Your SlideShare is downloading. ×
International marketing chapter 8
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

International marketing chapter 8

1,108
views

Published on

International marketing MSQ

International marketing MSQ


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,108
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Andrew AllbrittonJakob LoveladyAnnabelle AlcalaJonathan Pacheco 1) Which of the following is not a technique to help ferret out translation errors ahead of time? A. Back translation B. Parallel translation C. Decentering D. Localizing 2) What is the key component in developing successful marketing strategies, avoiding major marketing blunders, and promoting efficient exchange systems: A. Information B. Data Collection C. Strategy D. Knowledge 3) Data collected specifically for the particular research project is: A. Secondary B. Primary C. Exponential D. Relevant 4) What is one major draw back of having official statistics? A. They are sometimes too optimistic B. They can be falsified C. They are too formal D. They can lead to distractions in the marketing research process 5) What offers the best explanation for the unwillingness or the inability of many to respond to research surveys? A. Lack of interest B. Cultural differences C. Age D. Language spoken 6) Problems in sampling stem from the lack of adequate ______ data and available lists from which to draw meaningful samples? A. Demographic B. Geographic C. Psychographic D. National
  • 2. 7) Marketing Research is best-described as___________________. A. Need for current, accurate information magnified. B. Information being communicated across cultural boundaries. C. The systematic gathering, recording, and analyzing of data to provide. information useful in marketing decision. D. Both A and C8) Which of the following is NOT a problem in international marketing research? A. Stem from differences among countries B. Range from in ability or unwillingness of respondents to communicate their opinion C. Respondents are unaware of problems and issues being researched D. Inadequacies in questionnaire translation9) Which of the following is one of the planning steps reflected in the Unisys Corporations, which call for collecting and assessing? A. Economic and demographic B. Cultural, sociological; and political climate C. Overview of market conditions D. All of the above10)The most universal survey research problem in foreign countries is the_______________. A. Ethnocentrism B. Self Reference Criteria C. Language barrier D. Back translation 1. D 2. A 3. B 4. A 5. B 6. A 7. C 8. C 9. D 10. C

×