Your SlideShare is downloading. ×
LA SOCIETAT FEUDAL
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

LA SOCIETAT FEUDAL

8,593
views

Published on

Published in: Education

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
8,593
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
31
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1.
  • INDEX
  • ELS PAGESOS
  • ELS MONJOS
  • ELS NOBLES
  • ELS CAVALLERS
  • ELS ARTESANS
  LA SOCIETAT FEUDAL
 • 2. ELS PAGESOS
 • 3. 1._Quines eren les principals feines del pagès? Es dedicave a tenir cura del bestiar i conrear la terra. També molien el blat o les olives, les havien de fer moldre en el molí del senyor. Quan acabaven de fer la collita, els pagesos organitzaven i celebraven fires, balls i festes. 2._Quins productes es recullien al camp? Bàsicament conrreaben (blat i ordi) llegums (mongetes, cigrons i pèsols) i producte de la granja(llet,ous, etc...) 3._De que s'alimentaven? L'alimentació dels pagesos era poc variada. S'alimentaven de cereals ( pa i farinetes ) i sopes, i també de fortmatge, ous, verdures i llegums que produien a les granges i el que collien dels horts.
 • 4. 4._Quin eren els drets i els deures del camperols respecte del seu senyor? Els pagesos treballaven a les terres dels nobles. Alguns eren lliures i uns altres no (eren els serfs), pero tots havien de donar una part de la collita al senyor Feudal, a canvi de protecció, i una altre part a l'esglèsia. 5._Quins tributs havien de pagar ? Els pagesos havien de traballar la terra i estaven obigats a pagar una part de la collita al senyor Feudal o a l'abat (impostos). 6._Què rebien a canvi? A canvi rebien protecció del senyor Feudal i de part de l'esglesia.
 • 5. 7._Quina diferencia hi havia entre els camperols i els serfs? Els camperols eren lliures pero també havien de pagar deutes. En canvi els serfs no eren lliures i també havien de pagar deutes.
 • 6. ELS MONJOS
 • 7. 1._Quines activitats realitzaven els monjos ? Les tasques diàries dels monjos es repartien entre l'oració, el traball i l'estudi. Unes hores del dia s'aplegaven per resar. La resta de la jornada la dedicaven a altes tasques necessaiàries pel funcionament dels monestirs. Uns monjos s'encarregaven de l'hort, de tenir cura del monestir i d'elaborar productes artesans. Uns altres es dedicaven a l'estudi i tenien com a tasca principal copiar manuscrits a la biblioteca o ensenyar a llegir i escriure. 2._ On vivien? Els monjos i les monjes vivien en monestirs, que eren un conjunt d'edificis construits al voltant d'una església. Hi havia monestirs masculins i femenins dirigits per abats i abadessas
 • 8. 3._Quina diferencia hi havia entre un monjo i un abat? Que un abat dirigia el monestir masculi i la abadessa el monestir femeni. Els monjos eren dirigits per els abats en els monestirs masculins i les monges eren dirigits per les abadessas. 4._Què menjaven? Els monjos es reunien al refetor a l'hora de l'esmorzar, del dinar i del sopar. L'esmorzar consistia només en pa i cerveza, i el dinar, en un plat de sopa, un altre de verdura i pa. El sopar era molt lleuger. Completaven la dieta anb ous, fruita i formatge. De carn i peix només en menjaven en ocasions especials.
 • 9. ELS NOBLES
 • 10. 1._On vivien? Els nobles vivien als castells i com podeu imaginar no s’ocupaven de les terres. Aquestes les cedien als pagesos perquè les treballessin. 2._Que era un feu? Eren les terres que els senyors feudals donaven a canvi de protecció. Aquestes terres s’anomenaven “feus”. 3,_Que hi havia en els feus del senyors Feudals? En el feu del senyors feudals hi havia: un castell,també hi havia prats i boscos 4,_A que es dedicaven ? Les principals ocupacions dels nobles eren la guerra, anar a caçar i celebrar justes, que a més a més de ser un divertiment,els servia d’entrenament per estar en forma.
 • 11. 5._Com es divertien? Es divertien anant a la guerra,anant a caçar i celebrant justes. 6,_Que menjaven? La dieta era variada i rica en carn (rostit),producte de la caça. L’excés de menjar i sobretot la carn sovint els provocava malalties, com la gota. 7._En que consistia el vassallatge? El pacte de vassallatge era un compromís que s’establia entre un senyor i un vassall. El senyor li oferia un feu (terres) al vassall. El vassall es comprometia a obeir el senyor ,donar-li ajut militar i treballar per ell a canvi de la seva protecció. A causa d’aquest pacte , la societat rebia el nom de feudal.
 • 12. 8._Que era la cerimonia d'homenatge? Aquesta relació s’establia en la cerimònia d’homenatge per mitja del jurament de fidelitat, que es feia normalment a la torre de l’homenatge del castell.
 • 13. ELS CAVALLERS
 • 14. 1._Qui eren els cavallers? Els cavallers eren els gerrers per exel·lencia. Segons alguns escrits de l'epoca medieval un autentic cavaller “havia d'haver vist correr la seva pròpia sang, haver sentit cruixir les seves dents sota els cops de puny i després d'haver caigut vint vegades de la seva muntura, aixecar-se vint vegades per continuar luitant”. I la seva feina era protegir el senyor Feudal. 2._A qui lliuraven lleialtat? Els cavallers juraven lleialtat als nobles i al rei. 3._On vivien? Vivien als castells dels nobles o dels senyors Feudals.
 • 15. 4._Com vestien? Sota l'armadura, els cavallers portaven un perpunt , una mena de gipò o jaqueta embrutada. L'ausberg o gonió: era una túnica de coto de malla amb una caputxa anomenada capmall. Al principi,el casc o elm duia un nasal per protegeix el nas. Armadura: protegia molt millor que l'augsberg. Solia estar feta se ferro o d'acer plategat i cabria tot el cos del cavaller. Elm: casc intregral que cobria tot el cap. Cuirasa: tros de ferro que cobria el tronc. Cuixera: tros de ferro que cobria les cuixes
 • 16.  
 • 17. ELS ARTESANS
 • 18. 1._Què era un gremi? Un gremi era el que s'encarregava de controlar la qualitat i els preus dels productes. 2._On vivien els artesans? Vivien a les ciutats normalment, ja que les preferien per que eren els llocs on hi havia més activitat comercia l. 3._On treballaven? Treballaven als tallers. Cada taller tenia un mestre que dirigia els obrers. Estaven a les ciutats.
 • 19. FI AUTORS: IRENE VAN DER SONOEK PAU GUDIÑO DAVID PEÑA MARC ORTIZ US HA AGRADAT?