Præsentation af promus

569 views
506 views

Published on

Aktiviteter og resultater efter 2 år
Promus blev etableret januar 2010, åbnede i april samme år og har været fuldt kørende fra og med september 2010. Det er på tide at kaste et blik på aktiviteterne.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
569
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
114
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Præsentation af promus

  1. 1. PROMUS Musiknetværket i AarhusAktiviteter og resultater efter 2 årPromus blev etableret januar 2010, åbnede i april samme år og har været fuldt kørende fra og med september2010. Her ved overgangen til 2012 gør vi status.FaciliteterKontor: Jesper Mardahl , manager, og Anne Jensen, communicationsFælleskontorer: 15 arbejdsstationer, pt. booket af Bobkat Agency, Hide & Seek Booking, Broken City Booking,Postyr Project, Idiotsikker Records, CFS Management/Dicentia, Amp-up Aarhus, Musiktidsskriftet Geiger,Culture Works, KnowTheirName Music Branding, Father Figure Records og Jakob Sheppard Hermann.Produktionslokaler: 3 stk, har bl.a. været brugt af producerteamet Brand New Records, DeSoto Caucus,Singvogel & Peter Laugesen, Aarhus Festuge og Aarhus Took It, Press Play Production m.fl. Januar 2012
  2. 2. Arrangørgruppen Aarhus Arbejder for at forbedre vilkårene for at arrangere koncerter og events i Aarhus og omegn. Har bl.a. arbejdet aktivt for en One Stop Shop for arrangører og for en ny koncertplads i Aarhus. Creative Aarhus/Austin gruppen Arbejder for at styrke sammenhængen i byens kreative erhverv samt tilknytning til andre brancher. Young Creative Entrepreneurs Club Aarhus En række netværksmøder for kreative iværksættere, afholdt iNETVÆRK samarbejde med British Council , samt uddeling af YCE Music Award. Sangskrivere i Aarhus og omegn På baggrund af et indledende åbent stormøde, afholder Promus løbende arrangementer målrettet sangskrivere. DIY Unite! DIY Unite! er et nyopstartet netværk, som skal hjælpe artister med at være DIY - do-it-yourself. Meningen er på sigt at styrke grundlaget for at stå for karrieren selv. Aarhus 2017 Promus er i løbende dialog med Aarhus 2017-sekretariatet, bl.a. om betingelserne for at skabe events og festivaler.
  3. 3. Basic En kursusrække omhandlende de grundlæggende områder af musikbranchen, såsom management, publishing, live mm. Der har pt. været afholdt 8 kurser.KURSER Basic Startup I løbet af efteråret 2011 afholdt vi et længere kursus, for musikiværksættere.. Der er tale om et sammenhængende iværksætterkursus, der skal give deltagere indblik i musikbranchens strukturer og mekanismer, samt de basale redskaber til at udvikle egen virksomhed. Vi starter op igen allerede til februar. Sociale medier ”Optimér din tilstedeværelse på de sociale medier”. Sammen med KnowTheirName afholdt vi i alt 3 workshops for musikere, der ønskede at arbejde mere målrettet med deres online tilstedeværelse.
  4. 4. Det store Sceneskift – oplæg v/ Christian Have, HAVE Kommunikation Music Pitch & NetworkSEMINAR – matchmaking-seminar under SPOT Festival 2011. Musikere blev matchet med film-, reklame- og computerspilsbranche Brand New Mentality – oplæg v/ Jack Horner og Dom Hodge, Frukt Communications Sociale Netværk Seminar om sociale netværk v/ Yourwaves Hvem har førertrøjen på? – en debat om talentudvikling i den danske musikbranche under DEBAT SPOT Festival 2011. Keynote speaker: Brian Holm Musikparlamentet Promus har støttet op om Musikparlamentet Aarhus’ debatarrangementer, som vi indtil videre har faciliteret 3 af.
  5. 5. Rock ‘n’ Reel I samarbejde med Filmby Aarhus , Shareplay og Den Vestdanske Filmpulje har Promus iværksat projektet Rock ‘n’ Reel, der skal styrke samarbejdet mellem film og musik, samt understøtte nye instruktører. Future Sound of Music I samarbejde med Innovationsnetværket for Dansk Lydteknologi afholdt Promus et matchmaking-event, der samlede store dele af den jyske lydteknologibranche.PARTNER- SPOT Festival/ROSA Under SPOT Festival en 2011 var Promus medproducent på seminarprogrammet og havde således 3 særskilte arrangementer. SKABER Desuden er Promus og ROSA i løbende samarbejde om at udvikle festivalarbejdet i regionen. Creative Business Cup - workshop Promus afholdt i samarbejde med Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi en workshop for kreative iværksættere, der pegede frem mod CBC i oktober 2011 Northside Festival Promus samarbejder med Epinion om at måle effekten af Northside Festival og med Manifestus om at videreudvikle festivalen.
  6. 6. Austin, Texas Promus er i løbende dialog med bystyret i Austin samt med Musikbranchenetværket Austin Music People Hamborg og Berlin, Tyskland Promus har deltaget aktivt i de tyske branchemesser Popkomm og Reperbahn og har opfølgende indledt et dynamisk samarbejde medINTERNA- flere af de væsentlige musikorganisationer. TIONALT Bergen, Norge BRAK i Bergen er en organisation, der svarer nogenlunde til Promus, men som har været i gang i langt længere tid. En gruppe fra BRAK har også været på besøg på Promus. London, Storbritannien Promus har et tæt bånd til FRUKT Communications i London, som er et anerkendt bureau, der skaber kreative samarbejder mellem bands & brands. Vi har uddelt Young Creative Entrepreneur Music Award 2011 i samarbejde med British Council, som også forestod vinderens tur til festivalen The Great Escape i maj.
  7. 7. One Stop Shop Sammen med Arrangørgruppen Aarhus har vi gennem længere tid været i dialog med Aarhus Kommune om at forbedre forholdene for byens arrangører ved etablering af en One Stop Shop for arrangører. Lige før jul blev det annonceret at One Stop Shoppen bliver en realitet. Kreative Partnerskaber Region Midtjylland arbejder på at gøre fokus på de kreative branchers vækstpotentiale til et indsatsområde i Regionen. Her er vi med som aktiv medspiller.POLITIK Musikken som erhvervsområde Det er en kerneforståelse hos os, at musikbranchen er et seriøst erhvervsområde, som dels har behov for erhvervsstøtteordninger svarende til ”de traditionelle erhvervs” muligheder, og dels har nogle helt specifikke karakteristika som gør en særlig indsats nødvendig. Effekten af et aktivt koncertmiljø Vi har taget en stikprøve på, hvad en uges koncerter betød for omsætningen i byen og det viste sig, at koncertgængere i Aarhus på én uge i november 2010 brugte for ca. 2 mio kr. - udover billet- og barsalg.
  8. 8. Erfarne mentorer rådgiver upcoming...MENTOR- …musikere, managere, bookere, festivalarrangører, lyddesignere, producere etc. etc. Indtil videre har ordningen omfattet XXmentorerORDNING og 28 ”mentoritter”. Den er lige blevet udvidet med en erfaren, international mentor fra Hamborg. Opdateres løbende! Læs yderligere om Promus’ aktiviteter på www.promus.dk Vi kan altid kontaktes på info@promus.dk eller 70222019

×