Iedereen kan geld verdienen met internet

1,143 views

Published on

I held a small talk at Pecha Kucha 7 The Hague

Published in: Technology, Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,143
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Iedereen kan geld verdienen met internet

 1. 1. Wednesday, March 2, 2011Hoi, mijn is roeland landegent, @roelandp op twitter.ik ben freelance webontwikkelaar en bouw sociale applicaties voor facebook, twitter enmobiel apps. Het meeste van mijn tijd gaat zitten in het ontwikkelen van Shoudio &Playlistify.Internet dus.
 2. 2. Pecha Cursus Hoe kan ik geld verdienen met internet.Wednesday, March 2, 2011Internet dus. Het fascineert mij op hoeveel verschillende manieren mensen geld verdienenmet internet. Om deze fascinatie met jullie te delen heb ik deze korte Pecha Cursa opgesteld.Hoe kan ik geld verdienen met internet. Welnu dat kan onder ander op de volgende manieren.
 3. 3. Wednesday, March 2, 2011Buit de gimmick uit: Wellicht het bekendste voorbeeld van geld verdienen: The Million DollarHomepage. In 2005 verkocht student Alex Tew Binnen 4 maanden 1 millioen pixels voor 1dollar per stuk. Inmiddels werkt Alex aan een soortgelijk concept: A million People.
 4. 4. huff postWednesday, March 2, 2011Je kan ook een blog starten, net als Ariana Huffington, die in 2005 de Huffington Post startte,een alternatieve progressieve nieuwsweblog. 7 februari jongstleden kondigde AOL aan deHuffington post voor het luttele bedrag van 315 mio over te nemen.
 5. 5. Wednesday, March 2, 2011Je kan je talent verspreiden: Dit is Ted Williams, aka the Golden Voice. De beste man wasbekende voice over maar raakte in de goot. Hij kwam er weer uit door een interview wat menhem was geplaatst op Youtube, terwijl hij bij het stoplicht wat geld verdiende met zijnteksten. Inmiddels het Ted Williams een contract bij MSNBC en speelt zijn stem een rol indiverse reclames.
 6. 6. Wednesday, March 2, 2011Je kan ook gewoon Handelaar spelen. Eiwitpoeder.nl is het verhaal van Mitchell die veelsportte en eiwitpoeder uit de USA bestelde, vanwege het prijsverschil. En een deeldoorverkocht. Dat was 2005. Nu draait eiwitpoeder dagen van vele 1000en euros per dagomzet. Kijk zeker eens op zijn weblog waar hij het hele verhaal vertelt.
 7. 7. Wednesday, March 2, 2011Je kan natuurlijk ook evil gaan: Dit zijn Vasily & Alexey uit rusland die met hun malifidepraktijken 50.000 creditcard nummers ontfuselden. Misschien is het toch niet zo’n goed ideewant ze werden door de FBI naar amerika gelokt en opgepakt.
 8. 8. Postback.nlWednesday, March 2, 2011Je kan je kunst verkopen: Dit zijn werken van Nils van Went, aka Postback.nl, een jeugdvrienddie een recycle artist is en van oude materialen, gebruiksvoorwerpen met dierlijke vormenmaakt, zoals deze barbecue, rook kachel. Hij verkoopt zijn werken onder andere viamarktplaats.
 9. 9. Wednesday, March 2, 2011Je kan ook veel klikken voor weinig, zoals bij Crowdflower, waar je taken kunt uitvoeren, diemachines niet zo goed kunnen. Je wordt automatisch beoordeeld aan de hand van jeantwoorden en er zijn whizzkids in die derde wereld voor wie al die centen samen wel eenmaandsalaris vormen. Met gemak.
 10. 10. Wednesday, March 2, 2011Je kan meedoen aan Youtube’s Partner programma en delen in de advertentie inkomsten. Zodoet ook Michael Buckley dat, een internet celeb die groot is geworden met zijn Youtube clipsen meer dan een millioen abbonees op zijn kanaal heeft.
 11. 11. Wednesday, March 2, 2011Wat minder flatteus wellicht, je kan ook de porno internet industrie in: In de top verdien jevarierend van 1500 tot 10000 per scene. Los van de sales percentages op de dvd verkoopetcetera.
 12. 12. Wednesday, March 2, 2011Fiverr.com is de plek waar jij alles kan aanbieden wat je voor vijf dollar wilt doen. Zo zijn ermensen die aanbieden zichzelf te filmen al golfsurfend door een 5 meter hoge golf en jenaam schreeuwen. Zelf bied ik hier een ‘Ik ontwerp je handtekening’ dienst aan en hebinmiddels 30 dollar verdient
 13. 13. Wednesday, March 2, 2011Op Etsy.com kun je je handgemaakte spulletjes verkopen. Of het nu om tassen, sieraden, t-shirts gaat, als jij iets origineels maakt kun je het verkopen op deze marktplaats.
 14. 14. Wednesday, March 2, 2011Je kan ook je project financieren op de site Kickstarter. Hier zie je de futuristische polsbandwaarop je een ipod nano kan klikken en er zo een horloge ervan maakt. Dit project had15.000 nodig, maar haalde bijna een miljoen dollar op. Inmiddels zijn de polsbanden ook opde markt gekomen.
 15. 15. Wednesday, March 2, 2011Tot slot kun je natuurlijk ook boeken uitgeven met titels als: Hoe kan ik geld verdienen metinternet. Mijn boek is dan ook te koop op marktplaats .... haha.
 16. 16. Wednesday, March 2, 2011Genoeg manieren dus. En geld verdienen met internet past ook perfect in NederlandKennisland actieplan. En alle kennis over internet staat op datzelfde internet. Kennis ishandel. Daarom zou het goed zijn als er in het onderwijs voldoende aandacht uitgaat naarinternet om dit onderdeel van de kenniseconomie te stimuleren met stijgende instroom vanverse creatieve geesten.
 17. 17. .nlWednesday, March 2, 2011op de basisschool gaat het redelijk goed. Kids werken met laptops en het gaat omkennismaking met de hardware en lesprogrammas op de computer, zoals topografie. Op demiddelbare school in het 4 profielenstelsel is werken met computer dan echter verworden totprofielkeuzevak in het Nattuur en Techniek profiel
 18. 18. Wednesday, March 2, 2011En nu wilt Minister van OCW, Marja van Bijleveldt wellicht teruggaan naar een 2 profielenindeling, klassieke alpha en beta dus, terwijl juist in de internetwereld het het beste gaat metbedrijven die de logische machinale techniek en menselijke functionaliteiten met elkaarcombineren.
 19. 19. Wednesday, March 2, 2011bovendien is het zo dat in het huidige profielkeuzevak informatica voornamelijk lespakketenbestaan met totaal sexloze programmeertalen, wat niet echt helpt nieuwe jongerenenthousiast te maken voor dit programma.
 20. 20. PROFIELKEUZEVAK WEB - ontwerp - useability - dataverwerking - realisatie praktijkopdracht (maatschappelijk nuttig)Wednesday, March 2, 2011Kijkend naar Nederland Kennisland, waar geld verdienen met internet perfect in past en dewellicht aanstaande veranderingen van de profielen indeling in het middelbaar onderwijs lijkthet me goed als een nieuwe Alfa/Beta Combi profielkeuzevak wordt geintroduceerd waarbijjongeren uit beide kanten met elkaar samen een lesprogramma gebaseerd op hetontwikkelen van internetgedreven services centraal staat.

×