10gcbruijn7

289 views

Published on

Published in: Education, Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
289
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10gcbruijn7

 1. 1. 10gc. BruijnHoofdstuk 7
 2. 2. Haar kleine broertje, die lieve Justin waar nooit iets mis mee is, word gepest op school vertelde hij. Kinderen die vervelende opmerkingen maken, tassen die op het dak gegooid werden.... Het begon ontschuldig, 1 meisje pakte af en toe giechelend zijn spullen af. Maar het werd steeds erger, en nu, nu praat niemand uit de klas meer met hem. Mirthe moet nu ook bijna huilen en bijt op haar lip. Ze weet hoeveel het betenkent dat hij uitgerekend naar haar toe is gekomen.
 3. 3. “Vertel het alsjeblieft niet aan papa en mama!” vervolgt Justin zijn verhaal wanhopig. “Ze zouden naar de juf gaan en dan zou het allemaal erger worden!” “Weetje Justin misschien kan ik wel helpen, ik studeer voor juf dus ik ken wel bepaalde mensen... Ik zou kunnen zorgen dat ze je overplaatsen naar een andere klas, wil je dat?”
 4. 4. Justin knikt heftig en opgelucht valt hij haar in de armen. “Je bent niet alleen een goede zus, je zal later ook een goede juf zijn.” fluistert hij. Mirthe krijgt tranen in haar ogen en fluistert zachtjes: “Zullen we maar naar bed gaan?”
 5. 5. Er word nog niet gelijk geslapen. Ookal is het laat, het is weekend en beide zijn nog steeds in de ban van Justins verhaal. Er word nog lekker een uurtje gelezen.
 6. 6. Justin leest uit een kinderboek dat nog bij Mirthe in de kast staat. Hij raakt helemaal in de ban van het verhaal en vergeet zijn eigen problemen.
 7. 7. Ook Mirthe denkt er bijna niet meer aan. Zij leest uit een Engels boek en heeft al haar concentratie nodig om het te kunnen volgen. Bovendien is het volgende week tijd voor haar eerste examen, en daar wil ze zeker voor slagen.
 8. 8. Het duurt een flinke tijd voordat het nachtlampje uitgedaan word door een vermoeide Mirthe. Even kijkt ze vertederd naar Justin die al een uur geleden in slaap is gevallen. Ze zal het voor hem oplossen.
 9. 9. Ondanks het logeerpartijtje moet Mirthe maandag toch weer naar college, maar ze is vastbesloten om aan haar leraar te vragen naar groep acht van de simschool uit Cattown. Met een glimlach denkt ze terug aan haar tijd in groep acht. Het was nog flink huilen na de musical, haar klas was in tegenstelling tot die van Justin, altijd erg hecht geweest.
 10. 10. Als ze 's middags haar jas heeft opgehangen en ze buiten de krant oppakt om het weg te gooien slaat haar hart spontaan een slag over. Wie is dat? Ze weet zeker dat ze hem ergens van kent en hij is eigenlijk best wel knap. Geschrokken van haar eigen gedachten laat ze de krant vallen. De jongen kijkt op en loopt naar haar toe.
 11. 11. Dan valt bij haar ook het kwartje. “Zeg ben jij niet Leon Everts?” vraagt ze. De jongen knikt. “Ik ben Mirthe Bruijn, kom maar binnen hoor.” even lacht ze. Ja, ze heeft nog een presentatie van hem gezien en hij zit meestal aan de andere kant van de zaal, maar op een of andere manier heeft haar geheugen zijn gezicht onthouden.
 12. 12. Er volgt een lang interessant gesprek over hun studie en als het avond word moet Leon helaas gaan. En dan vlak voor de deur, drukt hij vluchtig een kus op haar lippen.
 13. 13. Als hij haar loslaat lijkt hij haar hand even vast te houden en Mirthe bloost. Dan gaat hij weg, zonder een woord te zeggen en Mirthe verward achterlatend.
 14. 14. Mirthe fantaseert er nog de hele avond over. Ze vond het niet erg, nee ze vond het eigenlijk helemaal niet erg. Het duurt een tijd, maar uiteindelijk valt ze in slaap, dromend over Leon.
 15. 15. “Ja hij zei dat hij, zich ineens heel oud voelde.” “....?” “Ja, dus je komt er gelijk aan?” “....!” “Tot zo!!!”
 16. 16. Even later komt Mirthe binnen. “Zo pap, groei maar raak!” roept ze. Iedereen komt op het geluid af en verzamelt zich rond Peter, die opstaat van zijn stoel.
 17. 17. Peter heeft kennelijk duidelijk gemaakt dat hij geen taart wilde maar een lekker diner want Justin zegt zodra hij de kamer binnen komt: “Ik wil morgen wel taart hoor!” want ja, morgen is Justin aan de beurt om op de groeien.
 18. 18. Toeters, geschreeuw, veel lawaai en Peter voelt voor de laatste keer in zijn leven het bekende gekriebel in zijn benen. En jawel, hij vliegt de lucht in, zoals hij zijn kinderen stuk voor stuk heeft zien doen.
 19. 19. Als een oudere komt hij zachtjes op de grond neer. Confetti vliegt in het rond en zichzelf bewonderend kijkt Peter in het rond. “Als jullie het niet erg vinden ga ik even wat aan mijn kleren doen,” lacht hij. “een pak is niets voor mij.”
 20. 20. Even later zit de hele familie aan tafel, genietend van een heerlijk bordje karbonaadjes, het favoriete eten van Peter. Vrolijk kijkt hij de tafel rond. En neemt een hap. Wat kan Eline dat toch lekker maken.
 21. 21. Het duurt niet lang of iedereen luistert naar Mirthe's verhalen over de universiteit. Van het verbouwen van haar huisje tot het laatste college voor het examen, dat al bijna is. Over al de professoren die haar op het hart drukten goed te leren. Over Leon en Justin's probleem zegt ze niets. Na het eten is het tijd voor haar om te gaan. De rest gaat ook naar bed. Het is al laat.
 22. 22. Tot de volgende keer! Ik heb niets gedaan.... (A) nee echt niet! :P

×