A magyar politikusok és a facebook

 • 418 views
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
 • FIGYELEMFELHÍVÁS!

  Ápolási díj elvételénél adódó veszélyek. ÁPOLÁSI DÍJ LEGYEN 47.000 FT KÖZMUNKA. MÉG 2012- .BEN.

  Áder János Köztársasági Elnök úrnak emberi és Szociális jogaink c...Bővebben

  39 perce · Tetszik

  Szólj hozzá...

  Tamás Kocsis likes an article.
  kb. egy órája
  FIGYELEMFELHÍVÁS!
  Ápolási díj elvételénél adódó veszélyek. ÁPOLÁSI DÍJ LEGYEN 47.000 FT KÖZMUNKA. MÉG 2012- .BEN.

  Áder János Köztársasági Elnök úrnak emberi és Szociális jogaink csontig sérülhetnek KÉREM AZ ÜGY KIVIZSGÁLÁSÁT KÖSZÖNÖM.

  Egymillió munkahelyteremtési programot ígért Orbán Vikto
  r és a FIDESZ – KDNP 70.000 ember kap ápolási díjat Magyarországon, ezt a… 70.000 embert be kellene építeni a FIDESZ – KDNP által megigért Egymillió munkahely teremtési programba. Ha elveszik az ápolási díjat, hogyan fogjuk fizetni a TB és nyugdíj járadékot, Ha a közüzemi tartozást, lakbért nem tudja valaki fizetni, kirakják az utcára. Ha a villanyt és a gázt nem tudja fizetni télen és azzal fűtenek, megfagyhatnak az emberek Magyarországon.

  Nagyon sokat számít a 22.800 Ft, akik 80 %-os ápolási díjat kapnak, és akik100 %-os ápolási díjat kapnak, azoknál is a 29.500.- Ft. A FIDESZ– KDNP felelőssége kétharmaddal, ha elveszik az ápolási díjat az ápolóktól, a betegektől, azokról nem is beszélve, akik szív betegek és a gyógyszer miből lesz megvéve. Ehhez a csoporthoz hozzá tartoznak még a cukorbetegek, akiknél az inzulinmegvásárlása kerül pénzbe, bekómálhat a cukorbeteg és bele is halhat. Ezt is viselnie kell a FIDESZ – KDNP kétharmadának.

  Ha ezt megszeretnék előzni, kérem, ne vegyék el az ápolási díjat a 70.000 embertől, betegektől és ápolóiktól. Ezért kérem, hogy 8 órás fő munkának számítson az ápolási díj. Egyes ápolók nem azért nem mennek el dolgozni 8 óra fő munka időbe mert nemakarnak, hanem azért, mert 3-4 óra hosszánál a beteget nem lehet magára hagyni és a beteget a hozzátartozó egyedül ápolja.

  Azért kellett ilyen drasztikusan leírnom hozzászólásomat, hogy a közeljövőben akár a szívbetegek, cukorbetegek, végtagamputáltak, vakok és gyengén látók rokkant kocsisok érdekében kérem segítsenek. Előfordulhat, hogy azok a betegek, akik eddig 28.800 Ft vagy 29.500 Ft-ból meg tudták venni a gyógyszereiket, az ápolási díj megvonása esetén a mindennapi kenyerüket veszítenék el. Orbán Viktor miniszterelnök úr és FIDESZ – KDNP kormány még nem késő jó döntést hozni a parlamentben.

  Ápolási díjas családtagok és ápolóik juthatnak a teljes kilátástalanságba, ha az ápolási díjat megvonja a FIDESZ –KDNP és a gyógyszert nem tudják kiváltani. Elképzelhető, hogy a betegek, akik az ellátást kapják, gyógyszer hiány miatt elhalálozhatnak, ezrek járhatnak majd bírósághoz család tagjaik elvesztése miatt.

  Ha meghagyják az ápolási díjat vagy felemelik 8 órás főmunka időre, amihez csatlakozik a 62.000 Ft nettó minimálbér, akkor ezek a problémák mind elkerülhetők lehetnek.

  Köszönettel, Kocsis Tamás

  Budapest, 2012. június 14.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
418
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
1
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. A magyar politikusok és a Facebook Avagy mire használják a közösségi web-et a honatyák?Készítette: Valkóné Révai RenátaForgó Sándor Elektronikus médiumokés tananyagok
 • 2. Politika az interneten A politikusok a ’90-es évek közepétől használják és élnek az internet adta lehetőségekkel. Elsőként az Amerikai Egyesült Államokban hoztak létre honlapokat a politikusok, ahová kampánybeszédeiket, plakátjaikat töltötték fel. Igen csekély hatékonysággal, mivel ekkor még kevés embert értek el az internet segítségével.
 • 3. Blog-gal előre! Ezt követte a blogolás adta lehetőségek felismerése. Ezeken a fórumokon már adományokat is gyűjtöttek és kapcsolatot is tartottak önkénteseikkel.
 • 4. Blog-gal előre! A személyes hangvételre sokkal inkább a blogok adnak lehetőséget. Ezen internetes jegyzetekben sokkal inkább leírják mindennapi gondolatikat politikusaink, mint például a közösségi oldalakon. Ismert blogger Gyurcsány Ferenc. Miniszterelnöksége alatt és azóta is vezeti internetes naplóját.
 • 5. Blog-gal előre! 2006. január 31. Gyurcsány Ferenc első blogbejegyzésének dátuma. Magyarország akkori miniszterelnöke, jelenleg országgyűlési képviselője nagy valószínűséggel a közelgő tavaszi választások okán (is) indította blogját a kapcsolat.hu portálon, ám, bár sokan ezt jósolták, netes lendületéből azóta sem vesztett.
 • 6. Tudatos kampányolás a neten 2006-tól a jelöltek tudatosan kezdték el használni a közösségi oldalakt és a YouTube adta lehetőségeket, fiatalok ezreit érték így el. Ugyanakkor a politikusoknak is szembesülniük kellett azzal, hogy bárhol bármikor lencsevégre kaphatják, az internet segítségével pedig azonnal továbbíthatják a képsorokat.
 • 7. Tudatos kampányolás a neten  Az internet által nyújtott direkt marketing lehetőségeket elsőként Barack Obama csapata ismerte fel és alkalmazta sikeresen.  Sőt egyesek szerint elnökké választását egyenesen a közösségi médiának köszönheti.  Kutatások szerint az elnökválasztás évében 215 millió amerikai rendelkezett internetkapcsolattal, ami nagyjából megfelel a szavazati joggal bírók arányának.
 • 8. Hazai helyzet Az Obama-hatás, megfigyelhető volt mindegyik, listát állító pártnál a 2010- es magyarországi országgyűlési választások kampányában, a parlamentbe jutó öt párt a választási időszakon kívül, eltérő erővel és sikerességgel használja a webes lehetőségeket.
 • 9. Hazai helyzet A hazai internet felhasználás –az előbb említett adatokhoz képest- még igencsak gyermekcipőben jár: a 2011- es népszámlását alapul véve kiderült, hogy a kérdőíveket 817 ezer címről küldték vissza, ez az összes háztartás 18.6%-át fedi le.
 • 10. Hazai helyzet CheckFacebook.com című oldal adatai szerint 2011. április 14-én nemzetközi szinten 654 millió, Magyarországon pedig 3,1 millió Facebook-használó van. A magyar felhasználók táborában a férfi/nő arány 47,8/52,2 százalékos, az összes magyarországi felhasználó 81,3 százaléka tartozik a politikai szempontból érdekes, választójoggal rendelkező, 18+ éves korcsoportba.
 • 11. Miért éppen a Facebook?1.Elősegíti, hogy a politikai erő üzenete újságírói újraértelmezés nélkül jusson el az emberekhez; saját maga által írt blogbejegyzés megosztása vagy kifejezetten a Facebookra gyártott jegyzet készítése; a harmadik fél (újságíró, blogger) által készített anyagokból csak a kommunikációs szándéka eredeti célját elősegítő tartalmak megosztása;
 • 12. Miért éppen a Facebook?2. Mozgósítás: politikai gyűlésre, demonstrációra; valamilyen ügy érdekében , választási részvételre;3. Visszajelzések fogadása.
 • 13. Miért éppen a Facebook? Összességében elmondható, hogy szimpatikusabb, „emberközelibb” az a politikai erő, amelyik a közösségi webes csatornákon is jelen van (Merkovity, 2010). A felhasználók számára továbbá hitelesebbé is teheti a politikai erő (webes) kommunikációját, ha látják, hogy a negatív visszajelzések (hozzászólások) is megjelenhetnek a blogbejegyzéseknél.
 • 14. Lájkolt honatyáink a Facebook-on A rajongói számok Orbán Viktor 130683 alapján Vona Gábor 356242012 márciusi adatok Semjén Zsolt 5238 Mesterházy 3026 Attila Schiffer 16 András
 • 15. Orbán Viktor oldala  Az egyik legaktívabb posztoló  A miniszterelnök facebook- os oldalára jellemző:  nem oszt meg személyes információkat, nem reagál a kommentekre.  Azonban úgy tűnik, hogy a megszaporodó negatív hangú bejegyzések február 6-án „kiverték a biztosítékot” Orbán Viktornál, ennek egy bejegyzésében hangot is adott
 • 16. Orbán Viktor oldala Jegyzetei között főként témakörökbe rendezve „válaszol” az ország közvéleményét érdeklő kérdéskörökre, de található egy –egy „személyes hangvételű” levél is, mint például egy Fodor Gábornak címzett írás. Az oldalán közzétett videói gyakorta megjelennek a televíziós híradásokban tényanyagként.
 • 17. Orbán Viktor oldala Ugyanakkor a videók és képek mégis kissé közelebb hozzák Orbán Viktort, mint embert. Betekintést nyerhetünk a kormányfő családi életébe az adventi előkészületeket bemutató videón keresztül, a nyelvezet, melyet használ sokkal lazább és könnyedebb, mint ahogy azt megszokhattuk. Vagy legalábbis ezt a hatást keltik.
 • 18. Források Tóth Anett: A 2008-as amerikai elnökválasztás és a YouTube IN: Médiakutató 2009/ősz Balogh Csaba: A politika közösségiweb- használata Magyarországon IN: Médiakutató 2011/nyár http://www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/feren c-vagyok-profi-politikus-es-blogger-111750.html