Your SlideShare is downloading. ×
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Primăria Municipiului Bistriţa
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Primăria Municipiului Bistriţa

173

Published on

Sufalnet 4EU - “Utilizarea durabilă a fostelor depozite de deşeuri”

Sufalnet 4EU - “Utilizarea durabilă a fostelor depozite de deşeuri”

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
173
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Sufalnet 4EU - “Utilizarea durabilă a fostelor depozite de deşeuri” Primăria Municipiului Bistriţa
 • 2. • Buget:552.605,9 mii lei din care: - 469.714,8 mii lei fonduri europene - 71.835,8 mii lei fonduri guvernamentale - 11.055,3 mii lei bugetul local• Sursă de finanţare: NTERREG IVC (FEDER), o organizaţie care ajută regiunile europene să formeze parteneriate pentru a crea împreună proiecte comune• Perioadă de desfăurare: 2 ani (01.01.2010 – 31.12.2011)• Cadru partenerial: 15 parteneri din Europa, provincia Noord-Brabant (Olanda) fiind partenerul principal care a depus în 2009 cererea pentru finanţarea Sufalnet 4EU.Municipiul Bistriţa a facut parte din grupul pentru funcţie economică alături de: Ludwigsburg (Germania), Belfast (Irlanda de Nord), Malaga (Spania), Haarlem (Olanda).
 • 3. ObiectiveProiectul dă o soluţie de utilizare a unui sit contaminat pe baza experienţelor avute dealţi parteneri din proiect- Reduce gradul de poluare în zona actualului sit- Se măreşte suprafaţa de spaţiu verde a municipiului Bistriţa cu 7,6 ha- Întocmeşte un plan de acţiune pentru redezvoltarea zonei unde a fost depozitul dedeşeuri Bistriţa-Conduce la schimbarea stilului de viaţă a locuitorilor din zona riverană
 • 4. Activităţi şi resurseBistriţa a participat la 7 întâlniri de lucru, una dintre ele fiind organizată la Bistriţa înperioada 15-16 martie 2011.Au fost discutate idei, probleme şi soluţii în detaliu şi au fost împărtăşite cele mai bunepractici pentru dezvoltarea planurilor individuale de acţiune care aduc beneficii de mediu,sociale şi economice partenerilor de proiect.S-a propus ca fostele depozite să fie amenajate în scopuri:- de locuit, industriale, comerciale, parcuri şi zone de recreere sau- zone pentru activităţi forestiere, agricole şi ecologice.Fostul depozit de deşeuri Zăvoaie din Bistriţa se pretează cel mai bine pentru amenajareaunui parc de recreere.
 • 5. Beneficiari şi grupuri ţintăBeneficiarii proiectului: comunitatea locală reprezentată de populaţiamunicipiului Bistriţa (77.015 locuitori), Primăria municipiului Bistriţa
 • 6. RezultateProiectul s-a finalizat prin întocmirea unui Plan de acţiune pentru redezvoltarea zonei carea fost ocupată de fostul depozit de deşeuri Bistriţa, un document realizat de către Toddplanning and Architects, o firmă de consultanţă din Marea Britanie, cu experienţă în acestdomeniu. Conceptul şi designul final al sitului contaminat din Bistriţa are potenţialul de a fi unexemplu în România pentru transformarea unui depozit de deşeuri şi oferă oportunităţi deredezvoltare locală pentru Bistriţa.
 • 7. Foto
 • 8. Foto
 • 9. Foto

×