Stopvergaderen

35,558 views
35,413 views

Published on

platform tegen nodeloos vergaderen
http://www.stopvergaderen.nu

Published in: Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
35,558
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
32,714
Actions
Shares
0
Downloads
31
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • \n
 • Stopvergaderen

  1. 1. st ifeanm stopvergaderen.nu platform tegen nodeloos vergaderen
  2. 2. Er waart een virus door ons landEen virus dat ons afhoudt van ons werken van het verbeteren van de wereldDat virus heet vergaderenWe vergaderen te veelEn we bereiken te weinigEn dat frustreeert steeds meer mensen
  3. 3. Wie kan bij het avondetennog uitleggen wat hijop zijn werk heeft gedaan?Wie heeft nog het gevoeldat zijn werk er toe doet.Wie vindt werken nog leuk?Steeds minder mensen.En vergaderen is eenvan de belangrijkste oorzaken.
  4. 4. De vergaderwoede inons land is enorm.Als we ergens wereldkampioen in kunnen worden,dan is het vermoedelijk in vergaderen.Onderzoek laat zien datvergaderen ook veel geld kostDe kosten worden alleen al in Nederlandgeschat tussen 14 en 20miljard euro per jaar...
  5. 5. 14 tot 20 MILJARD per jaar!dat is grotendeels weggegooid geld:In onze voorzichtige schattingis 80 % van de vergaderingen onnodig.Vooral de vaste vergaderingendie een jaar van tevoren worden ingepland(elke derde dinsdag van de maand overleg)kunnen moeiteloos overgeslagen worden.Zodra er een mailtje rondkomt met de vraaghebben we nog iets voor de vergadering,weet je dat je beter kunt stoppen.
  6. 6. Wil je testen in hoeverre jouworganisatie is aangetast door het vergadervirus?Probeer eens een afspraak met een managerte maken om samen een probleem op te lossen.10 tegen 1 dat je vandaag niet terecht kunt.Morgen ook niet.Misschien is er volgende weeknog ergens een gaatje...,oh nee, dan is er een ingelaste meeting.Ze zit helemaal vol,verzucht menig secretaresse.
  7. 7. Hoe hoger in de organisatie,hoe erger de kwaal.En de gevolgen zijn desastreus:1. De top heeft geen idee wat zich opde werkvloer afspeelt. Te druk met vergaderen.2. Afspraken die in een vergaderingworden gemaakt, worden niet nagekomen.Werk blijft liggen of vertraagt aanzienlijk.3. Veel mensen in de organisatie hebben nognooit een klant gezien, laat staan gesproken.Te druk met vergaderen.4. Zicht op relevante ontwikkelingenin de wereld hebben we niet meer,omdat we vooral aan het vergaderen zijn.
  8. 8. stopvergaderen.nustelt zich ten doen dit grote economischeen maatschappelijke (vergader)probleemte bestrijden.Niet door een club op te richten die ervervolgens weer over gaat vergaderen,maar door het bieden van een platformvoor iedereen die met de strijd sympathiseerten er in zijn eigen organisatiewat aan wil doen.Dat kan de ceo zijn,de middle manager of de koffiejuffrouw.
  9. 9. Dit pamflet is niet meerdan een aanzet.Op de website stopvergaderen.nu vind je veel meer.Bijvoorbeeld tips en trucs die je zo in je eigensituatie kunt gebruiken.We hopen dat je daar ook je eigenoplossingen wilt delen, zodat we samenbeter worden in het uitbannen van vergaderingen.
  10. 10. Als voorproefje alvast4 strategieën tegen het vergadervirus:1. stop met vergaderen. Word het eerstevergaderloze bedrijf van Nederland2. Stop de vaste vergaderingen.Kom alleen bij elkaar als er eenconcrete aanleiding is.3. Gebruik de 50-50-50 regel:halveer het aantal vergaderingenhalveer het aantal deelnemers per vergaderinghalveer de tijd van elke vergadering4. Blijf weg van vergaderingen.Kom helemaal niet meer of alleenzo nu en dan. Spijbel!
  11. 11. WaarschuwingEen waarschuwing is op zijn plaats. Als je stopt metnodeloos vergaderen zul je plotseling zeeën van tijdoverhouden. Zorg dat je een goede strategie hebt omdaar mee op te gaan. 4 suggesties:1. Verlaat je kantoor.Trek er op uit. Praat met klanten.2. Verzet werkDoe voor verandering iets productiefs. Werk.3. Doe nietsDoe eens niets. Ga dagdromen.Op die manier onstaan vaak de beste ideeën.4. Creëer wow.Verzin dingen die zo bijzonder en belangrijkzijn dat klanten er wow tegen zeggen.
  12. 12. We hopen dat jemee wilt doen met stopvergaderen.nu.1. stuur dit pamflet aan zoveel mogelijk mensen2. ga naar www.stopvergaderen.nl4. word lid van stopvergaderen op linkedin,5. volg ons op twitter6. bestrijd vergaderen in jouw organisatieAlleen samen kunnen we hetvergadervirus eronder krijgen.Redt de wereld.www.stopvergaderen.nu
  13. 13. NB:Dit platform is geen doel op zich.Het is een middel om te komen tot eenbetere (vergaderloze) wereld.Zodra het doel bereikt is heffen we onszelf op.(Of we starten een platform ter bestrijding van nodeloze platforms...)
  14. 14. . !. ee m edo www.stopvergaderen.nu platform tegen nodeloos vergaderen

  ×