Presentació de la història de Google

205 views

Published on

Presentació de la història de Google.

Més manuals a: http://www.exabyteinformatica.com

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
205
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació de la història de Google

  1. 1. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware(C) Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/Prsentació de la història de GoogleQuan necessitem buscar informació, tots els usuaris de la web en algun moment o altre hemutilitzat el cercador de Google.Larry Page i Sergey BrinLarry Page i Sergey Brin es van conèixer al 1995, quan tenien 24 i 23 anys respectivament, enun acte organitzat per la Universitat de Stanford. Tots dos tenien un objectiu en comú:aconseguir informació rellevant a partir duna important quantitat de dades. Al gener de 1996,van iniciar la seva col·laboració en un cercador anomenat BackRub. Larry va començar atreballar en la forma daconseguir un entorn per als servidors que funcionés amb PC’s degamma baixa i que no necessitava de potents màquines per funcionar.Un any després, la tecnologia utilitzada per BackRub per analitzar els links i començava a serconeguda en tot el campus, obtenint una gran reputació. Era la base sobre la qual esconstruiria Google.El nom prové dun joc de paraules amb el terme googol, encunyat per Milton Sirotta, nebot delmatemàtic nord-americà Edward Kasner, per referir-se al nombre representat per un 1 seguitde 100 zeros. Lús del terme reflecteix la missió de la companyia dorganitzar la immensaquantitat dinformació disponible en la web i al món.A la recerca dinversors en la nova tecnologia superior a totes les existentsDurant els primers mesos de 1998, Larry i Sergey van continuar treballant per perfeccionar latecnologia de cerca que havien desenvolupat. Van utilitzar els seus dormitoris com a centre dedades i oficines. Amb aquesta infraestructura van iniciar la cerca dinversors que els ajudessin afinançar la seva nova tecnologia, superior a totes les existents fins avui.Malgrat la febre dels puntcom en aquest moment, Larry i Sergey tenien poc interès a muntaruna empresa pròpia el negoci de la qual fos el motor de cerca que havien desenvolupat.Entre aquests possibles inversors, es trobava David Tall, amic de tots dos i un dels fundadorsde Yahoo!. Tall els va animar al fet que ells mateixos desenvolupessin el projecte, creant unaempresa basada en el cercador quan estigués completament desenvolupat. Encara que elpotencial que tenia era enorme, es van trobar amb la negativa de molts portals, queconsideraven el fet de tenir un bon cercador com alguna cosa secundaria en els seus objectius.Així doncs, van prendre la decisió dengegar el projecte i buscar capital per abandonar leshabitacions i acabar de pagar tot el material que havien comprat per als servidors. Van fer unpla dempresa i van anar a la recerca dinversors. La seva primera visita va ser a lamic dunmembre de la facultat.
  2. 2. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware(C) Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/Andy Bechtolsheim, un dels fundadors de Sun Microsystems, de seguida va veure que Googletenia un potencial enorme. Només van poder mostrar-li una petita demostració però va sersuficient perquè immediatament els donés un xec per valor de 100.000 dòlars, a nom deGoogle Inc. Però va sorgir un petit problema: no existia encara una empresa anomenadaGoogle Inc., per tant no podien cobrar ni ingressar el xec. Un parell de setmanes més tard vandecidir buscar nous inversors entre familiars, amics i coneguts per engegar la companyia.El 7 de setembre de 1998, Google Inc. ja disposava doficines pròpies a Menlo Park, Califòrnia,tot un luxe comparat amb la situació en la qual havien estat fins llavors. Google.com, encara enfase beta, tenia unes 10,000 cerques cada dia. La premsa començava a parlar del nou cercadori del seu excel·lent funcionament.Al 1999 van aconseguir 25 milions de dòlars de dos importants inversors: Sequoia Capital iKleiner Perkins Caufield & Buyers. Les modestes oficines ja eren petites per a tots els directius itreballadors de Google, així que es van traslladar a Googleplex, lactual seu central de Google aMountain View, Califòrnia.Nous i importants clients anaven arribant, com per exemple AOL/Netscape que va escollir aGoogle com el seu servei de cercador, fent que superés els 3 milions de cerques al dia. El queva començar sent un projecte universitari ja era una gran empresa amb un creixementimpressionant. El 21 de setembre de 1999 va desaparèixer definitivament de Google.comletiqueta que ho identificava com una versió beta.Funcions del cercadorLa innovadora tecnologia de cerca Google i el seu disseny dinterfície dusuari diferencien aGoogle de les màquines de cerca de primera generació. Es basa en els hipertexts, analitzant totel contingut de cada web i la posició de tots els termes a cada pàgina.Es dóna prioritat als resultats dacord amb la proximitat dels termes de la cerca, afavorint elsresultats en els quals els termes de cerca estan propers entre si, sense perdre temps analitzantresultats irrellevants.Google en els anys passatsGoogle va crear una aplicació de cerca anomenada New Blue Google mini, una solució méspetita i de baix cost per als negocis petits i mitjans que desitgen la qualitat de Google per a lesseves cerques de llocs i documents. El mini és el primer producte de maquinari de Google,aquest es venia només a través del magatzem de Google.Daltra banda la cerca dimatges en Google conté més mil milions dimatges de tots els tipus:fotografies, dibuixos, pintures, esbossos, historietes, cartells i demés. La ultima versió de cercadescriptori de Google, té la capacitat de localitzar molts més arxius de diferents tipus incloentPDF i MP3, està disponible en anglès, francès, alemany, espanyol, xinès, japonès i coreà.
  3. 3. Más manuales en: http://www.exabyteinformatica.com/manuales-y-apuntes-freeware(C) Roger Casadejús Pérez | http://www.exabyteinformatica.com/tienda/Google va obrir formalment la seva oficina de Hyderabad per a lajuda de AdWords i elsprojectes del QA. Un altre producte que va llançar aquesta empresa va ser el Mapa de Google,els usuaris poden navegar a través daquest mapa i trobar la informació requerida delocalització, de manera dinàmica. Els mapes de Google es caracteritzen per la fàcil navegació ipermeten adreces detallades de ruta. Els mapes de Google poden exhibir una opinió del mapao una visió basada en els satèl·lits.Un dels interessos de Google per molts anys ha estat recolzar i emprar a enginyers dones. Esfan reclutaments de les dones i ofereix beques a través del fons commemoratiu de la becadAnita Borg. Lany 2005 es va fer el reconeixement de 23 dones amb les beques.També en el 2005 sembla que tothom es va interessar en els blogs i en la forma dalimentar-los. Els blogs tenen dues característiques importants de publicar ràpidament i per subscriure amolts llocs. Després dun any daprendre i del creixement Google posa a funcionar el seu propiGoogle Blog, on publica els productes de Google i la informació més recent.En el mes dAgost es llança Google Talk aquest nou producte pretén brindar a lusuari unamanera lliure de parlar, on vulgui a través del seu PC. Ofereix una tecnologia que li permetenviar missatges immediats, un escriptori de Google per a cerca, accés a email, notícies, fotos,etcètera.Google manté les seves arrels de cerca i al setembre llança la cerca de blog anomenada GoogleBlog search. Aquesta eina ajuda a trobar als blogs registrats en la web al voltant del món. Amés a més daquest servei també llança un lector de feeds anomenatt Google Reader.Segurament és evident, però si no coneixes encara Google, aquí tens el link:http://www.google.cat/setprefs?sig=0_gZYv9et0RsQhr9ii7urOlPjZ60E%3D&hl=ca&source=homepage

×