Tekniske Tips Video

934 views
845 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
934
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tekniske Tips Video

 1. 1. Tekniske tips Filmredigering
 2. 2. Sjekk lydnivåene Se på grafene hvor lydnivåene har størst utslag (ser for høye eller for lave ut). Lytt gjennom hele filmen, og juster der det trengs etter hvert.
 3. 3. Redigere lyd Trekk ned for å gjøre sporet større og lettere å jobbe med Flere lydspor: klikk på trekanten for å kunne redigere
 4. 4. Panning Her er det forskjell på nivåene i høyre og venstre kanal. Dette fordi det er brukt 2 mikrofoner. Velg ’Balance’ fra lydeffektsmenyen, og trekk den in på lydsporet som skal pannes.
 5. 5. Panning Har du brukt ekstern mikrofon, vil du antakeligvis kvitte deg med lyden som er tatt opp via kameramikken. Flytt pilen over mot den siden som har tatt opp lyd fra ekstern mikrofon. Når du nå spiller av har du lyd bare i høyre eller venstre kanal, men du er kvitt dårlig lyd fra kameramik. Nå må vi få den gode lyden i begge høyttalerne.
 6. 6. Fill left/Fill right Velg ’Fill left’ fra lydeffektsmenyen og trekk den inn på sporet som skal endres. Du ser at effekten er aktiv når den dukker opp i effektsvinduet. På peakmeteret ser du at lyden er jevn i begge kanaler.
 7. 7. Eksport • Kameraene på skolen kan ta opp i DV og HDV. Mest sannsynlig har du brukt DV. Hva skal du bruke filmen til? • Skal den vises på TV eller være med i en flerkameraproduksjon der vi bruker mikseren må du eksportere den ukomprimert som DV AVI eller Quicktime DV. • Skal den vises på data eller projektor, kan det være lurt å komprimere filen. DV- filer kan fort bli så tunge å spille av at de hakker. Quicktime H.264 funker ofte bra, den komprimerer filen til 1/10 uten at det er lett å se forskjell. Husk å deinterlace for å slippe striper når filen spilles av på PC. • Skal filmen publiseres på internett så kan det også være lurt å komprimere til H264. YouTube og andre videodelingssteder gjør uansett filmen om til dette formatet når du laster den opp. Du kan også gå ned litt på størrelsen (pikslene) hvis du vil begrense filstørrelsen ytterligere.
 8. 8. Eksport Velg Export og Movie fra File-menyen Klikk på ’settings’
 9. 9. Eksport Velg om du vil eksportere hele sequencen eller bare en del av den. Det kan være et tips å sette ’Work Area Baren’ over en liten del av filmen og eksportere denne, for å få en kjapp test av eksportinnstillingene dine. Work Area Bar
 10. 10. Eksport: H.264 Klikk på knappen ved siden av ’File Type’ og i rullegardinmenyen velger du QuickTime.
 11. 11. Eksport: H.264 Velg ’video’ i menyen til venstre, og i rullegardinmenye n for Compressortype velger du H.264.
 12. 12. Flere videoinnstillinger Smart å beholde fargemangfoldet, endrer du her får du ned filstørrelsen, men det synes lett. Framesize. Du kan gå ned på størrelsen hvis filmen skal til YouTube, Vimeo etc. For eksempel 480x360. Skal den vises på prosjektor bør du prøve å beholde original framesize. Frame Rate må bare endres hvis filmen er så lang at du MÅ komprimere mer. Da kan du prøve med 12 fps.
 13. 13. Eksport H.264 Velg Keyframe and Rendering i menyen til venstre. Her kan du velge om du vil deinterlace filmen. Har du filmet i DV-format er videoen interlaced. Dette funker fint på TV, både flate og gamle. Men dataen og projektoren skjønner ikke dette og da blir det vannrette striper på fimen. Kryss av på Deinterlace hvis filmen skal brukes på data.
 14. 14. Eksport H.264 Husk alltid å gi eksporteringene dine smarte navn! Når du eksporterer h.264 kan det være greit å ta med formatet i tittelen.

×