Pps 1 nicotitov

353 views
252 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
353
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pps 1 nicotitov

  1. 1. Şcoala cu clasele I-VIII “Alexandru Ciucurencu” Str. Victoriei Nr. 101 Tulcea 820150 Tel./Fax: 0240 / 532244 e-mail: scoala_ciucurencu @yahoo.com website: scoala ciucurencu.scoli.edu.ro prof. Rodica Nicotitov
  2. 2. Locuinţa reprezintă o construcţie unitară, formată din una sau mai multe camere de locuit şi dependinţe, folosită în general, de o singură familie. În funcţie de modul de grupare în clădirea de locuit există : - locuinţă individuală specifică mediului mediului rural şi unor cartiere urbane (case cu anexe gospodăreşti sau vile); -locuinţe colective numite şi blocuri de locuinţe; fiecare locuinţă din bloc se numeşte apartament şi poate avea de la una la cinci camere (garsonieră, apartament cu 2 camere etc.).
  3. 3. D esen ul prin care se reprezintă obiecte din natură, micşorate şi orientate dup ă punctele cardinale se numeşte plan. Obiectele din mediul înconjurător se reprezintă pe desen folosind anumite simboluri. Simbolurile folosite pentru reprezentarea elementelor de construcţii şi a obiectelor dintr-o locuinţă sunt date în planul de mai jos:
  4. 5. M odul în care se face legătura între spaţiile unei locuinţe este reprezentat printr-o schemă funcţională. Dacă trecerea dintr-o cameră în alta se face prin intermediul holurilor, locuinţa se numeşte decomandată.
  5. 6. Când una dintre camere este folosită ca spaţiu de trecere locuinţa este semidecomandată.
  6. 7. 1- hol; 2- camera de zi; 3- bucătărie; 4- baie; 5- dormitor; 6- balcon. 6
  7. 8. Webgrafie: http://www.constructii.ro http://www.1001case.ro http://www.casalux.ro http://casa.acasa.ro http://casasigradina.ele.ro http://www.ikea.ro http://images.search.yahoo.com/search/images http://ro.wikipedia.org http://www.didactic.ro http:// www.edtehno.info

×