Amistat ordinador-telèfon mòbil

216 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
216
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Amistat ordinador-telèfon mòbil

 1. 1. Amistat ordinador-telèfon mòbil { Com connectar el nostre telèfon mòbil amb l’ordinador
 2. 2. A continuació, explicarem les 3 formes que tenim per ainterconnectar els nostres ordinador i mòbil. Podem realitzaraquesta connexió mitjançant rajos infrarojos, USB o Bluetooth.També resumirem breument una forma de transmissió de dades,que realment no connecta a l’ordinador amb el mòbil.Per últim, explicarem com usar un mòbil amb 3G com a mòdem pera un ordinador, i com connectar el nostre mòbil a la nostra xarxaWLAN.
 3. 3. Rajos infrarojos
 4. 4. Aquest mètode és el més rudimentari de tots. Tot i així, presentael consum de recursos més baix de tots.El funcionament dels infrarojos és simple. Tenint dos ports, essentun l’ordinador i l’altre el mòbil, si encarem aquests dos creant unalínia visual, es pot transmetre informació mitjançant laintermitència de llum infraroja. Per a que aquesta comunicació espugui dur a terme, la distància entre ambdós haurà de ser ideal iel més constant possible, d’uns 2 o 3 centímetres.Així doncs, aquest mètode requereix d’un cert esforç físic per partde l’usuari, així com d’aguant. Qualsevol moviment inesperat otemblor pot trencar la comunicació, per la qual cosa l’ús desuports on deixar el mòbil és molt recomanable, sobretot en casde connexions d’alta durada.
 5. 5. Universal Serial Bus
 6. 6. La segona opció és potser la més estesa, donada la facilitat d’ús ila simplesa que comporta. Aquesta consisteix en connectar elmòbil directament a l’ordinador mitjançant un cable USB, el qualnormalment està inclòs en l’embalatge original dels mòbils.També, al esser una connexió no inalàmbrica, ofereix unaseguretat i fiabilitat de transmissió majors.Els desavantatges que planteja aquest mètode son únicamentrelacionats amb l’ús del cable. El primer problema que podemtrobar, és que cada fabricant de mòbils renova periòdicament laclavilla per defecte utilitzada en els seus mòbils. I no hi ha capestàndard per a aquestes, per la qual cosa cada empresa en té laseva pròpia. En cas de pèrdua o trencament del cable, serànecessari comprar-ne un nou a l’empresa, o buscar-ne imitacions.Per una altra banda, el fet de ser un cable crea limitacions d’espai.El mòbil no podrà allunyar-se molt de l’ordinador, a part que elcable estarà sempre per mig.
 7. 7. Bluetooth
 8. 8. L’últim mètode és Bluetooth. Aquest tipus de connexió inalàmbricaté una alta velocitat, tot i que no tant com la de l’USB, i permet almòbil desplaçament lliure dins de fins a 100 metres, depenent de lapotència d’aquest i de l’ordinador.Per contra, requereix que tant el mòbil com l’ordinador reconeixin elprotocol Bluetooth. Per part de l’ordinador, no és problema, tot i quesí que farà falta moltes vegades disposar d’un adaptador per a queaquest pugui emetre i rebre el senyal. Per part del mòbil, dependràde si aquest disposa o no d’aquest protocol, de fàbrica.Tot i així, el protocol Bluetooth està molt estès, no solament enmòbils, per la qual cosa, l’ús d’aquest permetrà connectar altresaparells. Això mateix fa que haguem de configurar cada aparell queconnectem a l’ordinador, la qual cosa complica en certa forma laconnexió. El nostre ordinador recordarà els dispositius que hemconnectat, al igual que recorda les xarxes.
 9. 9. Tot i que no és una connexió entre ordinador i mòbil, si només ens interessa realitzar una transferència de dades, moltes vegades és recomanable extraure la tarja de memòria del nostre mòbil, i introduïr-la al nostre ordinador per a llegir o escriure dades. Avui dia la majoria d’ordinadors tenen adaptadors de sèrie, però podria esser necessari de comprar-ne un.Tarjes de memòria
 10. 10. Usar el mòbil com a mòdem
 11. 11. Tot i que no és una opció molt recomanable, ni per velocitat,seguretat, ni cost econòmic, és possible usar l’accés a internet 3Gdel nostre mòbil com a mitjà per a connectar el nostre ordinador ala xarxa.Per a realitzar això, primer nevessitem connectar el mòbil al’ordinador. Podem fer-ho tant per USB com per Bluetooth.Seguidament, haurem de crear una nova connexió a la xarxa, iconfigurar-la com a connexió d’accés telefònic. Aquí hauremd’introduïr una sèrie de dades que el nostre ISP ens haproporcionat, tals com nº de telèfon de marcat i el seu usuari icontrassenya. Seguidament, la connexió es crearà. És possible queaquesta dóni errors, els quals ometrem, doncs encara no hemfinalitzat de configurar-la.
 12. 12. Finalment, accedirem a l’apartat «Telèfons i mòdems» del panellde control, i seleccionant el nostre telèfon mòbil, anem aPropietats, escollim les opcions avançades i haurem deconfigurar el Access Point Name, dada proporcionada també pelnostre ISP.Havent fet això, podrem usar el mòbil com a mòdem.
 13. 13. Connectar el mòbil al WLAN
 14. 14. Potser aquesta sigui l’opció més senzilla i barata si volem connectarel nostre mòbil a la xarxa, tot i que aquest no es connectarà al’ordinador, sino directament al nostre router.El procés per a dur això a terme és senzill i ràpid. No tots elsmòbils disposen d’aquesta opció, així que buscarem dins el nostrela «connexió WiFi». En cas de trobar-la, simplement hauremd’introduïr la nostra clau de xarxa, i el mòbil es connectarà aaquesta.
 15. 15. { Roberto Marco Navascués Pràctica 3 de Xarxes - UOC

×