Build my dream 3

463 views
401 views

Published on

Published in: Technology, Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
463
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
169
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Build my dream 3

 1. 1. BUILD MY DREAMRonde 3
 2. 2. Het Forse Fort is, in mijn versie van de verbouwing, een huis dat in 1617 gebouwdis. Nadat de bouw is afgemaakt, is er een rijke familie in getrokken, die het huis vangeneratie tot generatie heeft laten overgaan, totdat uiteindelijk, in 1950, de bloedlijnuitgestorven is. Toen heeft het een tijdje leeggestaan, tot er een wat rijkere, modernefamilie in is getrokken, in 2001. Ze hebben het deels in de originele staat gehouden,maar ook veel dingen voor hun eigen gemak vervangen.Buren zeggen dat ze de familie (die nochtans vaak vrienden op de thee vroeg) al bijnaeen jaar niet meer buiten hebben gezien. Experts zeggen dat het huis sporen van magiebevat. Maar is dat ook zo?
 3. 3. Als je binnen komt op de begane grond, valt het meteen op dat de hal na de originelefamilie waarschijnlijk niet al te veel veranderd is. Het is natuurlijk wel van enkelemoderne gemakken voorzien, (zoals stroom en heel wat stevigere trappen) maar toch is ernog veel antiek in te ontdekken.
 4. 4. Dit geld al helemaal voor de woonkamer. Het kleed kan er heel goed gelegen hebbensinds 1700, en ook de banken lijken niet al te nieuw. Uiteraard zijn de tv en computerpas aangesloten toen de moderne familie het pand kocht en stroombedrading lietaanbrengen waar dat nodig was.
 5. 5. De badkamer en keuken zijn wel volledig aangepast. Dat kan ook niet anders, wantdiezelfde ruimtes uit de tijd van de VOC, zijn natuurlijk ver beneden de gemakkenvan de moderne tijd. Stroom is nodig om te koken, en de aller modernstewaterleidingen maken wassen een stuk makkelijker.
 6. 6. De eetkamer heeft weer veel weg de originele staat. De tafel en openhaard hebbendiverse sporen van restauratie, en op het kleine portret dat naast de bloemen op hetkastje (zie vorige dia) staat een van de originele eigenaren uit 1617. Het gezin vondhet blijkbaar een waardevol erfstuk, en de moderne familie vond het waarschijnlijkgewoon zonde om zoiets weg te doen.
 7. 7. De grote overloop op de 1e verdieping kan aan verschillende tijden toegeschrevenworden, want het is niet helemaal zeker te zeggen wat uit welke tijd komt. Over dekandelaren en spiegel is echter wel bekend dat ze, met de nodige restauraties, uit de tijdvan de eerste bewoners van het Forse Fort komen.
 8. 8. Van de badkamer daarentegen is natuurlijk wel zeker te zeggen, dat daar niets vanantiek in staat.
 9. 9. Een kamer waarvan niet zeker te zeggen is wat het eerst was, is een soort bibliotheekgeworden. Ondanks dat er niets van antiek uit de tijd van de VOC te vinden is, zijner gek genoeg wel boeken te vinden die heel gemakkelijk uit de middeleeuwen kunnendateren. Ook in de slaapkamer zijn dit soort boeken te vinden. Zouden de zogenaamde„experts‟ dan toch gelijk hebben, en heeft hier iets met middeleeuwse magie de intrekgenomen?
 10. 10. Ook van de derde en laatste badkamer is natuurlijk met zekerheid te zeggen dat er zichgeen antiek bevindt.
 11. 11. De salon daarentegen, staat bijna helemaal vol met antiek. Misschien dateert het uitde tijd van de VOC, misschien later, uit de Franse revolutie, dat valt niet metzekerheid te zeggen. Historici zeggen: “De kamer werd vroeger door de vrouw deshuizes gebruikt, om haar vriendinnen op de thee uit te nodigen. Het moest natuurlijkeen chique ruimte zijn, met alle gemakken van dien, om die vrouwen te imponeren.”De moderne familie heeft de kamer waarschijnlijk in originele staat te houden alsaandenken aan het originele huis.
 12. 12. Op zolder kun je goed zien dat het huis vele verschillende tijden gekend heeft. Er staatantiek, maar ook modernere voorwerpen en een paar wederom die mysterieuzemiddeleeuwse boeken. Het staat behoorlijk volgestouwd, en de totale waarde van dezolder alleen ligt waarschijnlijk vrij hoog.
 13. 13. Toen ik samen met de taxateur de mysterieuze boeken in de boekenkast nader bekeek,bleek dat de boekenkast –naast natuurlijk het bewaren van boeken- ook een anderefunctie had. Namelijk: Toen ik een bepaald boek uit de kast trok, begon de kast tedraaien, en kwamen we terecht in een kamer die alleen maar het vermoeden van deexperts kan bevestigen; Er heeft waarschijnlijk een heks intrek genomen in het huis.Misschien heeft ze de vorige bewoners vermoord, misschien zijn ze uit zichzelfweggegaan, maar in elk geval is dit bevestiging, dat heksen bestaan.
 14. 14. Ondanks deze schokkende ontdekking gaan we verder naar de achtertuin. Er staat eenpaviljoen waar je heerlijk kunt zitten, tussen de planten, met een uitzicht op de zee, enbij een borstbeeld van de originele eigenaar en zijn geliefde kat, met iets verderop eenklaterend fonteintje. Ook al is de tuin behoorlijk overwoekerd geraakt in het jaar na deverdwijning van de vorige eigenaar, het is toch nog een heerlijke plek om rond te lopen.
 15. 15. En met deze plattegronden neem ik afscheid van u. Ik vrees dat ik niet meer veiligben, gezien ik de aanwezigheid van heksen bekend heb gemaakt aan de wereld. Ik zalvluchten.~Vaarwel.

×