Perfectlife 1

314 views

Published on

perfect life deel 1.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
314
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Perfectlife 1

 1. 1. A Perfect Life Hoofdstuk 1
 2. 2. Het is ochtend. Voorzichtig doe ik mijn ogen open. Veel kinderen zouden misschien snel in hun kleren schieten op deze doodsaaie maandag, maar ik niet. Ik heb helemaal geen tijd voor school.
 3. 3. Heel voorzichtig, om nergens op te gaan staan zet ik mijn voeten op de vloer. Tijd om even bij mijn moeder te gaan kijken.
 4. 4. Zachtjes loop ik naar haar slaapkamer. Ze slaapt nog. Ik zucht. Gelukkig maar. Als ze wakker is wil ze nog wel eens lastig doen. Terug naar de slaapkamer waar ik mijn ahum, lelijke kleren aantrek.
 5. 5. Iets later. Ik kom thuis met de boodschappen. Mijn moeder ligt op de bank met een zak chips en de tv. Heel voorzichtig neem ik de zak mee. Het antwoord is wat gemopper, maar daar trek ik me niets van aan.
 6. 6. De boodschappen zet ik op het aanrecht neer en de chips stop ik in de kast. Tijd voor de lunch van vandaag.
 7. 7. Toen mijn ouders pas gescheiden waren, vond ik het niet erg om dit te doen. Mijn moeder zou er vast snel overheen zijn en het was eigenlijk wel leuk om niet naar school te hoeven.
 8. 8. Maar met mijn moeder gaat het nog steeds niet beter. Soms lijkt het zelfs wel of ik de moeder ben en mijn moeder de tiener. Eigenlijk hoop ik dat het ooit weer makkelijk word.
 9. 9. Ik kijk even over mijn schouder. “Mam, het eten is klaar!” roep ik. “Jaa ik kom hoor.” antwoord ze. Langzaam, heel langzaam staat ze op van de bank.
 10. 10. Avond. Ik kruip in bed. Ik mis mijn vader heel erg. Hij zou me vast helpen. Mijn moeder kan er ook niet aan doen hoor, maar ik zou zo graag willen, dat alles normaal was, makkelijker en rijker.
 11. 11. Het is weer een nieuwe ochtend. Ik schrik wakker van het geluid van de wekker. Het is een andere kamer..... Maar hoe? Niemand kan me verplaatst hebben want ik slaap heel licht.
 12. 12. Er valt me steeds meer op. Het is een grote ruime kamer, met een computer, tv en ontbijt op bed. Voorzichtig voel ik aan de theepot. Hij is nog warm. Lekker. Ik schenk wat in en ga naast mijn bed zitten.
 13. 13. Ik neem een slokje. Een heerlijke warme gloed gloeit door me heen. Daar was ik echt aan toe.
 14. 14. Het maakt me nieuwsgierig. Snel drink ik de thee op -waarbij ik mijn tong brand-, sta op en zet het kopje terug op het dienblad. Ik kijk rond. In de kamer zijn drie deuren. Een op de plek waar mijn kast stond en een op de zelfde plek als anders. Eentje is er nieuw.
 15. 15. Achter de eerste deur staat een grote verassing te wachten. Een ruime inloopkast vol met kleren. Ik trek er een topje en een broek tussenuit. De eigenaar vind het vast niet erg als ik ze even leen. En als ze van mij zijn dan mag het best van mezelf.
 16. 16. De tweede deur leid naar een grote badkamer. Ik kan mijn ogen niet van het grote bad afhouden. Vanavond, houd ik mezelf voor.
 17. 17. De laatste deur leid naar Een woonkamer met een groot aquarium, maar mijn aandacht word eigenlijk meer getrokken door de open keuken.
 18. 18. Een butler maakt in de keuken het ontbijt klaar en er komt een heerlijke geur vanaf. Aan tafel zitten mijn vader en moeder. Samen. Gelukkig. Hand in hand. Zonder ruzie te maken.
 19. 19. “Ga toch zitten.” wenkt mijn moeder me. Ik pak voorzichtig een stoel en ga zitten. De butler dient het ontbijt op. Er start een heel gesprek maar dat gaat aan mijn oren voorbij. Af en toe knik ik ja of nee. Dan gaat de bel.....
 20. 20. Word vervolgd..... A perfect life. Would it be perfect?

×