Adidas

8,163 views

Published on

Published in: Technology, Travel
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
8,163
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
41
Actions
Shares
0
Downloads
92
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Adidas

 1. 2. Adidas Gemaakt door: Ruud Mulders Sanda Durakovic Bas de Fost
 2. 3. Merkdoelgroepen Adidas richt zich vooral op de jonge sportieve mensen. Dat zie je vooral door: het uiterlijk de reclames en het assortiment Adidas heeft zoveel producten dat voor iedereen wel iets te vinden is. Zo bereiken ze een grote doelgroep. Adidas richt zich ook vooral op de sportieve mensen dat kun je goed zien aan hun assortiment
 3. 4. Merkmodel
 4. 5. Merkpositionering Adidas heeft zich gepositioneerd als een sportief alledaags merk. Het bestaat uit twee kleding merken. Het ene merk produceert alle daagse kleding. Het tweede merk richt zich vooral op de sportkleding. De verschillen tussen deze twee merken word tegenwoordig steeds kleiner. Dat samen maakt Adidas dus een sportief alledaags merk. Dit beeld word ook nog eens versterkt doordat Adidas allerlei professionele sportclubs sponsort.
 5. 6. Merkinnerlijk 1.) Merkvisie: Adidas streeft ernaar om de globale leider te worden in de sportgoederen industrie met een merk die voortgebouwd is uit hartstocht voor competitie en een sportieve levensstijl. 2.) Merkmissie : “ To be the leading sports brand in the world”. 3.) Merkwaarden: “ Performance, passion, integrity, diversity.” 4.) Merkpersoonlijkheid : Een moderne, prestatiegerichte Duitser die een sportieve levensstijl heeft en voor wie niks onmogelijk is. 5.) Merkbelofte: “ Impossible is nothing”. 6.) Merk-kernconcept : “ Sport Style”
 6. 7. Merkuiterlijk Zien Voelen Adidas heeft twee kledinglijnen en daarom ook twee logo’s Het klassieke bladvormige logo hoort bij de ‘’dagelijkse’’ kledinglijn Het strakke, moderne, drie strepen logo hoort bij de Performance-lijn die is bedoelt voor sporters. Bij het merk Adidas is het figuurlijk vooral voelbaar dat niks op de wereld onmogelijk is en dus alles kan, hoe gek dat ook is. Dat laat zien dat Adidas een grote fantasie heeft. Letterlijk voelbaar is vaak het logo van Adidas op een trui of vest, maar daar is niet altijd sprake van.
 7. 8. Taal Personen “ Impossible is nothing.” Adidas gebruikt altijd de Engelse taal zodat het voor de hele wereld begrijpelijk is. Ook is de zin “Impossible is nothing” zodanig verbonden met het merk, dat het onmogelijk is om met een vertaalde versie hetzelfde effect te bereiken. Nadruk wordt gelegd op het feit dat met Adidas niks onmogelijk is. Adidas wordt vooral door moderne, jonge, sportieve mensen gedragen. De kledinglijn met het bladvormige logo wordt vooral door jongeren in hun vrije tijd gedragen terwijl de lijn met het drie strepen logo vooral gedragen wordt door sporters zoals voetballers en basketballers. Tevens is Adidas een kledingsponsor voor veel verschillende, professionele sporters zoals bijvoorbeeld: David Beckham, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Andre Agassi etc.
 8. 9. Merkgedrag Producten Adidas is een productenmerk bestaande uit drie submerken. Sport Casual Mode Interne communicatie Verkopers eigen winkel en Adidas medewerkers.
 9. 10. Externe communicatie Website, reclame, sportclubs sponsoren, eigen winkel. Onderneming Duitse onderneming. Heeft onlangs in 2006 Reebok overgenomen waardoor het weer sterk op de wereldmarkt staat. Sterk merk dus.
 10. 11. The End

×