Your SlideShare is downloading. ×
Sortides imp
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Introducing the official SlideShare app

Stunning, full-screen experience for iPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Sortides imp

164
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
164
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. SORTIDESREMEIERES El grup de remeiers i remeieres de Girona, amb la voluntat de difondre el coneixement sobre les plantes que tenim al nostre voltant, hem organitzat unes sortides en les que, de primera ma i acompanyats per persones expertes en la matèria, rebrem informació per tal de identificar les diferents plantes remeieres que podem trobar en el nostre territori, així com les seves propietats i aplicacions. Comencem aquesta experiència amb 4 sortides, a realitzar entre els mesos de maig i juny, en les que visitarem el parc de Pedra Tosca, les rodalies de Santa Maria de Camós amb en Jaume Reixach, el pati de la senyora Conxita Pijuan i el jardí botànic de Gombrén, totes elles amb la presència de persones de la zona , que ens il·lustraran amb els seus coneixements. Tot seguit trobareu una fitxa detallada de cada una de les activitats programades. Esperem que siguin del vostre gust i us hi apunteu.
  • 2. VISITA GUIADA AL PARC DE PEDRA TOSCA recuperació de paisatges naturals dels volcans i els camps de cultiu amb una combinació d’elements artificials i naturals. AlDesprés de la visita es farà una xerrada. mateix temps el Parc de Pedra ha aconseguit el Premi d’arquitectura en l’apartat d’espais exteriors en la desenaDATA: Diumenge 20 maig, a 2 quarts de 10 del matí edició dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona de l’any 2006. L’any 2007 el parc va estar novament reconegutREMEIER/A: Les remeieres d’Olot i les de Gombrén amb el Premi X+ Verd (per més verd) al segon congrés Europeu Ciutat Verda celebrat a BarcelonaPRESENTACIÓ: El Parc dePedra Tosca és un indret nascut COST: Es cobrarà el mateix dia de l’activitat, abans deamb la voluntat de recuperar, començar, 2€ per persona, per pagar el guia.respectar i consolidar lesactuacions fetes pels nostres INSCRIPCIONS: Enviar un correu electrònic aavantpassats fa uns 150 anys, carmepubol@ya hoo.es fins el 16 de maig, indicant un telèfonpromogut per l’Ajuntament de de contacte pel cas de sorgir algun imprevist.les Preses amb l’execució delprojecte europeu Life Medi Un cop rebuda la inscripció se us enviarà acceptació de laAmbient. inscripció i adreça concreta on es farà l’activitat corresponent.El Parc de Pedra Tosca formatper un laberint de camins,parets seques, artigues icabanes, i amb un paisatgecanviant al llarg de l’any, ensacull i ens torna al silenci i a lasensació de viure sense pressa,però també ens ajuda aentendre l’extrema necessitat i tenacitat humanes per modificarun territori de tant excepcional duresa. La delicada combinaciód’intervencions per restaurar i recuperar el paisatge ha fet queel Parc de Pedra Tosca sigui Premi Europeu de Paisatge RosaBarba. Un espai obert que constitueix un exemple de
  • 3. PASSEJADA PELS VOLTS DE SANT A MARIA INSCRIPCIONS: Per correu electrònic a natalia@ferralia.es o per telèfon al 60031200, fins el 22 de maig, indicant unDE CAMÓS telèfon de contacte pel cas de sorgir algun imprevist.DATA: Dissabte 26 de maig, a 2 quarts de 10 del matí Un cop rebuda la inscripció se us enviarà acceptació de la inscripció i adreça concreta on es farà l’activitat corresponent.REMEIER: JAUME REIXACHPRESENTACIÓ: Remeier deSta. Maria de Camós, en JaumeReixach ajuda a la divulgació irecuperació de remeis casolans,part de la nostra història itradició, moltes vegadesoblidada o en desús.En Jaume, bon coneixedor deles herbes remeieres, ens guiaràper les rodalies de Santa Mariade Camós, i ens ajudarà aidentificar les plantesremeieres, les seves propietats iels seus usos principals,compartint amb tots nosaltresels seus coneixements sobreremeis en els que trobaremconsol i alleugeriment.COST: Activitat gratuïta.
  • 4. VISITA AL PATI DE LA SRA. CONXITA, DE Es preveu una durada de una hora.LLAGOSTERA COST: Activitat gratuïta.DATA: Dissabte 2 de juny, a les 12 del migdia INSCRIPCIONS: Per correu electrònic a natalia@ferralia.es o per telèfon al 60031200, fins el 29 de maig, indicant unREMEIER: CONXITA PIJUAN telèfon de contacte pel cas de sorgir algun imprevist.PRESENTACIÓ: “Parlar de Atenció: Places molt limitades.la Conxita és parlar d’un mónric, viu, intens; un món de Un cop rebuda la inscripció se us enviarà acceptació de ladona sàvia i de cor, profunda inscripció i adreça concreta on es farà l’activitat corresponent.coneixedora del llenguatge deles herbes”.Al pati de casa seva, el tempss’atura a cada flor, a cadafulla, a cada nou brot. Aquí , lasajolida, el romaní, la malva, lacalèndula, el donzell, latarongina, el marduix,... ensparlen de virtuts i de remeis.Tota una alquímia que laConxita coneix des de sempre,hereva com és dels antics. (Delllibre: Conxita Pijuan i Casadevall. Remeiera de Llagostera ,autora)La Conxita ens obrirà les portes de casa seva, per poder gaudirde les seves explicacions sobre les plantes que hi té al seu pati,de les propietats de cadascuna i les seves aplicacions.
  • 5. VISITA GUIADA AL JARDÍ BOTÀNIC DE L’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals de Gombrèn organitza tota mena d’activitats relacionades amb el tema:GOMBRÉN exposicions, xerrades, visites guiades al jardí, itineraris guiats a la muntanya (de plantes medicinals, de plantes silvestresDATA: Dissabte 16 de juny, a 2 quarts d’11 del matí comestibles, de fruits silvestres, d’herbes aromàtiques, plantes medicinals de ribera, plantes màgiques, flora, etc.). Ha participatREMEIER/A: Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals en programes de televisió, col·labora en diverses fires, organitzaGombrèn actes lúdics i comparteix i intercanvia plantes i coneixements.PRESENTACIÓ: L’any 1995 El que pretén lAssociació i el Jardí Botànic en sí, és ser una Gombrèn va néixer la reclam per afeccionats a la medicina natural, a la botànica, lainiciativa de crear un jardí natura i la jardineria. I, sobretot incentivar el coneixement debotànic de plantes remeieres. les plantes per potenciar el seu ús terapèutic, és a dir laVa ser un projecte que van dur fitoteràpia. Això sense oblidar l’etnobotànica i la importància dea terme voluntàriament dues les plantes a tots nivells: culinari, cosmètic, ornamental, medi-veïnes de Gombrèn (Lourdes ambiental etc. I en general seduir a tot tipus de públic iNiubò i Conxita Cortina, essent encomanar la passió per les plantes.aquesta última qui ha tingutcura de donar-li continuïtat) i COST: Es cobrarà el mateix dia de l’activitat, abans deque s’ha convertit en el 1r Jardí començar, 2€ per persona, per pagar l’entrada al parc.Botànic Municipal de PlantesMedicinals del nostre país. INSCRIPCIONS: Enviar un correu electrònic aMalgrat tot, sha trobat en tota carmepubol@ya hoo.es fins el 12 de juny, indicant un telèfonmena de dificultats per de contacte pel cas de sorgir algun imprevist.subsistir; i per combatre-les, el 2004 es va crear l’AssociacióJardí Botànic Plantes Medicinals Gombrèn, una entitat sense Un cop rebuda la inscripció se us enviarà acceptació de laànim de lucre. A principis de 2008 el jardí deixa de ser inscripció i adreça concreta on es farà l’activitat corresponent.municipal i és l’associació l’encarregada de finançar i gestionarel Jardí Botànic. Actualment aquesta associació té Informació del parc a www.jardibotanic-gombren.cataproximadament uns 150 socis.