Ciència en context

1,454 views
1,357 views

Published on

Introducció a la contextualització dels continguts

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,454
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ciència en context

 1. 1. Contextualitzar la ciència Ramon Grau Desembre 2008
 2. 2. Què és un context? Una situació que destaca la importància cultural, social o personal d’un determinat conjunt de continguts. Els contextos pretenen connectar allò que és real amb els continguts científics. Contextualitzar la ciència. Com destacar la rellevància dels continguts de ciències? L’ús dels contextos i les aplicacions de la ciència en són un instrument.
 3. 3. Contingut científic Contingut científic amb elements CTS Contingut CTS amb elements científics Contingut CTS Enfocament formal (ciència formal) Enfocament aplicat (ciència en context) Continguts
 4. 4. Escenaris que afavoreixen la contextualització dels continguts Els casos : fragment de la vida d’una persona, amb un plantejament més o menys complet dels fets que l’afecten. T estimonis en què una persona, sovint un adolescent, ens explica en primera persona una situació que l’afecta o preocupa. Les polèmiques : situacions en què dos persones o grups discuteixen o s’enfronten per les seves opinions relacionades amb una qüestió d’actualitat. Els problemes : situacions que plantegen un interrogant, que no tenen una solució evident o requereixen d’una explicació. Els encàrrecs : situacions en les que l’alumnat, a partir d’una proposta (que sovint prové de fora l’aula) ha de dissenyar i construir un producte o dissenyar i prestar un servei. La notícia del diari o revista: text periodístic real o versemblant que presenta una informació de plena actualitat . També les cartes al director que denuncien una situació o criden l’atenció sobre una determinada problemàtica. L’anàlisi d’ imatges : imatges que presenten situacions científiques tal qual, és a dir que mostren o suggereixen fenòmens o processos tal com es donen en la realitat.
 5. 5. Els casos :
 6. 6. Les polèmiques :
 7. 7. Els problemes :
 8. 8. Els encàrrecs :
 9. 9. La notícia del diari o revista:
 10. 10. Les cartes al director
 11. 11. L’anàlisi d’ imatges :

×