10gcbruijn8

290 views

Published on

Published in: Self Improvement, Sports
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
290
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10gcbruijn8

 1. 1. 10gc Bruijn Hoofdstuk 8
 2. 2. “Om 7 uur dus?, Bij de koffietent 'om de hoek'?” “...” “Oke, tot dan! Doeeei!” “...!” Met kriebels in haar buik hangt Mirthe op. Om 7 uur met Leon... Ze zou de taxi niet missen! Geen spraken van!
 3. 3. De hele dag is Mirthe vrolijk. Ze huppelt door het huis, betaalt de rekeningen met een lach en wacht een kwartier vantevoren geduldig op de taxi. ______________________________________________ Leon heeft Mirthe trouwens echt gebeld! :O 2 keer zelfs!
 4. 4. Als Mirthe en Leon op de kavel aankomen gaan ze buiten aan een tafeltje zitten. Het gesprek gaat een tijdje over koetjes en kalfjes en dan trekt Leon een sirieus gezicht. “Weetje ik zat te denken.... Zou je bij me willen komen wonen?”
 5. 5. Ik houd van hem, denkt Mirthe. Dat kan ik niet ontkennen, maar dit had ik niet verwacht, ik bedoel, zo snel... Het zou wel leuk zijn en misschien is het ook wel een goed idee, maar zo snel, dat is ook niets.
 6. 6. Leon ziet haar twijfelende gezicht en bloost. “Ik bedoel niet in 1 huis, ik heb twee kleine huisjes op mijn kavel staan, we zouden misschien een samengevoegde woonkamer en keuken ofzo kunnen doen...?” dat neemt alle twijfel bij Mirthe weg. “Acht wat, het lijkt me hartstikke leuk!” zegt ze dan. Leon pakt haar hand en zo zitten ze samen een tijdje, totdat ze het koud krijgen, dan gaan ze wel naar binnen.
 7. 7. Ze maken er samen nog een gezellige avond van. Met koffie, muziek en natuurlijk elkaar. Het is pas laat als Mirthe Leon kust en in zijn oor fluistert: “Tot maandag.”
 8. 8. En daarom staat Mirthe maandag op Donutdreef 4 op de stoep. Even kijkt ze naar het huis. Inderdaad, het zijn eigenlijk 2 kleine huisjes met een ruimtetje ertussen. Dan word haar aandacht afgeleid. Leon heeft haar op de stoep zien staan en vliegt haar om de hals.
 9. 9. Na een kleine verbouwing (het inrichten van Mirthes huis en een klein verbindingkje om samen te komen.), staan ze in Mirthe's keuken. “En wat vind je ervan?” vraagt Mirthe. “Ik euhm....” stottert Leon “Je mag gerust zeggen dat je het lelijk vind hoor!” lacht Mirthe. “Nee, nee, ik wou zeggen dat het blauw is hier.” lacht ook Leon als hij merkt hoe raar het klinkt.
 10. 10. Al snel word er besloten dat Mirthe vandaag mag koken, en Leon vandaag. Fluitend begint Mirthe aan een pannetje spagetti. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ze echt kookt. Ze keek als kind wel vaak mee met haar moeder naar kookprogramma's, maar dit is toch wel even anders. En het duurt niet lang of haar gebrek aan ervaring blijkt. De spaggetti begint te branden! “Leon!!!” gilt Mirthe. “Brand!!!!”
 11. 11. Maar de sproeier doet zijn werk, en al gauw blijft er alleen nog een rokende pan drap over. “Ik bestel wel pizza.” lacht Leon als hij in de pan kijkt. “Nee, ik bel de pizza wel, ik moet tenslotte koken vandaag.” zegt Mirthe sirieus en ze pakt de telefoon af.
 12. 12. Even later staat Mirthe de heerlijke lucht van warme pizza op te snuiven voor de voordeur. Toch maar even wat kooklessen nemen. “Dank u wel.” weet ze giechelend uit te brengen. “Dat is dan $20,-.” antwoord de pizzaberzorger monotone. Hij is de gekste klanten gewend. Ze geeft een briefje af en loopt naar binnen.
 13. 13. Even later zitten ze samen pizza te eten. Soms ziet het eruit alsof ze haring eten en plotseling moet Leon lachen. “Dit is niet echt een romantisch eerste etentje in het nieuwe huis, maar toch...” vervolgt hij geheimzinnig.
 14. 14. Hij rommelt even in zijn broekzak en legt dan een klein zwart doosje op tafel. Mirthe slaat haar handen voor haar mond. “Dan meen je niet!” gilt ze met een klein stemmetje. Leon knikt en gaat door: “Mirthe Bruijn, wil jij mijn vrouw worden?” Mirthe giechelt opgewonden en zegt dan instinctief: “Ja, Leon!”
 15. 15. Voorzichtig haalt ze het ringetje uit het doosje en doet het om haar wijsvinger. Ze weet dat er 1 ding is waarvan Leon niets weet, en dat hij toch moet weten. Misschien is hij wel allergisch voor katten!
 16. 16. Leon bestudeerd haar peinzende gezicht en zegt dan: “Is het te vroeg? Ik wist het het is gewoon te vroeg, ik had het niet moeten doen, sorry, ik” Mirthe kapt lachtend zijn zin af en zegt: “Nee, dat is het niet hoor, het is gewoon,... ik hoop dat je van katten houdt. Mijn moeder is een soort katten challenge aangegaan en ik moet die voortzetten.” kort legt ze uit wat het inhoud en Leon knikt.
 17. 17. “Leuk hoor, wij hadden thuis maar 1 kat. Nu moeten we er wel meer hebben. Het maakt mij niet uit. Alleen maar leuk.”
 18. 18. Mirthe werpt hem een kushandje toe. “Je bent nu al een geweldige man.” “Jij bent ook een geweldige vrouw hoor.” lacht Leon. Mirthe lacht ook. “Wil mijn geweldige man, nu dan even helpen de pizzadoos op te ruimen zodat ik verder kan met leren voor morgen?”
 19. 19. Zo gezegd, zo gedaan en Mirthe zit tot in de late uurtjes te leren. Morgen is haar eerste examen. Dat wil ze wel goed maken! Maar ze weet ook wel dat je je leerstof beter kent als je een goede nachtrust hebt gehad, en uiteindelijk geeft ze er aan haar moeheid toe. Morgen weer een dag.
 20. 20. Of beter gezegd: Morgen weer een examendag. Zenuwachtig loopt Mirthe naar buiten. Leon is nog niet eens wakker, zo vroeg is het. Ze moet om half zes vertrekken om op tijd in het lokaal te zitten. En dus om vijf uur opstaan. Mirthe slaakt een diepe zucht.
 21. 21. Maar natuurlijk waren de zorgen erger dan het resultaat, want ja, Mirthe komt terug met een 10!!!
 22. 22. Hoofdhuis “Daaag!” vrolijk zwaait Justin naar de chauffeuse die lachend terug zwaait. Hij pakt zijn eindrapport nog eens uit zijn tas. In de bus heeft hij het al zo vaak bekeken maar kan het toch niet laten. Het is ook niet te geloven hoe goed hij zijn cijfers heeft opgehaald sinds hij in de nieuwe klas zit. Hij voelt zich er ook veel meer thuis.
 23. 23. Hij heeft zelfs vrienden gemaakt. “Vandaag opgroeien!” Justin knikt enthousiast. “Ik kan niet wachten! Alleen moet ik van mijn moeder eerst de opdracht van vandaag afmaken, desnoods groei ik volgende week pas op.” Hij trekt een vies gezicht en knikt kort naar zijn tas.
 24. 24. Maar echte zorgen zijn het niet. Ze spelen nog een tijdje steen, papier, schaar en dan komt Peter thuis. “Doeiii!” Justin zwaait zijn vriend uit. Hopelijk ziet hij hem ook op zijn middelbare school, daar is zijn klas namelijk nog niet van bekend.
 25. 25. Als Justin zijn huiswerk al weer bijna af heeft komen Mirthe en een onbekende jongen aanlopen. Mirthe stelt hem voor als 'Leon'. Justin grinnikt als de jongen hem wat onzeker aankijkt en staat op. “Justin”. Voor Mirthe heeft hij andere woorden: “Mirthe heeft een vriendje!” hij maakt kus-geluiden en lacht. Mirthe lacht ook “Mirthe heeft een verloofde!” zingt ze op dezelfde plagende toon als Justin. Justin graaft in zijn geheugen en komt erachter dat ze dus met hem gaat trouwen. Hij geeft haar een knuffel en hem een stevige handdruk, dan rent hij de kamer in.
 26. 26. “Mirthe is verlooverd!” schreeuwt hij. Mirthe loopt blozend achter hem aan. Ook Leon volgt wat verlegen. Maar dat is niet nodig. Ze worden vriendelijk ontvangen en het klikt zelfs wel tussen Leon en Peter. Eline kan alleen maar denken aan bruidsjurken. Zij is zelf getrouwd in haar pyjama
 27. 27. Na lange gesprekken waar Justin verveelt bijstaat zegt Eline toch uiteindelijk: “Kom, laat ik de taart eens gaan halen!” Iedereen verzamelt zich en Justin krijgt het -imiddels wel bekende- trillende gevoel in zijn benen.
 28. 28. Hij springt de lucht in en komt neer als tiener. Ietswat vragend kijkt hij naar zijn kleren. “Voetbaltenue?”
 29. 29. Er volgt het omkleden van Justin, een paar gezellige gesprekken en de verrukkelijke kreeft van Eline en dan is het voor Mirthe en Leon tijd om te gaan.
 30. 30. Monique is erg blij voor haar zus, maar tegelijkertijd ook jaloers. Zij, de familie-sim van de tweeling heeft nog geen enkele jongen ontmoet waarvan ze dacht: heeee! En dus heeft ze besloten de wensput in het park raad te plegen. Er gaan geruchten dat hij echt werkt. Dus poetst Monique een muntje op, fluistert haar wens en gooit haar muntje in de put. Er klinkt een verre plons.
 31. 31. Er gebeurt een tijdje niets en dan komt er plotseling een jongen uit de lucht vallen. Het is liefde op het eerste gezicht.
 32. 32. Tot de volgende keer!

×