Presentació de Windows 8

217 views
174 views

Published on

Presentació de Windows 8.

Més manuals a: http://www.exabyteinformatica.com

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
217
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació de Windows 8

  1. 1. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/Presentació de Windows 8El sistema operatiu més conegut ha estat transformat duna manera molt radical (alguna cosaque no havia succeït des de 1995). Els canvis són evidents des de la primera arrencada. En llocde lescriptori tal com estem acostumats, Windows 8 et saluda amb una interfície moderna,divertida i acolorit inspirada per les tablets i smartphones. Windows 8 substitueix el familiarmenú dinici per una pantalla que presenta una nova forma dinteractuar amb el teu PCpresentant nous controls i aplicacions. Però no sespantin, lescriptori i les seves aplicacions(encara) no han desaparegut; però és obvi que Microsoft vol canviar el paradigma mostrantlEscriptori no com un entorn per obrir les teves aplicacions, sinó com una “app” que pots obrirdes de la teva pantalla dinici.Canvis familiarsEncara que el canvi més radical va ser la introducció de la pantalla dinici, podem trobardiversos canvis a lescriptori (canvis suficients per meritar una nova versió de Windows). Ésobvi que Microsoft ha treballat exhaustivament per millorar lacompliment i estabilitat del seusistema operatiu: el temps darrencada sha reduït, la instal·lació de drivers és virtualmentinvisible, les aplicacions obren mes ràpid, i en aquests 2 mesos no hem vist cap error major nimolt menys una pantalla blava.Lexplorador de Windows ara presenta la interfície Ribbon (introduït en Office 2008) quepermet fàcil accés a les operacions més comunes sense haver de clickar en menús i sub menús.I per a aquells que no volem veure tantes icones, doncs naveguem Windows amb el teclat i noel ratolí, és molt fàcil minimitzar el Ribbon i oblidar-nos de la seva existència.Ribbon GeekEl nou diàleg de copia et permet veure la velocitat de transferència, temps restant precís, iencara et permet pausar les transferències per si vols que una delles acabi mes ràpid.CopyDialogLadministrador de tasques és alguna cosa que molts de nosaltres coneixem, ho usem cadavegada que volem saber què està passant en el nostre sistema, i cada vegada que volemacabar una aplicació que no respon. En aquesta nova iteració del programari, ladministradorde tasques ens presenta maneres dordenar les aplicacions per lús del CPU, memòria, i fins itot per lús de la xarxa.
  2. 2. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/TaskMgrMés que això, ens permet veure quines aplicacions estan alentint larrencada encara i donalopció de des habilitar-les.TaskMgr2Una de les vàries millores que val la pena esmentar, és el suport multi monitor que et dónaopcions de mostrar la barra de tasques en un o tots els teus monitors, permetent definir quinsprogrames mostrar en cadascuna.Però deixem les millores familiars, i parlem de les novetats.Pantalla diniciLa nova pantalla dinici és el canvi més radical en Windows 8. Modelant la interfície derectangles colorits introduïda en Windows Phone, aquesta pantalla dinici mostra “Live Tiles”que et despleguen informació de les aplicacions que representen. Per exemple, en ells podemveure informació dels nous missatges en la nostra safata dentrada, esments de Twitter,comentaris de Facebook, permetent-nos rebre informació sense haver dobrir laplicació.El nivell de personalització en aquesta pantalla és imprescindible, permetent-te canviar lagrandària dels Tiles, organitzar les aplicacions en grups, canviar els colors, fent la tevaexperiència amb Windows alguna cosa personal.SemanticZoomEn aquesta pantalla dinici, també podem buscar arxius, aplicacions, i accedir a les opcions delsistema duna manera més senzilla.Universal SearchDos entorns, un sistema operatiu.En adoptar una estratègia que permet als usuaris tenir dos entorns diferents, Microsoft prenun risc de confondre a usuaris tradicionals els quals estaran saltant entre dos entorns mentretreballen.Les aplicacions que arrenquem des de la pantalla dinici són molt diferents a les aplicacionsdescriptori a les quals estem acostumats. Les barres deines, menús, o botons per tancar ominimitzar les aplicacions han estat reemplaçades per diferents gestos. En lliscar el dit des dela vora dreta de la pantalla o en posicionar el nostre mouse en la cantonada superior dreta,
  3. 3. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware© Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/rebem una barra innovadora de controls universals les quals ens permeten buscar, accedir alsajustos, compartir, i tornar a la pantalla dinici.CharmsPren una mica de temps acostumar-se a aquesta estratègia, però en la meva experiència, no ésdifícil ajustar-se a ella.El núvolMicrosoft ha apostat en el núvol com a part fonamental del seu sistema operatiu. Si comptemamb un compte de Microsoft (Hotmail, Outlook, Xbox, Zune, etc.) en la primera arrencadapodem usar les nostres credencials per accedir a Windows. En fer-ho, tots els nostres canvis,configuracions i personalitzacions es guarden en el núvol, permetent-nos obtenir una mateixaexperiència sense importar quina màquina sestigui utilitzant.SkyDrive, el servei de file hosting de Microsoft, també és part integral de Windows 8. A travésduna aplicació en la pantalla dinici, podrem accedir als nostres arxius des de qualsevol PC.Xarxes socialsInclòs en el sistema operatiu trobem la “People” app la qual ens permet connectar el nostrecompte de Microsoft a xarxes socials com Facebook, Twitter, i LinkedIn permetent-nos rebreactualitzacions de totes les nostres xarxes socials en un sol lloc.People GeekEn connectar el nostre compte de Microsoft amb les xarxes socials, també ens assegurarem detenir la informació mes recent dels nostres contactes.En resumMicrosoft ha apostat en el futur amb una interfície enfocada en la interacció tàctil, la qualfunciona també amb el teclat i el mouse. En incloure dos entorns en un sistema operatiu,Microsoft ha aconseguit satisfer a usuaris existents mantenint lescriptori mentre re inventa elseu sistema operatiu per poder ser usat en dispositius amb major mobilitat.

×