Formació cloud/treball en xarxa La Salle

236 views

Published on

Contingut teòric de la formació per a professors a La Salle de la Seu d'Urgell

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
236
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Formació cloud/treball en xarxa La Salle

 1. 1. + Treball en xarxa/cloud per Fernando Blanco Col.legi La Salle de La Seu d’Urgell. Setembre de 2013.
 2. 2. + Què és el cloud computing?
 3. 3. + Què és el cloud computing? • És un paradigma que permet oferir serveis de computació a través d'Internet. • En aquest tipus de computació tot el que pot oferir un sistema informàtic s'ofereix com a servei, de manera que els usuaris puguin accedir als serveis disponibles "en el núvol d'Internet" sense coneixements.
 4. 4. + El cloud computing? Com a exemples de Cloud Computing destaquen Amazon EC2, Google Apps, eyeOS i Microsoft Azure, que proveeixen aplicacions comuns de negocis online accessibles des d'un navegador web, mentre el software i les dades s'emmagatzemen en els servidors.
 5. 5. + El cloud computing El concepte Cloud Computing va començar amb proveïdors de servei d'Internet de gran escala com ara Google, Amazon i altres, qui van construir la seva pròpia infraestructura. Una arquitectura va emergir: un sistema de recursos horitzontalment distribuïts, introduïts com a serveis virtuals TI massivament escalats i manegats com a recursos contínuament configurats i mancomunats.
 6. 6. + El cloud computing En general, els clients no són propietaris de la infraestructura física, sinó que paguen pel lloguer d'ús d'un proveïdor extern. Consumeixen recursos com a servei i paguen només pels recursos que utilitzen. Molts proveïdors utilitzen un model anàleg a com es consumeixen les formes tradicionals dels serveis públics (com ara l'electricitat), mentre d'altres ho facturen en la base de subscripció. També hi ha sistemes freemium i amb publicitat (núvols de consum en mòvils)
 7. 7. + Avantatges del CC • Implementació més ràpida i amb menys riscos. • Les actualitzacions automàtiques no afecten negativament els recursos de TI de l’empresa. • Si arribessin a ocórrer incidents de seguretat, els núvols tenen una gran lectura forense, que és la capacitat de rastrejar la causa d'un incident, i en molts casos respondre de manera més ràpida i apropiada. • Es construeixen extensions dels mecanismes de recuperació de catàstrofes i proves d'autenticitat dins de la pròpia plataforma. • Per conservar la competitivitat, els proveïdors de còmput en el núvol tenen l'incentiu de millorar contínuament l'acompliment dels seus processos de seguretat. • La distribució de la infraestructura física manté els recursos físics i les dades protegits de intrusions externes.
 8. 8. + Disavantatges del CC • La disponibilitat de les aplicacions estan lligades a la disponibilitat d'accés a internet. • Les dades "sensibles" del negoci no resideixen en les instal·lacions de les empreses i estan exposada a un robatori d'informació. • La fiabilitat dels serveis depèn de la "salut" tecnològica i financera dels proveïdors de serveis en núvol. • La disponibilitat de serveis altament especialitzats podria trigar mesos o fins i tot anys perquè siguin factibles de ser desplegats a la xarxa. • La informació de l'empresa ha de recórrer diferents nodes per arribar al seu destí.
 9. 9. + Les capes del Cloud Computing
 10. 10. + Software as a Service (SaaS) • S’hi troba a la capa més alta i caracteritza una aplicació completa oferta com un servei, on demand, via multitinença, que vol dir que una sola instància del software que corre en la infraestructura del proveïdor
 11. 11. + Plataform as a Service (PaaS) • La capa intermitja, o PaaS, és l'encapsulació d'una abstracció d'un ambient de desenvolupament i l'empaquetament d'un càrrega de serveis.
 12. 12. + Infraestructure as a Service (IaaS) IaaS (o HaaS) és un mitjà per lliurar servidors, emmagatzematge, connexions, routers i altres sistemes que es concentren per portar tipus específics de càrregues de treball, presentats com a serveis estandaritzats a la xarxa.
 13. 13. + Tipus de núvols Els núvols públics es gestionen mitjançant terceres parts, i els treballs de molts diferents clients poden ser barrejats als servidors, als sistemes d'emmagatzematge o a una altra infraestructura dins del núvol. Els núvols privats estan en una infraestructura on demand, utilitzada per un sol client qui controla que aplicacions córrer, i a on.
 14. 14. + En resum
 15. 15. + Blogging
 16. 16. + Blogging
 17. 17. + Serveis gratuïts
 18. 18. + Característiques d’un blog
 19. 19. + Exemples de blogs
 20. 20. + Handicaps del blog corporatiu
 21. 21. + Claus per a l’èxit
 22. 22. + Edmodo
 23. 23. + Què és Edmodo?
 24. 24. + Com funciona Edmodo?
 25. 25. + Cloud en l’educació en general
 26. 26. + Cloud en l’educació
 27. 27. + ERP-CRM El núvol a l’empresa
 28. 28. + SAP, Microsoft i IBM Tercer proveïdor de software del món Major fabricant de software d'Europa Té 32,000 empleats Factura 7,500M €/any
 29. 29. + Implementació d'un ERP • Sovint triga al voltant d'un any. • Requereix una Consultoria de Negoci i una de Tècnica. • La CN estudia els processos actuals i avalua la correspondència a l'ERP. • La CT requereix programació. • Existeix la figura de l'”empresa integradora” (CN+CT). • Personalitzar un ERP pot resultar molt car. • Avui hi ha un bon nombre que funcionen sota interfície web.
 30. 30. + Què és el CRM? 1. L'administració basada en la relació amb els clients. CRM, és un model de gestió de tota l'organització, basada en l'orientació al client (o orientació al mercat). El concepte més proper és Màrqueting relacional i té molta vinculació amb altres conceptes com Clienting, Màrqueting 1x1 o Màrqueting directe de base de dades. 2. L'administració de la relació amb els clients. CRM és sinònim de Servei al client, o de Gestió de clients. Amb aquest significat CRM es refereix només a una part de la gestió de l'empresa. 3. Software per a l'administració de la relació amb els clients. Sistemes informàtics de suport a la gestió de les relacions amb els clients, a la venda i al màrqueting. Amb aquest significat CRM es refereix al sistema que administra un Datawarehouse (Magatzem de Dades) amb la informació de la gestió de vendes i dels clients de l'empresa.
 31. 31. + Problemàtiques comercials La informació dels clients està descentralitzada (Illes d'informació) Hi ha dificultat de fer seguiment de negocis potencials i de propostes fetes. Dependència excesiva dels venedors a l'hora de tenir informació comercial.
 32. 32. + Problemàtiques de servei Dificultat per crear un registre, estadístiques o monitoreig dels serveis. Dificultat per integrar una visió única del client (“foto”) entre servei i venda.
 33. 33. + Problemàtiques de marketing Dificultat de construir llistats de clients perfilats.
 34. 34. + Software CRM
 35. 35. + Software CRM
 36. 36. + El rol de la tecnologia Facilitar l'administració de la base del coneixement de clients. Adaptar-se als processos del nostre negoci. Flexibilitat. Capacitat de generar indicadors en temps real. Ubiquitat.
 37. 37. + En definitiva: què és el CRM? Processos Persones TecnologiaConeixement del client Estratègia de negoci centrada exclusivament en el coneixement del client. No és només tecnologia. És un component integral.
 38. 38. + Què és el sCRM? Social CRM és una estratègia a on les companyes responen a les converses o diàlegs que els clients realitzen en les xarxes socials amb l'objectiu de mantenir-los o atraure nous clients i prospects.
 39. 39. + Evolució del CRM cap al sCRM
 40. 40. + sCRM: primers pasos ESCOLTAR APRENDRE CONNECTAR INFLUIR ANALITZAR On són els nostres clients? Quan els trobem? Per on entren els inputs? Que fan els prospects? Qui son els + rellevants? Qui son els + influents? Donar eines per dinamitzar. Agrair la viralització. Fer mètriques i tracking. Què, com, quan, per què, qui i a on?
 41. 41. + Moltes gràcies per l'atenció! www.sisegrau.com

×