kärkialojen kehitystä vauhditetaan kaupungin tuella, yhteistyö- ja osaamisrakenteiden kehittämisellä, ympäristötaloudellisella rakentamisella – Mikkeli ja seutu profiloituvat myös huippuosaamisella ja houkuttelevalla innovaatioympäristöllä . </li></ul><ul><li>Jatketaan keskustan elävöittämistä Mikken, kaupungin ym. yhteistyöllä ja myös uusilla toimintamalleilla – elävä kehittyvä keskusta on kaupungin ja seudun käyntikortti. </li></ul>
 • 12.                                                                                                                                                                                  TURVA- JA MATERIAALITEKNIIKAN INNOVAATIOKESKUKSEN TULO MIKKELIIN ETENEE. MIKKELIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÄÄTTI EILEN TAATA OSAN KIINTEISTÖOSAKEYHTIÖN LAINASTA. SUUNNITELLUN RAKENNUKSEN PINTA-ALA ON 7 600 KERROSNELIÖMETRIÄ, JOSTA YRITYSTILOJA ON NOIN 4 000 NELIÖMETRIÄ. KIINTEISTÖÖN SIJOITTUISI LAPPEENRANNAN JA TAMPEREEN TEKNILLISTEN YLIOPISTOJEN SEKÄ ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON JA MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN TOIMINTOJA. VALTAOSA YRITYSTILOISTA ON MENOSSA VUOKRALLE ENVIRONICS OY:LLE. RAKENNUSKUSTANNUKSET OVAT ALUSTAVIEN SUUNNITELMIEN MUKAAN 12,3 MILJOONAA EUROA. TAVOITTEENA ON, ETTÄ KANSALLINEN TURVALLISUUSTEKNOLOGIAN INNOVAATIOKESKUS ALOITTAISI TOIMINTANSA JO ENSI VUONNA. LÄHIVUOSINA SEN TOIVOTAAN KEHITTYVÄN JOPA TURVALLISUUSALAN STRATEGISEKSI HUIPPUOSAAMISKESKUKSEKSI. (Yle 15.6.2010)
 • 13. Elinkeinoelämää vauhdittamassa                                                                                                                                                                                                                                                                                           Myyntiagentti 015 Mikkelin, Juvan ja Savonlinnan seutujen toteuttaman Myyntiagentti  015  -hankkeen tavoitteena on aktiivisesti hakea  Etelä-Savon maakuntaan uusia yrityksiä, pääomaa ja osaajia. Hankkeen tehtävänä on myös kehittää seutujen elinkeino-organisaatioiden yrityksille tarjoamia etabloitumispalveluita sekä edistää yritysorganisaatioiden keskinäistä yhteistyötä ja verkottumista. Ekotehokkaan puurakentamisen edelläkävijäkohde - Mikkelipuisto Hankkeen tavoitteena on kehittää Mikkelipuistosta ekotehokkaan puurakentamisen edelläkävijäkohde. Kohde toimii kaupungin ja seudun matkailumagneettina ja yritysten ja kehittäjien Living Lab-ympäristönä konkretisoiden ja mahdollistaen ekotehokkaan rakentamisen kokeilu-, pilotointi- ja kehitystoiminnan. Palveluseteli Hankkeen tavoitteena on ollut yhteisen palvelusetelijärjestelmän käyttöönotto seudun kunnissa. Kehittämisen tavoitteena on saada järjestelmän toiminnasta entistä helpompaa kaikille osapuolille: palvelusetelien myöntäjille, käyttäjille sekä palvelut tuottaville yrityksille. Seudulliset yrityspalvelut Tavoitteena koota yrityspalvelut yhteen pisteeseen. Nature Craft Paikallisten elintarvike- ja käsityötuottajien liiketoiminnan kehittämis- ja kansainvälistymishanke, jossa tuotteita kehitetään vientikuntoon ja avataan myyntiväyliä eurooppalaisille markkinoille.
 • 14. Toimijoina mukana Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla Etelä-Savon ammattiopisto Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Savon kauppakamari Etelä-Savon maakuntaliitto Etelä-Savon Yrittäjät Finnvera Finpro ISBE Oy Mikke ry Mikkelin ammattikorkeakoulu Mikkelin seudun kunnat: Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina ja Juva Mikkelin Seudun Matkailupalvelu ry Mikkelin seudun yrittäjät ProAgria Tekes Yliopistokeskus
 • 15. Tule mukaan rakentamaan Mikkelin menestystä Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 16. <ul><li>Miten kumppanit tukevat kaupungin elinkeinostrategiaa? </li></ul><ul><li>Miten he sitoutuvat ja kytkeytyvät siihen? </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 17. <ul><li>Etelä-Savon Koulutus Oy Kari Mattila </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 18. <ul><li>Mikkelin ammattikorkeakoulu Heikki Saastamoinen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 19.  
 • 20. <ul><li>Mikkelin yliopistokeskus Matti Malinen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 21. Mikkelin yliopistokeskus Kestävää kehitystä ja yrittäjyyttä edistävää tutkimusta, koulutusta sekä ratkaisuja ja toimintamalleja alueelliseen kehittämiseen <ul><li>Tutkimus painopisteenä: </li></ul><ul><li>Elinkeinostrategian osaamisen kärkien kehittäminen kansalliselle ja kansainväliselle tasolle </li></ul><ul><li>Aikuiskoulutus ja asiantuntijatehtävät: </li></ul><ul><li>Yrittäjyysvalmiuksien ja yritystoiminnan kehittäminen </li></ul><ul><li>Osaamispohjan kehittäminen </li></ul><ul><li>Kansainvälinen toiminta </li></ul><ul><li>Yliopistokeskuksen kehittäminen, painopisteitä mm.: </li></ul><ul><li>Kestävä kehitys </li></ul><ul><li>Digitointiin liittyvät palvelut </li></ul><ul><li>Elinkeinostrategian seuraaminen: </li></ul><ul><li>Jatkuva vuoropuhelu yliopistokeskuksen ja kaupungin välillä </li></ul><ul><li>Yliopistokeskuksen strategian seuraaminen </li></ul><ul><li>Seurantaindikaattoreiden kehittäminen </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>Mikkelin yliopistokeskus, MUC : </li></ul><ul><li>Helsingin yliopisto: </li></ul><ul><li>Ruralia-instituutti </li></ul><ul><li>Kansalliskirjaston digitointikeskus </li></ul><ul><li>Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu: </li></ul><ul><li>Pienyrityskeskus </li></ul><ul><li>BScBA –ohjelma </li></ul><ul><li>Lappeenrannan teknillinen yliopisto: </li></ul><ul><li>LUT SAVO </li></ul><ul><li>Itä-Suomen yliopisto: </li></ul><ul><li>- Soveltavan ympäristökemian laboratorio </li></ul>
 • 22. <ul><li>Maakuntaliitto </li></ul><ul><li>Matti Viialainen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 23. <ul><li>Elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus Pekka Häkkinen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 24. <ul><li>Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy Kyösti Ylijoki </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 25. <ul><li>Miktech Oy Innovaatio- ja teknologiakeskus </li></ul><ul><li>Juha Ropponen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 26.  
 • 27.  
 • 28. <ul><li>Etelä-Savon kauppakamari Markku Kakriainen </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 29.
 • 30.  
 • 31. <ul><li>Etelä-Savon Yrittäjät Mirja Haavikko </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 32.  
 • 33. <ul><li>Mikkelin Seudun Yrittäjät Nina Rasola </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 34. Toimialajakauma Lähde: Suomen Yrittäjät 5/2010 Mikkelin Seudun Yrittäjät ry
 • 35. Kokojakauma Lähde: Suomen Yrittäjät 5/2010 Mikkelin Seudun Yrittäjät ry
 • 36. <ul><li>Kiitokset kumppaneille! </li></ul>Modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla
 • 37. <ul><li>Paneelikeskustelu </li></ul>
 • 38. <ul><li>Paneelikeskustelu </li></ul><ul><ul><ul><li>Soile Kuuva </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Raimo Laine </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Pia Leinonen </li></ul></ul></ul>
 • 39. <ul><li>Avointa keskustelua </li></ul>
 • 40. <ul><li>Kiitokset! </li></ul>

×