Blogger osa 3 -blogin sisältö

372 views
241 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
372
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Blogger osa 3 -blogin sisältö

  1. 1. Blogin sisältö
  2. 2. Selaile erilaisia blogeja. Mikäli et tiedä mistä aloittaa tässä muutama selailemisen arvoinen blogi. Tutki blogin visuaalista ilmettä, sivupalkkia, kirjoitustyyliä ja kuvia. Alla olevat bloggaajat ovat menestyneet blogillaan ja sitä kautta saaneet menestystä. Pupulandia / Jenni Rotonen http://www.lily.fi/blogit/pupulandia - Ammattibloggaaja. Bloggaa Trendi-lehden alla. Ansaitsee palkkansa bloggaamalla. Asiallinen ja ammattimainen kirjoitustyyli. 5 inch and up / Sandra Hagelstam http://5inchandup.blogspot.fi/ - Suomen menestynein bloggaaja. Kiertää ympäri maailmaa blogitapahtumissa. Työskentelee muotimerkeillä kuten Guess. Aamukahvilla / Henriikka Simojoki http://aamukahvilla.bellablogit.fi/ - Blogi täynnä tyyliä, tuunausta ja hyvää mieltä. Bloggaa Bellablogeissa eli ansaitsee bloggaamisella. Blogitekstit ovat asiallisia, mutta niistä välittyy huoleton fiilis.
  3. 3. Erilaisia blogiportraaleja. Näihin pitää hakea ja pääseminen vaatii vähintään vuoden bloggaamista, suurta lukijakuntaa ja laadukasta blogia. Blogiportraaleissa bloggaaja saa rahaa postauksistaan sekä portraalien kautta erilaisia yhteistyö-kampanjoita, joista voi ansaita rahaa. Osa yhteistyökuvioista voi olla, että yrittäjä itse ottaa bloggaajaan yhteyttä. http://www.indiedays.com/ Suomen ensimmäinen (ja suurin?) blogiportraali http://www.blogimedia.fi/ & http://refashion.fi/ Bloggaajien itse perustama oma blogiportraali. Suomen kuumimpia nimi. http://kideblogi.fi/ Perheblogeja. http://bellablogit.fi/ Blogeja eri kategorioista. Suosittuja, laadukkaita blogeja. http://www.lily.fi/ A-lehdille kuuluva blogiportraali. Osa bloggaajista kirjoittaa Trendi -lehteä Jokaisella lehdellä on nykyään bloggaajia. Lilyn lisäksi voisi mainit Kaksplus ja Olivia.
  4. 4. BLOGIN SISÄLTÖ Millaista sisältö kannattaa blogiin tuottaa? Mielenkiintoista. Mieti blogillesi joku selkeä aihe. Se voi olla yrityksesi tai sitten henk.kohtainen lifestyle –blogi (kerrotaan omasta elämästä). Aiheita voi olla kokkaus, muoti, liikunta, younameit. Vaikka blogisi aihe olisi vaikka yritys voi tietenkin joskus seassa olla myös muunlaisia postauksia. Aiheen rajaaminen helpottaa lukijakunnan löytämistä ja uudet lukijat yleensä perustavat mielipiteensä blogista muutaman ensimmäisen postauksen perusteella. Tekstissä pitää olla joku punainen lanka, joka on mielenkiintoinen. Aihe, josta itse voisit lukea. Aiheen pitää olla sellainen, että a) b) c) d) lukija voi samaistua tekstiin lukija voi saada inspiraatiota tekstistä lukija saa uutta tietoa tekstistä teksti on muuten niin mielenkiintoinen/juoru tai jotain mikä saa lukijan haluamaan klikata tekstin auki
  5. 5. BLOGIN KUVAT Ne kuvat. Panostakaa kuviin. Isoja, laadukkaita kuvia. Kuvakoko siis kannattaa valita aina erittäin suureksi. Mikäli haluaa oikeasti laadukkaita kuvia kannattaa kuvankäsittelyohjelmalla pienentää alkuperäinen kuva oikeaan kokoon (esim. 700px) ja valita ”Alkuperäinen koko” Näin kuvan saa suureksi ja sen laatu pysyy hyvänä. Alla Indiedaysin kriteerit bloggaajille: ” Tunnetko ansaitsevasi paikan tässä joukossa? Jos olet pitänyt blogiasi vähintään vuoden, sinulla on tuhansia lukijoita, blogisi on sisällöltään persoonallinen ja inspiroiva, kuvat laadukkaita ja riittävän suurikokoisia, ja päivität blogiasi aktiivisesti, sinussa saattaa olla ainesta blogiyhteisömme jäseneksi.” Vaikka ylläolevat kriteerit ovatkin ammattibloggaajiksi haluaville, koskee teksti kaikkia jotka haluavat menestyvän blogin. - Blogisi on sisällöltään persoonallinen ja inspiroiva - Kuvat on laadukkaita ja riittävän suurikokoisia - Päivität blogiasi aktiivisesti
  6. 6. Oman blogin mainostaminen
  7. 7. Kannattaa lisätä blogisi ainakin seuraaviin paikkoihin. Bloglovin - http://www.bloglovin.com/ Maailman suurin blogilista, jota kautta ihmiset seuraavat blogeja Blogilista - http://www.blogilista.fi/ Toinen blogilista. Suomalainen Lisää myös blogisi osoite myös yrityksesi sivuille. Ja blogin sivupalkkiin linkki yrityksesi sivuille!

×