1projecteeducatiutricentenari bcn

127
-1

Published on

Teniu el 1714 com a projecte de centre o prepareu un crèdit de síntesi sobre el tema?

Voleu treballar la matèria a l’aula però us falta temps per buscar recursos o elaborar materials didàctics específics?

Desitgeu fer un itinerari educatiu per la ruta del 1714 on els alumnes siguin els autèntics protagonistes?

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
127
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

1projecteeducatiutricentenari bcn

 1. 1. Projecte educatiu TricentenariBCN
 2. 2. Teniu el 1714 com a projecte de centre o prepareu un crèdit de síntesi sobre el tema? Voleu treballar la matèria a l’aula però us falta temps per buscar recursos o elaborar materials didàctics específics? Desitgeu fer un itinerari educatiu per la ruta del 1714 on els alumnes siguin els autèntics protagonistes? Aquest projecte és molt adient per a vosaltres ja que us ofereix propostes per a tots els nivells i materials pedagògics ja pensats per començar a treballar.
 3. 3. QUINS SÓN ELS SEUS OBJECTIUS?  Implicar l'alumnat de Barcelona en la commemoració del Tricentenari dels fets de l’11 de setembre de 1714, mitjançant un projecte plural on tothom s’hi pugui veure reflectit.
 4. 4.  Apropar-los a la història de la ciutat de manera lúdica i activa, convertint-los en protagonistes del seu propi aprenentatge.  Contribuir a l'assoliment dels objectius i competències dels currículums de primària, secundària i batxillerat, emfasitzant les habilitats col·laboratives i comunicatives i l'ús de les TIC.
 5. 5.  Aconseguir que els alumnes desenvolupin el sentit de responsabilitat envers el patrimoni històric i establir les bases per a que aprenguin a vincular passat, present i futur.
 6. 6. COM S’ASSOLIRAN AQUESTS OBJECTIUS? A través d’una plataforma d’aprenentatge electrònic (e-learning) en format moodle que permetrà a cada docent o centre escolar personalitzar el seu projecte.
 7. 7. Un campus virtual, obert a tots els docents que ho sol·licitin, que acull un projecte integral del qual podran participar les diferents matèries. Art Llengües Filosofia Música Dibuix Ciències Socials
 8. 8. Q U È T R O B A R E M E N A Q U E S TA P L ATA F O R M A ? 1. Documentació per al professorat per reforçar les activitats del programa.
 9. 9. Enllaços a documentació i relació de bibliografia que facilitin l’accés a la revisió històrica dels fets ajustada als nous estudis.
 10. 10. 2. Recursos disponibles estructurats per etapa educativa i àrea de coneixement.
 11. 11. 3. Eines de col·laboració i comunicació.
 12. 12. 4. Instruments d’avaluació i autoavaluació.
 13. 13. 5. Propostes didàctiques Q U I N T I P U S D ’ A C T I V I TAT S S U G G E R I M ?  Sis models de visites i itineraris, sempre autoguiats.  Dues propostes de visita per a cada etapa educativa adaptades a les diferents circumstàncies de disponibilitats tecnològiques i a la normativa pròpia pel que fa a l’ús de dispositiu mòbil de cada centre.  Visita als indrets més emblemàtics del conflicte, donant una especial rellevància al Born Centre Cultural.
 14. 14. QUÈ PLANTEGEM PER EDUCACIÓ PRIMÀRIA? Descoberta del Born Centre Cultural i del seu entorn més proper per tal que els alumnes s’endinsin en la Barcelona del 1714 i s’identifiquin amb els seus protagonistes.
 15. 15. QUÈ PLANTEGEM PER EDUCACIÓ S E C U N D À R I A I P E R B AT X I L L E R AT ? Dues propostes didàctiques alternatives, basades en l’aprenentatge per projectes, que portaran els alumnes a enfrontar-se a desafiaments de la vida real.
 16. 16. Un plantejament en tres fases per a introduir, desenvolupar i consolidar els coneixements. Activitats prèvies a l’aula Itineraris autònoms per la ciutat Activitats posteriors a l’aula
 17. 17. A C T I V I TAT S P R È V I E S A L’ A U L A Materials i activitats que, a partir d’una avaluació prèvia, introduiran a classe els continguts i la dinàmica del recorregut.
 18. 18. ITINERARIS AUTÒNOMS PER LA C I U TAT
 19. 19. Materials i dinàmiques pel descobriment lúdic i col·laboratiu dels escenaris del conflicte. La superació d’un conjunt de reptes permetrà als alumnes aprofundir en els continguts i fer-se amb documents gràfics i audiovisuals que després treballaran a l’aula.
 20. 20. ITINERARIS E S O I B AT X I L L E R AT Guies de la nostra història: pels grups que prefereixin el dossier tradicional. Material que el docent pot descarregar amb tota la informació necessària per a conduir el grup de manera autònoma. Dossier per als estudiants per potenciar el seu grau de protagonisme durant el recorregut.
 21. 21. ITINERARIS E S O I B AT X I L L E R AT ARqueòlegs del S.XXI: realitat augmentada per als grups escolars que segueixin l’itinerari a través de dispositius mòbils. Mitjançant la realitat augmentada podran descobrir els escenaris del conflicte i desenterrar els tresors que en ells s’amaguen.
 22. 22. A C T I V I TAT S P O S T E R I O R S A L’ A U L A Nombroses propostes que condueixen al tractament de forma col·laborativa dels continguts i les imatges obtinguts en les fases anteriors. Disseny d’un videojoc Narració digital Elaboració materials de informació turística Creació d’un blog
 23. 23. C O M P O D E U PA RT I C I PA R E N E L PROJECTE? Donant-vos d’alta gratuïtament en la plataforma d’aprenentatge electrònic (e-learning) que trobareu al web www.bcn.cat/tricentenari
 24. 24. Per inscriure-us només cal enviar un correu electrònic, indicant els vostres noms i cognoms i el vostre centre docent, a l’adreça següent: educaciotricentenari@eicub.net Podeu utilitzar la mateixa adreça electrònica per sol·licitar més informació i resoldre els vostres dubtes.
 25. 25. Us oferim diferents modalitats de participació:  Si no teniu coneixements de Moodle: utilitzar la plataforma per accedir a les propostes i recursos i per poder descarregar-los.  Si teniu coneixements de Moodle: disposar d’una aula virtual pròpia dins de la plataforma Tricentenari BCN on treballar amb els vostres alumnes.  Si disposeu d’un moodle de centre: incorporar els nostres cursos directament al vostre espai d’aprenentatge virtual.
 26. 26. Si teniu dubtes sobre Moodle o alguna altra de les TIC proposades en aquest projecte, l’equip TAC del Consorci d’Educació de Barcelona us ofereix assessorament específic.
 27. 27. Us hi esperem!
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×